Τρίτη, Φεβρουαρίου 22

Η Pre game της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Αύριο Τετάρτη 23/2/2022 η συνέχεια με την 14η αγωνιστική

στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με 5 παιχνίδια

Συνέχεια αύριο Τετάρτη 23/2 στο πρωτάθλημα Α' τοπικής κατηγορίας, με τους 5 αγώνες του προγράμματος της 14ης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 23/2/2022 θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια σε Ληξούρι - Αργοστόλι - Σκάλα - Τζαννάτα και Καραβόμυλο.

Μεγαλύτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παιχνίδια Παλληξουριακού - Εικοσιμίας στο Ληξούρι, Ηρακλή Πρόννων - Αστέρα Ληξουρίου στα Τζαννάτα και Πρόννων - Πυλαριακού στη Σκάλα, αλλά και στα υπόλοιπα θα λέγαμε ότι υπάρχει αρκετό βαθμολογικό.

Δραματικές αλλαγές δεν περιμένουμε, ούτε στη συγκεκριμένη αγωνιστική και σε ότι έχει να κάνει με την κατάταξη στον βαθμολογικό πίνακα, τόσο στην κορυφή, όσο και στην "ουρά"!

Όπως είναι γνωστό, ο Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα! 

Έτσι, θα είναι η σειρά του Α.Ο. Ερύσσου να πάρει, χωρίς να ιδρώσει τους 3 βαθμούς και την 3η νίκη του, μετά από 14 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας!

Στατιστικά

Αήττητη μέχρι τώρα και μάλιστα με το απόλυτο 13Χ13 παραμένει, μετά από 13 αγωνιστικές η ομάδα του Παλληξουριακού.

Χωρίς νίκη παραμένει μόνο ο Εθνοφρουρός, ο οποίος αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα!

Καλύτερη επίθεση: Α.Ο. Παλληξουριακός με 63 τέρματα!!

Καλύτερη άμυνα: Α.Ο. Παλληξουριακός 3 τέρματα

Χειρότερη επίθεση: Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός με 4 τέρματα

Χειρότερη άμυνα: Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός με 66 τέρματα

         

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές των αγώνων

α/α

Αγώνας

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Τετάρτη  23-2-2022   ώρα 16:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Διλινάτα - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Καναλλάτος

Νίκος

Μπακάκη Ε.

----------------

2.

Τετάρτη 23-2-2022 ώρα 16:00

Δημοτικό Τζαννάτων

Α.Ο. Ηρακλής Προν. - Α.Ο. Αστέρας Ληξ.

Μενεγάτος

Ελευθέριος

----------------

----------------

3.

Τετάρτη  23-2-2022  ώρα 16:00

Δημοτικό Σκάλας

Α.Ο. Πρόννοι - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Χρηστάτος

Σπύρος

Κομητόπουλος Π.

----------------

4.

Τετάρτη  23-2-2022  ώρα:16:00

Δημοτικό Καραβόμυλου

Α.Ο. Σάμης - Π.Α.Ο. Εύγερος

Θωμάς

Βασίλης

Στοφόρος Γ.

-----------------

5.

Τετάρτη  23-2-2022  ώρα:16:00

Δημοτικό Ληξουρίου «Α.Ο. Παλληξουριακός»

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Εικοσιμίας

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Κατερέλος Ε.

-----------------

           

Αναλυτικά η 14η Αγωνιστική

Τετάρτη 23/2/2022

Με το παιχνίδι μεταξύ Διλινάτων – Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, αύριο Τετάρτη 23/2 στις 4 το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ανοίγει η αυλαία της 14ης εμβόλιμης αγωνιστικής, του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.

Ένα παιχνίδι με αρκετό αγωνιστικό ενδιαφέρον και τις δύο ομάδες χωρίς άγχος, αφού δεν διεκδικούν κάτι στη συνέχεια, να ψάχνουν απλά τους τρεις βαθμούς που θα τους δώσουν καλή ψυχολογία για τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από μια καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη.

Οι γηπεδούχοι, μετά από 13 αγωνιστικές βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι των Πρόννων με 19 βαθμούς και απολογισμό 6 νίκες, ισάριθμες ήττες και 1 ισοπαλία, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην 7η με 18 βαθμούς και 6 νίκες, 7 ήττες και καμία ισοπαλία.

Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι, την ομάδα του Γ. Τόγια να έχει το προβάδισμα σε ότι αφορά το τελικό αποτέλεσμα και τους φιλοξενούμενους για μια καλή παρουσία και ότι περισσότερο μπορέσουν να διεκδικήσουν από αυτό το παιχνίδι.

Στον πρώτο γύρο και στο ίδιο γήπεδο, η ομάδα από του Γ. Τόγια είχε επικρατήσει εύκολα με σκορ 4-0!

         

Στη συνέχεια και την ίδια ώρα στο Δημοτικό Τζαννάτων, ο Ηρακλής Πρόννων θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Ληξουρίου, σε ένα παιχνίδι που στην κυριολεξία «καίγεται» για βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι, τον τελευταίο καιρό δείχνουν σαφή σημάδια βελτίωσης και στο συγκεκριμένο παιχνίδι θέλουν να το αποδείξουν, με ένα αποτέλεσμα που θα τους δίνει ανάσες για τη συνέχεια και το μεγάλο στόχο της παραμονής τους στη «μεγάλη» κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι, μια αρκετά καλή ομάδα, παραμένει αήττητη τις τελευταίες 5 αγωνιστικές και στα Τζαννάτα θα ψάξουν την ευκαιρία που θα τους επιτρέπει να διευρύνουν το σερί τους, παράλληλα με την βαθμολογική άνοδο στη τελική κατάταξη της Α’ κατηγορίας.

Ο Ηρακλής, με μια «φτωχή» συγκομιδή μετά από 13 αγωνιστικές, βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, κάτω από την κόκκινη γραμμή του υποβιβασμού με 4 βαθμούς και απολογισμό 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 11 ήττες!

Ο Αστέρας από την άλλη με 17 βαθμούς βρίσκεται στην 8η θέση (5-2-2), ισόβαθμος της Ευγέρου.

Αύριο το απόγευμα στα Τζαννάτα, περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που αναμένεται να κριθεί περισσότερο στη δύναμη και λιγότερο στην ποιότητα.

Θεωρούμε ικανές και τις δυο ομάδες να πετύχουν το στόχο τους. Σίγουρα όμως πολύ περισσότερο «καίγονται» για το τρίποντο οι γηπεδούχοι!

Στον πρώτο γύρο στο «Α.Ο. Παλληξουριακός», η ομάδα από το Ληξούρι είχε επικρατήσει με σκορ 4-2.  

         

Η 14η αγωνιστική συνεχίζεται την ίδια επίσης ώρα στο Δημοτικό Σκάλας, όπου οι Πρόννοι θα φιλοξενήσουν τον Πυλαριακό, σε ένα δυνατό, χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον παιχνίδι, αλλά με πολύ μεγάλο αγωνιστικό από τις δύο πλευρές και σίγουρα είναι από αυτά που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα.

Και οι δύο ομάδες βρίσκονται εκτός διεκδίκησης κάποιου τίτλου τη φετινή περίοδο και πλέον ο στόχος τους είναι η καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και σίγουρα το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα θα κρίνει πολλά αν τα καταφέρουν στη συνέχεια.

Και οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από εκτός έδρας ισοπαλίες με το ίδιο σκορ 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική.

Οι Πρόννοι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με την Εύγερο και ο Πυλαριακός στο Ληξούρι με τον τοπικό Αστέρα Ληξουρίου.

Οι γηπεδούχοι, μετά από 12 αγώνες βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι των Διλινάτων με 19 βαθμούς (5-4-3) και οι φιλοξενούμενοι με ένα παιχνίδι περισσότερο στην 3η θέση με 25 βαθμούς (7-4-2).

Στη Σκάλα αναμένουμε ένα ντέρμπι και τις δύο ομάδες έτοιμες να διεκδικήσουν τη νίκη και ένα σημαντικό τρίποντο.

Στον πρώτο γύρο στα Μακρυώτικα, οι παραπάνω ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 1-1.

          

Η αγωνιστική συνεχίζεται, επίσης στις 3 το απόγευμα, όπου στον Καραβόμυλο η Σάμη θα αντιμετωπίσει την Εύγερο, σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στο οποίο και οι ομάδες θέλουν τους τρεις βαθμούς, ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι που έχουν μείνει πολύ πίσω, για να επανέλθουν στις επιτυχίες, μετά μάλιστα από 4 σερί ήττες και 1 ισοπαλία.

Η ομάδα του Β. Μιχαλάτου με εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου (κληρώθηκε με Παλληξουριακό) και με μια πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα, έχοντας μια μίξη κάποιων έμπειρων και αρκετών νέων παιδιών στο ρόστερ της, πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και στις δύο διοργανώσεις.

Αντίθετα, αυτή του Θ. Βουκελάτου, μετά το πολύ δυνατό της ξεκίνημα «ξεφούσκωσε» και εδώ και αρκετές αγωνιστικές δεν θυμίζει τίποτε από την τότε ομάδα, γεγονός που έχει προβληματίσει τον coach.

Ο Α.Ο. Σάμης, μετά από 13 αγώνες βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 24 βαθμούς (7-3-3), ενώ η Εύγερος με ένα παιχνίδι λιγότερο, στην 8η θέση με 25 βαθμούς (5-2-5), ισόβαθμη του Αστέρα Ληξουρίου.

Στον Καραβόμυλο αύριο το απόγευμα, περιμένουμε ένα καλό και ενδιαφέρον παιχνίδι και τις ομάδες να κυνηγούν το τρίποντο, εξηγώντας παραπάνω τους λόγους.

Στον πρώτο γύρο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει σχετικά εύκολα με σκορ 3-1!

         

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, το οποίο θα ολοκληρώσει την 14η αγωνιστική, την ίδια ώρα στο Δημοτικό Ληξουρίου, ο πρωτοπόρος αήττητος και με το απόλυτο σε όλες τις φετινές διοργανώσεις Παλληξουριακός, στο ντέρμπι της αγωνιστικής φιλοξενεί την πάντοτε επικίνδυνη και υπολογίσιμη Εικοσιμία, με στόχο τη διατήρηση του απόλυτου.

Ένα παιχνίδι που μπορεί να έχει φαβορί τους γηπεδούχους, όμως δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι, μεταξύ των πρωτοπόρων ομάδων της Α’ κατηγορίας.

Οι ενισχυμένοι «ερυθρόλευκοι», με μια καταπληκτική πορεία μέχρι τώρα, βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάκτηση του νταμπλ.

Είναι αναμφισβήτητα η πιο πλήρης και ποιοτική ομάδα και δικαιολογημένα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται σήμερα, ενώ φαίνεται πολύ δύσκολο να βρεθεί ομάδα που θα σταματήσει την πορεία τους, αν αυτό δεν το καταφέρει ούτε η Εικοσιμία.

Οι «κυανόλευκοι» της Λειβαθούς από την άλλη, με μια πολύ νεανική φέτος ομάδα, «κτίζει» για το μέλλον που σίγουρα προμηνύεται αισιόδοξο.

Στον Άγιο Αντώνη, σε μια δύσκολη αποστολή, θα παίξουν κοιτάζοντας στα μάτια το μεγάλο αντίπαλο τους, ώστε κατ' αρχήν να φανούν ανταγωνιστικοί και από εκεί και πέρα, ότι καλύτερο προκύψει!

Οι γηπεδούχοι, μετά από 13 αγώνες βρίσκονται στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα με το απόλυτο 13Χ13, και 39 βαθμούς (9-0-0), ενώ οι φιλοξενούμενοι από τη Λειβαθώ, με ένα παιχνίδι λιγότερο, στη 2η θέση με 27 βαθμούς (8-3-1).

Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι, μεταξύ των δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.

Στον πρώτο γύρο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με σκορ 1-0, χάρις το γκολ του Άγγελου Γασπαρή στο 12’ της συνάντησης!

         

Η βαθμολογία

Θέση

Ομάδα

Αγων.

Ν

Ι

Η

Γκολ

Βαθ.

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

13

13

0

0

63 - 03

39

2.

Α.Ο. Εικοσιμίας

12

8

3

1

28 - 07

27

3.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

13

7

4

2

36 - 11

25

4.

Α.Ο. Σάμης

13

7

3

3

36 - 15

24

5.

Α.Ο. Πρόννοι

12

5

4

3

23 - 14

19

6.

Α.Ο. Διλινάτα

13

6

1

6

30 - 23

19

7.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

13

6

0

7

25 - 29

18

8.

Π.Α.Ο. Εύγερος

12

5

2

5

26 - 25

17

9.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

12

5

2

5

19 - 26

17

10.

Α.Ο. Ερύσσου

11

2

0

9

13 - 49

06

11.

Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

13

1

1

11

16 - 51

04

12.

Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός

13

0

0

13

04 - 66

00

 *  Ο Εθνοφρουρός έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα

         

Η επόμενη (15η) αγωνιστική
(26-27/2/2022)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Σάμης

2.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Παλληξουριακός

3.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Ερύσσου

4.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου - Α.Ο. Διλινάτα

5.

Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

6.

Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός - Α.Ο. Εικοσιμίας 0-3 α.α.

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου