Κυριακή, Φεβρουαρίου 20

Νίκη για την Εικοσιμία 2-1 τα Διλινάτα στο ντέρμπι

Σε ένα πάρα πολύ καλό, με θέαμα και αρκετές καλές στιγμές παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα, για την 13η αγωνιστικής της Α’ τοπικής κατηγορίας στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η Εικοσιμία τελικά θα είναι η τυχερή, αφού θα πάρει τη νίκη στο ντέρμπι με σκορ 2-1 και θα επανέλθει άμεσα στις νίκες, μετά την γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής στα Τζαννάτα και εκείνο το 2-2 με τον Ηρακλή.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα μπουν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι περίπου το 30’ θα είναι καλύτεροι των γηπεδούχων, χάνοντας μάλιστα σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα, ενώ είχαν και ένα δοκάρι.

Μετά το μισάωρο, η ομάδα της Λειβαθούς άρχισε να ισορροπεί και σιγά - σιγά, να προσπαθεί να γίνει απειλητική.

Το πρώτο μισό στο παιχνίδι θα ολοκληρωθεί ισόπαλο χωρίς σκορ. Στο δεύτερο η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο θα αλλάξει η Εικοσιμία με πολύ καλή κυκλοφορία και περισσότερο πάθος, θα αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και πλέον θα επισκέπτεται επικίνδυνα την εστία του Παγανία που ήταν και σήμερα πολύ καλός, ενώ θα χάσει κάποιες καλές ευκαιρίες και στη συνέχεια θα πετύχει δύο υπέροχα γκολ με τον Χαρ. Μουρελάτο.

Τα Διλινάτα, μετά από αυτό το 2-0, δεν είχαν να χάσουν κάτι, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν την απόδοση τους, να πιέσουν ψηλά και να μειώσουν σχετικά γρήγορα (72’) μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι.

Όμως μέχρι εκεί, αφού το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με νικήτρια την ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα παιχνίδι, όπως ακριβώς το περιμέναμε. Ένα ντέρμπι που πρόσφερε πολύ ωραίο θέαμα και τρία γκολ.

Τα γκολ του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι θα μπουν πιο δυνατά στο παιχνίδι και θα δημιουργήσουν κάποιες καλές φάσεις μπροστά στην εστία του Μεσολωρά.

Με τη συμπλήρωση 5' ο Μεσολωράς θα σώσει στο τετ α τετ τους το κοντινό πλασέ του Αλ. Τζωρτζάτου.

Μετά από 2' νέα καλή στιγμή για τα Διλινάτα. Ο Αλ. Τζωρτζάτος από δεξιά θα βρει τον Κουμαριώτη απέναντι από τον Μεσολωρά, όμως κάνει πολύ κακό τελείωμα και το πλασέ του στέλνει την μπάλα ψηλά από την εστία άουτ.

Στο 15' παραλίγο το πολύ μακρινό φάουλ του Κουμαριώτη να δώσει σκορ στο παιχνίδι, αφού ο Μεσολωράς δείχνει να αιφνιδιάζεται, όμως θα σταθεί τυχερός αφού η μπάλα θα βρει το δεξί δοκάρι της εστίας του και στη συνέχεια θα απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Στο 21' ο Μεσολωράς απομακρύνει την μπάλα με γροθιές, μετά το κόρνερ από αριστερά του Δρόσου, η μπάλα θα φτάσει στον Αλ. Πολλάτο που θα σουτάρει με δύναμη για να σώσει με το σώμα ο νεαρός τερματοφύλακας της Εικοσιμίας.

Η απάντηση των τυπικά γηπεδούχων θα έρθει στο 27', όπου στην  πρώτη τους καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, ο Μπούσι θα σουτάρει με δύναμη, από τα όρια της περιοχής, μετά την παράλληλη πάσα του Αραβαντινού, όμως η μπάλα θα περάσει ελάχιστα, έξω από το δεξί δοκάρι του Παγανία.

Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μισού στο 40', ένα σουτ του Μουρελάτου από τα όρια της περιοχής, θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Παγανία.

Έτσι, το πρώτο 45λεπτο θα βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη οι «κυανόλευκοι» θα ανεβάσουν κατακόρυφα την απόδοση τους, θα έχουν κατοχή και πλέον απειλούν επικίνδυνα την εστία του Παγανία.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας στο παιχνίδι, ο Παγανίας θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα στείλει την μπάλα δύσκολα σε κόρνερ, μετά το δυνατό, συρτό σουτ του Μουρελάτου, από τα όρια της περιοχής.

Στο 67’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής με ένα φοβερό σουτ, από τα όρια της περιοχής, θα στείλει την μπάλα να καταλήξει στη δεξιά γωνία του Παγανία και στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0.

Μετά από 2’ και πάλι ο Μουρελάτος θα πετύχει το 2-0 για την Εικοσιμία με ένα νέο εντυπωσιακό σουτ, από τα όρια της μεγάλης περιοχής, μετά την πάσα του Μπούσι.

Στο 72’ η ομάδα του Γ. Τόγια θα μειώσει σε 2-1 με κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου στη  μικρή περιοχή Διον. Τζωρτζάτου, ύστερα από το κόρνερ από δεξιά του Κουμαριώτη.

Ο Καμπανός στο 82’ θα κάνει το σουτ, όμως ο Παγανίας θα πέσει στη δεξιά του γωνία και με αρκετή δυσκολία θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.

Μεγάλη ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του θα χάσει ο Ι. Μινέτος, ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά μετά την πάσα του Ντ. Ντουκάι, θα κάνει ένα πολύ κακό σουτ και θα στείλει την μπάλα μακριά από την εστία των φιλοξενούμενων.

Στην τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ο Φ. Τζωρτζάτος θα βγει στην κόντρα από αριστερά, θα μπει στην περιοχή και θα κάνει ένα δυνατό σουτ που θα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας που ήταν πολύ καλός και σταθερός σε όλο το σημερινό παιχνίδι.

Έτσι, η Εικοσιμία με αυτό το τρίποντο παίρνει βαθιά ανάσα, εκμεταλλεύεται το «Χ» του Πυλαριακού στο Ληξούρι και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς συγκάτοικο και ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ θα πάει στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στο Ληξούρι με αντίπαλο τον Παλληξουριακό με καλή ψυχολογία!

Τα Διλινάτα, προσπάθησαν και αν ήταν οι ποδοσφαιριστές τους πιο εύστοχοι στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Η ήττα αυτή, δεν αλλάζει τη θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα, αφού παρέμειναν στην 5η θέση!

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Χρηστάτο και Β. Θωμά.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Τ.  Παπαθεοδωρόπουλος), Μεσολωράς, Veizaj, Τζάκης, Αποστολάτος, Μπούσι, Αραβαντινός, Μουρελάτος (79’ Μινέτος Ι.),  Χοτζάι (85’ Μπουγάς),  Ντουκάι Α. (54’ Ντουκάι Ντ.), Κουμαριώτης, Καμπανός.

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας),  Παγανίας, Στεφανάτος, Τζωρτζάτος Κ., Αβντιούκοβ, Δρόσος (73’ Ζαμπαύτης), Φωκάς, Τζωρτζάτος Δ., Τζωρτζάτος Φ., Πολλάτος Α., Κουμαριώτης, Τζωρτζάτος Α..

Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ Παρακάτω εικόνες από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου