Κυριακή, Φεβρουαρίου 27

Επιστροφή στις νίκες για την Εύγερο 4-1 την Έρυσσο

Το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του σημερινού προγράμματος, η Εύγερος, μετά από 5 αγωνιστικές θα καταφέρει να ξαναφέρει τα χαμόγελα και να επανέλθει στις νίκες, αφού θα επικρατήσει της Ερύσσου με σκορ 4-1 και παράλληλα θα ανέβει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, συγκάτοικος του Αστέρα Ληξουρίου.

Σε γενικές γραμμές, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι, την ομάδα από τα Φαρακλάτα καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αφού είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή μπάλας.

Στο πρώτο 45λεπτο η κατοχή ανήκει στους γηπεδούχους, οι οποίοι θα σημειώσουν δύο τέρματα και θα χάσουν αρκετές ευκαιρίες.

Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, όμως μέχρι εκεί αφού εκτός του γκολ της μείωσης του σκορ και μιας σημαντικής ευκαιρίας δεν δημιούργησαν κινδύνους στην εστία του Τροΐζη, αντίθετα με τους γηπεδούχους που ήταν πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα, πετυχαίνοντας ακόμη δυο τέρματα, είχαν επίσης ένα νέο δοκάρι, αλλά και κάποιες καλές στιγμές στο παιχνίδι.

Η Έρυσσος, που σίγουρα δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα στην 10η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, προσπάθησε να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι, ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο, όμως αυτή την φορά οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν έτοιμοι να σπάσουν το αρνητικό ρεκόρ των 5 τελευταίων αγωνιστικών και έτσι, η ομάδα του Α. Σιμάτου θα δεχθεί ακόμη μία ήττα.

Μια ήττα που ήταν η 10η στη σεζόν και βάζει σίγουρα σε ανησυχία την ομάδα της Βόρειας Κεφαλονιάς, που στη συνέχεια και πριν το μεγάλο παιχνίδι των Τζαννάτων θα πρέπει να βρει βαθμούς!

Φάσεις και γκολ

Πλήρης ο αιφνιδιασμός των φιλοξενούμενων, από την πλευρά των γηπεδούχων, αφού στα 4 πρώτα λεπτά θα προηγηθούν 2-0, ενώ θα χάσουν και μια πολύ καλή ευκαιρία να πετύχουν, ένα τρίτο, που σίγουρα θα αποτελούσε ρεκόρ και κάπως έτσι κρίθηκε η τύχη του αγώνα.

Στο 2’, οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων θα ανοίξουν το σκορ με την ωραία κεφαλιά του Ηλιόπουλου, όπου στη σέντρα από αριστερά του Μόκα, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Καμπανού για το 1-0.

Στο επόμενο λεπτό, ο Θεοδωρόπουλος απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ερύσσου, θα πλασάρει ψηλά πάνω από την εστία και θα χάσει μοναδική ευκαιρία για το 2-0.

Κάτι όμως που δεν θα συμβεί στο 4’, αφού το συρτό τεχνικό σουτ του Βαγγελάτου, από τα όρια της περιοχής, μετά την παράλληλη πάσα από αριστερά του Τσιαμπάου, θα στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία και στα δίχτυα, σημειώνοντας έτσι το 0-2 της ομάδας του, βάζοντας παράλληλα δύσκολα για τη συνέχεια στους φιλοξενούμενους.

Στο 23’ ο Θεοδωρόπουλος, μέσα από την περιοχή και δεξιά, θα επιχειρήσει το σουτ, όμως η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και καταλήγει άουτ, πάνω από την εστία του Καμπανού.

Νέα ευκαιρία για τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο 31’, όταν στη σέντρα από αριστερά του Χρ. Παπαναστασάτου, θα πιάσει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα θα περάσει παράλληλα από την εστία των φιλοξενούμενων και στη συνέχεια θα την απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Άτυχη θα σταθεί η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, αφού στο 37’ στη σέντρα – σουτ του Μπούκα από δεξιά, η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ερύσσου και θα απομακρυνθεί και πάλι από τους αμυντικούς.

Αυτό το 2-0 θα είναι και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο και μόλις στο 3’ οι γηπεδούχοι θα «κλειδώσουν» τη νίκη τους πετυχαίνοντας το υπέρ τους 3-0.

Ο Θεοδωρόπουλος θα κερδίσει την μπάλα από κόντρα των αμυντικών, στην προσπάθεια του Αλαφοστέργιου έξω από την περιοχή και με τον Καμπανό εκτός εστίας, με ένα πολύ ωραίο σουτ θα την στείλει στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι, που πλέον στεκόταν καλά στον αγωνιστικό χώρο, στο 50’ θα βγουν στην αντεπίθεση και θα μειώσουν σε 3-1.

Ο Κ. Παπαλεξάτος με ωραία ατομική ενέργεια, θα μπει στην περιοχή από δεξιά, θα σουτάρει για να αποκρούσει προσωρινά ο Τροΐζης και στην επαναφορά της μπάλας ο Rexha A., με δυνατό σουτ θα πετύχει το μοναδικό γκολ της ομάδας του.

Ο Ηλιόπουλος στο 56’ μετά το κόρνερ του Μόκα από αριστερά, θα βρεθεί με την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, θα κάνει το σουτ, όμως ο Καμπανός θα σώσει με τα πόδια στη δεξιά του γωνία, διώχνοντας σε κόρνερ.

Μια καλή ευκαιρία να μειώσουν περισσότερο και να ξαναμπούν στο παιχνίδι θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 71’. Ο Παππάς εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, δεν μπορούν να απομακρύνουν οι αμυντικοί των γηπεδούχων, η μπάλα φτάνει στο Παπαλεξάτο, όμως στο δυνατό σουτ που επιχειρεί μέσα από την περιοχή ο τελευταίος, η μπάλα θα βρει σε σώμα αμυντικού και θα περάσει πάνω από την εστία του Τροΐζη κόρνερ.

Και στο 73’ οι γηπεδούχοι θα βάλουν τέλος στα όποια και αν υπήρχαν, όνειρα των παικτών της Ερύσσου να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, μιας και θα πετύχουν το 4-1 με ένα φοβερό σουτ του Μόκα, που θα στείλει την μπάλα να καταλήξει στη αριστερή γωνία του Καμπανού, μετά την πάσα του Θεοδωρόπουλου.

Στο 78' μετά από ωραία ενέργεια του Μόκα και ένα πέσιμο στην αντίπαλη περιοχή του τελευταίου η μπάλα θα φτάσει στον Τσιαμπάο, ο οποίος από τα όρια της περιοχής θα κάνει το σουτ και η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο έξω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Νέο δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 84' με το δυνατό σουτ του Σταματέλου να στέλνει την μπάλα να σταματήσει στη συμβολή των δοκών της εστίας του Καμπανού και στη συνέχεια να απομακρύνεται από τους αμυντικούς.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι, αφού μέχρι την ολοκλήρωση του, δεν υπήρχε κάτι που πρέπει να αναφερθεί.

Έτσι, οι γηπεδούχοι θα σπάσουν την κατάρα των τελευταίων αγωνιστικών και θα επιστρέψουν στις νίκες μετά από 5 αγωνιστικές.

Οι φιλοξενούμενοι, μόνο σίγουροι δεν πρέπει να αισθάνονται για τη συνέχεια και θα χρειαστούν μεγάλη προσοχή, αν θέλουν να διεκδικήσουν την παραμονή τους για τη νέα χρονιά στην Α’ κατηγορία, γράφοντας ιστορία.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Γ. Στοφόρο.

Οι συνθέσεις

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Τροΐζης, Παπαναστασάτος Χρ. (75’ Κρούσσος), Ταβιανάτος, Μπούκας, Καραντινός, Τσιαμπάος, Θεοδωρόπουλος (82’ Τζουρνατζής), Βαγγελάτος, Αλαφοστέργιος (56’ Σταματέλος), Ηλιόπουλος (82’ Μπεκίρη), Μόκας (82’ Λασκαράτος).

Έρυσσος:(Α. Σιμάτος), Καμπανός, Καββαδίας Γ., Καρούσος, Πατρίκιος, Βασιλάτος (46’ Ταβάνι), Σπυρόπουλος (46’ Παππάς), Παπαλεξάτος Κ., Παπαλεξάτος Κ.,  Rexha P. (82’ Κανάτσι), Πετρόπουλος, Rexha A.

Να αναφέρουμε εδώ ότι, πριν την έναρξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και οι διαιτητές φωτογραφήθηκαν πίσω από ένα πανό (Όχι Πόλεμο) για τον πόλεμο στην Ουκρανία, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για ειρήνη σε όλον τον πλανήτη. 

Μαζί τους και ο Ουκρανός στην καταγωγή, φίλος Ανατόλι που παραβρέθηκε στον αγώνα με το μικρό του γιο.

Σίγουρα μια συγκινητική στιγμή στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου! Μπράβο σε όλους!!

Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου