Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25

Η Pre game της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο 26-27/2/2022 η συνέχεια με την 15η αγωνιστική

στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με 5 παιχνίδια

Συνέχεια αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, στο πρωτάθλημα Α' τοπικής κατηγορίας, με τους 4 αγώνες του προγράμματος της 15ης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα, αυτό το διήμερο θα διεξαχθούν συνολικά 4 παιχνίδια. Ένα το Σάββατο στο Αργοστόλι και τρία την Κυριακή σε Αργοστόλι - Ληξούρι - Σκάλα.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις, παρουσιάζουν το τοπικό, μεταξύ Πρόννων - Ηρακλή, αλλά και αυτό μεταξύ Αστέρα Ληξουρίου - Διλινάτων, ενώ αναβλήθηκε αυτό των Μακρυωτίκων μεταξύ Πυλαριακού - Σάμης!!.

Φτάνοντας λοιπόν σήμερα να έχουμε διανύσει περίπου τα 2/3 του πρωταθλήματος και μετά από 14 αγωνιστικές το σίγουρο είναι ότι, οι "ερυθρόλευκοι" της Παλλικής είναι ανίκητοι και χωρίς αντίπαλο στην «τρελή» τους κούρσα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ελάχιστες αναμένονται οι αλλαγές στην βαθμολογική κατάταξη, αφού λίγο πολύ τα φαβορί ξεχωρίζουν και αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να επικρατήσουν.

Αυτή την αγωνιστική τους 3 "ξεκούραστους" και χωρίς αγώνα βαθμούς, από τον Εθνοφρουρό θα πάρει ο Α.Ο. Εικοσιμίας.

Στατιστικά

Αήττητη και μάλιστα με το απόλυτο 14Χ14 παραμένει μέχρι τώρα, μετά από 14 αγωνιστικές η ομάδα του Παλληξουριακού.

Χωρίς νίκη παραμένει και ούτε θα πετύχει στη συνέχεια ο Εθνοφρουρός, αφού έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα!

Καλύτερη επίθεση διαθέτει: Ο Α.Ο. Παλληξουριακός με 68 τέρματα!!

Καλύτερη άμυνα: Επίσης ο Α.Ο. Παλληξουριακός 3 τέρματα

Χειρότερη επίθεση: Ο Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός με 4 τέρματα

Χειρότερη άμυνα: Επίσης ο Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός με 69 τέρματα

         

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές των αγώνων

α/α

Αγώνας

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο  26-2-2022  ώρα:16:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Παλληξουριακός

Καραΐσκος

Απόστολος

Χρηστάτος Σπ.

Βουτσινάς Α.

2.

Κυριακή  27-2-2022  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Ερύσσου

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Καραΐσκος Απ.

Στοφόρος Γ.

3.

Κυριακή  27-2-2022  ώρα:15:30

Δημοτικό Ληξουρίου «Α.Ο. Παλληξουριακός»

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου - Α.Ο. Διλινάτα

Χρηστάτος

Σπύρος

Καναλλάτος Ν.

Κομητόπουλος Π.

4.

Κυριακή  27-2-2022  ώρα:15:30

Δημοτικό Σκάλας

Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

Κατερέλος

Ελευθέριος

Μενεγάτος Ε.

Θωμάς Β.

           

Αναλυτικά η 15η Αγωνιστική

Σάββατο 26/2/2022

Με το παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 15ης αγωνιστικής, συγκεκριμένα στις 4 μ.μ. το απόγευμα, στο μοναδικό της ημέρας στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο, αήττητο και με το απόλυτο Παλληξουριακό, με βασικό στόχο να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στον υποψήφιο πρωταθλητή της φετινής περιόδου.

Οι «πράσινοι», απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο, γνωρίζουν ότι τα περιθώρια επιτυχίας τους είναι πολύ λίγα, για αυτό θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Για τους «ερυθρόλευκους», τα λόγια είναι περιττά, καθώς τα μέχρι τώρα αποτελέσματα τους δείχνουν την κυριαρχία τους στο τοπικό ποδόσφαιρο και δύσκολα μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα βρεθεί η ομάδα που θα καταφέρει να σταματήσει τη φρενήρη πορεία τους προς τον φετινό τίτλο και τη συμμετοχή τους στη συνέχεια στα playoffs για άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Πολλά τα κατορθώματα της ομάδας τους Ηλία Ζερβού, αφού ύστερα από 14 παιχνίδια, όχι μόνο βρίσκεται στην κορυφή με το αήττητο και απόλυτο 14Χ14, αλλά έχει αποκτήσει και μια διαφορά ασφαλείας από τον Πυλαριακό που ακολουθεί στην 2η θέση της κατάταξης που φτάνει τους +14 βαθμούς.

Από την άλλη, αυτή του Τάκη Φωή, με μια καλή θα λέγαμε παρουσία, βάσει των δεδομένων της «πράσινης» ομάδας και εξασφαλισμένη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τη παραμονή της στην Α’ κατηγορία, βρίσκεται στην 7η θέση με 18 βαθμούς στο ενεργητικό της (6-0-7) και 14 βαθμούς μακριά, από την κόκκινη γραμμή του υποβιβασμού.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου περιμένουμε ένα ανοικτό παιχνίδι με αρκετά γκολ και τους φιλοξενούμενους φαβορί για ένα νέο τρίποντο, η αν θέλετε να αυξήσουν το ανίκητο σερί τους στο 15Χ15!

Στον πρώτο γύρο στο «Α.Ο. Παλληξουριακός», το «τριφύλλι» είχε παρουσιαστεί, στα πλαίσια του δυνατού ανταγωνιστικό, παρά την ήττα του με σκορ 0-3.

         
Κυριακή 27/2/2022

Η 15η αγωνιστική μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα την Κυριακή 27/2 το απόγευμα, όπου στις 3 μ.μ. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η γηπεδούχος Εύγερος φιλοξενεί την Έρυσσο, σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο βαθμολογικό για τους φιλοξενούμενους αλλά και μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον για τους γηπεδούχους.

Ένα παιχνίδι στο οποίο οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων, θέλουν να σπάσουν το αρνητικό σερί των τελευταίων πέντε αγωνιστικών, στο οποίο δεν έχουν πανηγυρίσει κάποια νίκη (4 ήττες – 1 ισοπαλία) και επιτέλους να ανέβουν βαθμολογικά και κυρίως ψυχολογικά.

Όμως και οι φιλοξενούμενοι από την Έρυσσο, μόνο αδιάφοροι δεν θα παρουσιαστούν επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα, προκειμένου να κάνουν ένα σημαντικό βήμα παραμονής.

Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, που τον τελευταίο καιρό δεν βρίσκει το θετικό αποτέλεσμα, παραμένει μετά από 13 αγώνες, αρκετά χαμηλά και συγκεκριμένα στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη του Αστέρα Ληξουρίου με 17 βαθμούς (5-2-6) και επιτέλους θέλει να «ξεκολλήσει»!

Αυτή του Α. Σιμάτου, με 12 αγώνες μέχρι τώρα, μπορεί να βρίσκεται πάνω από την κόκκινη γραμμή του υποβιβασμού, στην 11η θέση της κατάταξης (3-0-9), μπορεί η απόσταση που την χωρίζει από αυτή και τον Ηρακλή Πρόννων να είναι στους +5 βαθμούς, σίγουρα όμως δεν έχει εξασφαλίσει κάτι, σε ότι έχει να κάνει με τη παραμονή της, για αυτό και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για αυτήν!

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με τους γηπεδούχους να είναι το φαβορί και τους φιλοξενούμενους να το παλεύουν, περιμένουμε ένα παιχνίδι που μπορεί να δώσει αρκετά γκολ, αφού οι ομάδες αναμένεται να παίξουν επιθετικά, γεγονός  που έτσι κι αλλιώς, βολεύει τους δύο.

Στον πρώτο γύρο, στο «Στ. Βασιλάτος» στις Βασιλικάδες, η ομάδα των Φαρακλάτων είχε περάσει εύκολα με σκορ 4-1.

          

Η αγωνιστική συνεχίζεται λίγο αργότερα και στο Ληξούρι, όπου στο «Α.Ο. Παλληξουριακός» και συγκεκριμένα στις 3 και 30 το απόγευμα, ο Αστέρας Ληξουρίου φιλοξενεί τα Διλινάτα σε ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι, έστω και αν θα λέγαμε, λείπει το βαθμολογικό του ενδιαφέρον.

Και οι δύο ομάδες τον τελευταίο καιρό δείχνουν αρκετά βελτιωμένες, παίζουν καλό ποδόσφαιρο και αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι, στο Ληξούρι θα μας προσφέρουν θέαμα, αλλά και γκολ.

Οι γηπεδούχοι, που όπως προαναφέραμε, έχουν μια θετική παρουσία, παραμένουν αήττητοι τις τελευταίες 5 αγωνιστικές και βρίσκονται, απαλλαγμένοι πλέον από το άγχος του υποβιβασμού, στην 8η θέση με 17 βαθμούς ισόβαθμοι της Ευγέρου, μετά από 12 αγώνες.

Οι φιλοξενούμενοι, σαφώς βελτιωμένοι τον τελευταίο καιρό, έχουν ανέβει βαθμολογικά και μετά από 13 αγώνες βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι των Πρόννων με 19 βαθμούς (6-1-6). 

Και σε αυτό το παιχνίδι, ο στόχος είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί, προκειμένου να κερδίσουν μια καλύτερη θέση στη συνέχεια και στην τελική κατάταξη.

Στον Άγιο Αντώνη, με τις δύο ομάδες να μην έχουν να χάσουν κάτι, σε ένα παιχνίδι με μικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά πολύ μεγάλο αγωνιστικό, περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τους αντίπαλους με δύναμη και πάθος, να προσπαθούν να προσθέσουν όσους, περισσότερους βαθμούς μπορούν από αυτή τη σημαντική αναμέτρηση.

Στον πρώτο γύρο, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, οι ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 2-2. 

Μάλιστα τα Διλινάτα είχαν ισοφαρίσει στο 89’ με αυτογκόλ του Αλεξ. Γαβαλά!

         

Την ίδια ώρα, στο παιχνίδι του Δημοτικού Σκάλας και στο τοπικό ντέρμπι, με το κλείσιμο της 15ης αγωνιστικής, οι Πρόννοι υποδέχονται τον Ηρακλή σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερο για την περιοχή και θέλουν να προσθέσουν μια νίκη στο ενεργητικό τους προκειμένου να ανέβουν βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά.

Οι φιλοξενούμενοι που «καίγονται» στην κυριολεξία για βαθμούς, θα επιδιώξουν σε ένα παιχνίδι που δεν είναι φαβορί, να διεκδικήσουν ότι καλύτερο γίνεται, απέναντι σε ένα αξιόλογο αντίπαλο και μάλιστα εκτός έδρας.

Μπορεί, η φετινή αγωνιστική παρουσία των γηπεδούχων να μην είναι μέχρι σήμερα η αναμενόμενη, όμως σαν ομάδα παραμένει πάρα πολύ καλή και με σημαντικές μονάδες.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι με μια μέτρια μέχρι τώρα παρουσία, δίνουν τη μεγάλη «μάχη» της παραμονής, απέναντι στον Α.Ο. Ερύσου, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, για αυτό στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ιδιαίτερα σε ένα τοπικό ντέρμπι, στο οποίο θα μετρήσουν και άλλοι παράγοντες, όπως το γόητρο και η φανέλα, θα προσπαθήσουν να μη φύγουν με άδεια χέρια από τη διπλανή Σκάλα!

Οι Πρόννοι, μετά από 13 αγώνες βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, ισόβαθμοι των Διλινάτων με 19 βαθμούς (5-4-4) και ψάχνουν την επαναφορά στις νίκες, ώστε να ανέβουν περισσότερο βαθμολογικά.

Ο γείτονας Ηρακλής από την άλλη, με τους ίδιους αγώνες μέχρι τώρα με τον αντίπαλο του, βρίσκεται στην προτελευταία θέση με μόλις 4 βαθμούς, κάτω από την κόκκινη γραμμή του υποβιβασμού και σε μια απόσταση -5 βαθμών από τον Α.Ο. Ερύσου με τον οποίο θα «κονταροχτυπηθεί» μέχρι το τέλος για μια θέση στο «ήλιο»!

Στη Σκάλα, περιμένουμε ένα δυνατό τοπικό ντέρμπι, τους γηπεδούχους φαβορί και τους φιλοξενούμενους να δίνουν άλλη μια «μάχη», προκειμένου να αλλάξουν τα δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με την παραμονής τους!

Στον πρώτο γύρο στα Τζαννάτα, οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει εύκολα με σκορ 5-0!

         

Η βαθμολογία

Θέση

Ομάδα

Αγων.

Ν

Ι

Η

Γκολ

Βαθ.

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

14

14

0

0

68 - 03

42

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

14

8

4

2

40 - 11

28

3.

Α.Ο. Εικοσιμίας

13

8

3

2

28 - 12

27

4.

Α.Ο. Σάμης

14

7

3

3

39 - 16

27

5.

Α.Ο. Πρόννοι

13

5

4

4

23 - 18

19

6.

Α.Ο. Διλινάτα

13

6

1

6

30 - 23

19

7.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

13

6

0

7

25 - 29

18

8.

Π.Α.Ο. Εύγερος

13

5

2

6

27 - 28

17

9.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

12

5

2

5

19 - 26

17

10.

Α.Ο. Ερύσσου

12

3

0

9

16 - 49

09

11.

Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

13

1

1

11

16 - 51

04

12.

Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός

14

0

0

14

04 - 69

00

 *  Ο Εθνοφρουρός έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα

         

Η επόμενη (16η) αγωνιστική
(5-6/3/2022)

α/α

Ομάδες

1.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Εικοσιμίας

2.

Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Πρόννοι

3.

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

4.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

5.

Α.Ο. Ερύσσου - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

6.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός 0-3 α.α.

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου