Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18

Η Pre game της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο 19-20/2/2022 η συνέχεια με την 13η αγωνιστική

στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με 5 παιχνίδια

Συνέχεια αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, στο πρωτάθλημα Α' τοπικής κατηγορίας, με τους 5 από τους 6 αγώνες του προγράμματος της 13ης αγωνιστικής, αφού ο Εθνοφρουρός αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα και έτσι, ο Παλληξουριακός που ήταν ο αντίπαλος του αυτή την αγωνιστική, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος στη συνέχεια, θα πάρει τους 3 βαθμούς στα "χαρτιά"!

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 19-20/2/2022 θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια. Τρία το Σάββατο σε Ληξούρι - Αργοστόλι και δύο την Κυριακή σε Βασιλικάδες και Αργοστόλι.

Μεγαλύτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παιχνίδια Εικοσιμίας - Διλινάτων και Ευγέρου - Πρόννων στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ενώ και σε αυτά που οι ομάδες δίνουν τη δική τους "μάχη" για την παραμονή, θα λέγαμε ότι υπάρχει αρκετό, αλλά βαθμολογικό κυρίως.

Δεν περιμένουμε εντυπωσιακές αλλαγές στη συγκεκριμένη αγωνιστική στον βαθμολογικό πίνακα, τόσο στην κορυφή, όσο και στην "ουρά"!

Ο Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα! Έτσι, όπως προαναφέραμε, ο Παλληξουριακός θα πάρει χωρίς να ιδρώσει τους 3 βαθμούς και την 13 νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας!

Οι "ερυθρόλευκοι" σύμφωνα με πληροφορίες μας την ίδια ώρα θα δώσουν φιλικό παιχνίδι στη Γαστούνη με τον τοπικό Αίαντα, ομάδα Γ' Εθνικής που αυτή την αγωνιστική έχει ρεπό.

Στατιστικά

Αήττητη μέχρι τώρα και μάλιστα με το απόλυτο 12Χ12 παραμένει, μετά από 12 αγωνιστικές η ομάδα του Παλληξουριακού.

Χωρίς νίκη παραμένει μόνο ο Εθνοφρουρός!

Καλύτερη επίθεση: Α.Ο. Παλληξουριακός με 60 τέρματα!!

Καλύτερη άμυνα: Α.Ο. Παλληξουριακός 3 τέρματα

Χειρότερη επίθεση: Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός με 4 τέρματα

Χειρότερη άμυνα: Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός με 57 τέρματα

         

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές των αγώνων

α/α

Αγώνας

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο  19-2-2022   ώρα 15:00

Δημοτικό Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός"

Αστέρας Ληξουρίου - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Καραΐσκος

Απόστολος

Καναλλάτος Ν.

Στοφόρος Γ.

2.

Σάββατο  19-2-2022  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Ηρακλής Πρόν.

Βουτσινάς

Άγγελος

Μπακάκη Ε.

Μιχαλιτσιάνου Χρ.

3.

Σάββατο  19-2-2022  ώρα:18:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Διλινάτα

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Χρηστάτος Σπ.

Θωμάς Β.

4.

Κυριακή  20-2-2022  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Πρόννοι

Καραΐσκος

Απόστολος

Στοφόρος Γ.

Κατερέλος Ε.

5.

Κυριακή  20-2-2022  ώρα:15:00

Δημοτικό Βασιλικάδων «Στ. Βασιλάτος»

Α.Ο. Ερύσσου - Α.Ο. Σάμης

Θωμάς

Βασίλης

Αντωνιάδης Ν.

Κομητόπουλος Π.

           

Αναλυτικά η 13η Αγωνιστική

Σάββατο 19/2/2022

Με το παιχνίδι μεταξύ Αστέρα Ληξουρίου - Πυλαριακού, αύριο Σάββατο 19/2 στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Ληξουρίου «Α.Ο. Παλληξουριακός», ανοίγει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής, του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.

Ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, αφού ο Αστέρας τον τελευταίων αγωνιστικών δείχνει αρκετά ανεβασμένος, έχει κτίσει ένα σερί με 4 νίκες και με δεδομένη την ποιότητα και την αγωνιστική κατάσταση του Πυλαριακού, είναι σίγουρο ότι στον Άγιο Αντώνη θα διεξαχθεί ένα πολύ όμορφο παιχνίδι.

Άλλωστε και οι δύο ομάδες δεν έχουν να χάσουν τίποτε και θα προσπαθήσουν να προσφέρουν καλό θέαμα.

Οι γηπεδούχοι, μόνο μαθηματικά δεν έχουν κλείσει θέση και την επόμενη σεζόν στην Α’ κατηγορία, κάτι που στη συνέχεια είναι αδύνατο να αλλάξει και θα είναι μια τυπική διαδικασία.

Έτσι πλέον χωρίς άγχος θα παλέψουν για μια ακόμη καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη.

Μετά από 11 αγώνες βρίσκονται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι της Ευγέρου, με 5 νίκες – 1 ισοπαλία – 5 ήττες και 16 βαθμούς.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους κάνουν μια καταπληκτική προσπάθεια φέτος και στο Ληξούρι δεν έχουν να αποδείξουν κάτι.

Έτσι, χωρίς άγχος θέλουν το τρίποντο που θα τους δώσει ανάσες για τον στόχο του καλύτερου πλασαρίσματος, έστω και αν ψυχολογία από τον αποκλεισμό τους, από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου δεν μπορεί να είναι στα καλύτερα της!

Στους 12 αγώνες που έχουν δώσει μέχρι τώρα, έχουν σαν απολογισμό 7 νίκες – 3 ισοπαλίες – 2 ισοπαλίες και βρίσκονται στην 2η θέση, ισόβαθμοι της Εικοσιμίας με 24 βαθμούς συνολικά!

Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι και τις δύο ομάδες ικανές για το καλύτερο.

Στον πρώτο γύρο στα Μακρυώτικα ο Πυλαριακός είχε επικρατήσει εύκολα με σκορ 5-0.

         

Στη συνέχεια και την ίδια ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή Πρόννων, σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι «καίγονται» να αποφύγουν την ήττα και να πάρουν ότι καλύτερο από αυτό!

Σίγουρα, είναι ένα παιχνίδι που δεν αφήνει αδιάφορους τους γηπεδούχους, οι οποίοι με τη σειρά τους θέλουν το τρίποντο που θα τους φέρει ακόμη πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και από την άλλη να μη δώσουν τη δυνατότητα στον αντίπαλο τους να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά, όσο μακριά και αν βρίσκονται.

Οι «πράσινοι», με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους γεγονός που συμβαίνει, λόγω των συνεχών απουσιών σημαντικών ποδοσφαιριστών, μετά από 12 αγώνες βρίσκονται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι των Πρόννων με 15 βαθμούς (5 – 0 - 7) και τους παρουσιάζεται η ευκαιρία να τους κάνουν 19!

Οι «κυανόλευκοι» των Τζαννάτων από την άλλη, με μια όχι ιδιαίτερα καλή παρουσία, προσπαθούν να βρουν ρυθμό τον τελευταίο καιρό και με την ψυχολογία στα ύψη, μετά μάλιστα το «Χ» της περασμένης αγωνιστικής με την Εικοσιμία στην έδρα τους, θα προσπαθήσουν να μη φύγουν με άδεια χέρια από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου το Σάββατο το απόγευμα!

Μετά από 12 αγώνες βρίσκονται κάτω από την κόκκινη γραμμή του υποβιβασμού με 4 μόλις βαθμούς, αφού ο απολογισμός τους είναι μικρός και συγκεκριμένα έχουν 1 νίκη - 1 ισοπαλία και 10 ήττες.

Αναμένουμε ένα παιχνίδι που μπορεί να εξελιχθεί στη δύναμη και το πάθος των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα, μόνο που ο Ηρακλής θα κατέβει αποφασισμένος να χτυπήσει το παιχνίδι και να πάρει κάτι από αυτό, έτσι θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσοχή.

Στον πρώτο γύρο στα Τζαννάτα το «τριφύλλι» είχε επικρατήσει σχετικά εύκολα με σκορ 4-1.

         

Η 13η αγωνιστική συνεχίζεται, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 6 το βράδυ στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπου η τυπικά γηπεδούχος Εικοσιμία, φιλοξενεί τα Διλινάτα, σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο βαθμολογικό και αγωνιστικό ενδιαφέρον από τις δύο πλευρές, το οποίο ξεχωρίζει στο πρόγραμμα.

Οι γηπεδούχοι, μπορεί να έχουν μείνει πίσω στον βαθμολογικό πίνακα και γνωρίζουν ότι το όνειρο αρχίζει να χάνεται, όμως θα παλέψουν μέχρι το τέλος προκειμένου να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

Για την ομάδα της Λειβαθούς η φετινή χρονιά είναι μια μεταβατική περίοδος, αφού στο ρόστερ εντάχθηκαν πολλά νέα παιδιά από τις ακαδημίες της και σίγουρα βλέπουν το μέλλον πολύ αισιόδοξα.

Μετά από 11 αγωνιστικές βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι του Πυλαριακού με 24 βαθμούς και απολογισμό 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Οι φιλοξενούμενοι, πολύ ανεβασμένοι αγωνιστικά τον τελευταίο καιρό, κερδίζουν τον χαμένο χρόνο και δείχνουν ικανοί να φτάσουν ακόμη ψηλότερα.

Με έναν αγώνα παραπάνω από την αντίπαλο τους βρίσκονται στην 5η θέση με 19 βαθμούς, αφού έχουν κερδίσει 6 φορές, έχουν ηττηθεί 5 και έχουν φέρει και 1 ισοπαλία.

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες – πρόκρισης στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, σε αγώνες που διεξήχθησαν την περασμένη Τετάρτη και σίγουρα η ψυχολογία τους είναι ψηλά!

Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι, θα λέγαμε με στοιχεία ενός ντέρμπι, καλό θέαμα και τις δύο ομάδες ικανές να διεκδικήσουν το αποτέλεσμα που τους ενδιαφέρει.

Στον πρώτο γύρο στο ίδιο γήπεδο, η ομάδα από τη Λειβαθώ είχε επικρατήσει δύσκολα με σκορ 1-0 με γκολ του νεαρού Φίλιππα 8’ πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

          

Κυριακή 20/2/2022

Η αγωνιστική πλέον μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα, όπου την Κυριακή 20/2, στις 3 το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η Εύγερος θα συναντηθεί με τους Πρόννους, σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στο οποίο, οι αντίπαλες ομάδες θέλουν να επανέλθουν στις επιτυχίες, μετά μάλιστα τον πρόσφατο αποκλεισμό τους, από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου.

Πολύ ενδιαφέρον το παιχνίδι και τις δύο ομάδες που πλέον δεν διεκδικούν τίποτε από τις τοπικές διοργανώσεις, θέλουν το τρίποντο προκειμένου να ανέβουν ακόμη ψηλότερα και στη συνέχεια σε μια καλή τελική κατάταξη με το πέρας του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.

Οι γηπεδούχοι μετά από 11 αγώνες βρίσκονται αρκετά πίσω και συγκεκριμένα στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι του Αστέρα με 16 βαθμούς, έχοντας 5 νίκες – 1 ισοπαλία και 5 ήττες, μάλιστα οι τελευταίες τέσσερις σερί που πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Οι φιλοξενούμενοι και αυτοί με μια μέτρια παρουσία φέτος έχουν μείνει πολύ πίσω βαθμολογικά από την κορυφή.

Βρίσκονται στην 6η θέση με 18 βαθμούς και απολογισμό, μετά τα 11 παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι σήμερα, 5 νίκες – 3 ισοπαλίες – και 3 ήττες, οπότε μια νίκη είναι το ζητούμενο για την ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη, κυρίως για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του.

Την Κυριακή το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίο, περιμένουμε ένα δυνατό και επιθετικό παιχνίδι με στόχο για κάθε ομάδα το τρίποντο.

Είναι ένα παιχνίδι απρόβλεπτο που θεωρούμε ότι και οι δύο ομάδες έχουν την ποιότητα να το κάνουν δικό τους, χωρίς να αποκλείουμε ωστόσο να έχουμε και κάποιο ισόπαλο αποτέλεσμα, όπως συνέβη στο μεταξύ τους παιχνίδι του α’ γύρου!

Στον πρώτο γύρο στη Σκάλα, οι ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 2-2, με τους Πρόννους να ισοφαρίζουν από 0-2 σε 2-2 στο τελευταίο 8λεπτο της συνάντησης.

         

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, το οποίο θα ολοκληρώσει την 13η αγωνιστική, την ίδια ώρα στο Δημοτικό Βασιλικάδων «Στ. Βασιλάτος», η τοπική Έρυσσος φιλοξενεί τη δυνατή Σάμη.

Είναι ένα παιχνίδι «φωτιά» για τους γηπεδούχους που θέλουν βαθμούς, αφού αυξάνεται πλέον, όσο περνούν οι αγωνιστικές η πίεση για τον στόχο της ιστορικής παραμονής στους «μεγάλους» του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην έχουν άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως υπάρχει αρκετό αγωνιστικό, από την στιγμή που ψάχνουν το καλύτερο δυνατόν τελικό πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας.

Μέχρι τώρα, σε 10 παιχνίδια που έχουν δώσει οι γηπεδούχοι και σε μια μέτρια γενικότερα πορεία, έχουν μόλις 2 νίκες, καμία ισοπαλία, 8 ήττες, ενώ βρίσκονται στην 10η θέση, μια πάνω από την κόκκινη γραμμή του υποβιβασμού, με 6 βαθμούς.

Έτσι, αποδεικνύεται η ανάγκη κάποιου-ων βαθμού-ών που θα δώσει καλή ψυχολογία και κάποια άνεση στην ομάδα του Α. Σιμάτου στη συνέχεια και στη «μάχη» που προμηνύεται με τον Ηρακλή για μια θέση στον…. ήλιο!

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι με μια πολύ καλή παρουσία με πολλά νεαρά παιδιά στην σύνθεση τους, παρουσιάζονται δυνατοί και πραγματοποιούν μια από τις καλύτερες πορείες της ιστορίας τους στην Α’ κατηγορία.

Μετά από 12 παιχνίδια βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογικής κατάταξης με 21 βαθμούς και απολογισμό 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Στις Βασιλικάδες την Κυριακή το απόγευμα περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, τους γηπεδούχους με όπλο την έδρα έδρα τους να κυνηγούν την έκπληξη και τους φιλοξενούμενους επίσης τη νίκη και το τρίποντο, που μπορεί να τους ανεβάσει ακόμη περισσότερο βαθμολογικά.

Στον πρώτο γύρο στον Καραβόμυλο, οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει πολύ εύκολα με σκορ 8-0!

         

Η βαθμολογία

Θέση

Ομάδα

Αγων.

Ν

Ι

Η

Γκολ

Βαθ.

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

12

12

0

0

60 - 03

36

2.

Α.Ο. Εικοσιμίας

11

7

3

1

26 - 06

24

3.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

12

7

3

2

35 - 10

24

4.

Α.Ο. Σάμης

12

6

3

3

32 - 14

21

5.

Α.Ο. Διλινάτα

12

6

1

5

29 - 21

19

6.

Α.Ο. Πρόννοι

11

5

3

3

22 - 13

18

7.

Π.Α.Ο. Εύγερος

11

5

1

5

25 - 24

16

8.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

11

5

1

5

18 - 25

16

9.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

12

5

0

7

22 - 27

15

10.

Α.Ο. Ερύσσου

10

2

0

8

12 - 45

06

11.

Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

12

1

1

10

14 - 48

04

12.

Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός

12

0

0

12

04 - 63

00

 *  Ο Εθνοφρουρός έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα

         

Η επόμενη (14η) αγωνιστική
(23/2/2022)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Διλινάτα - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

2.

Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων - Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

3.

Α.Ο. Πρόννοι - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

4.

Α.Ο. Σάμης - Π.Α.Ο. Εύγερος

5.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Εικοσιμίας

6.

Α.Ο. Ερύσσου - Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός 0-3 α.α.

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου