Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17

Τα 5σφαιρα Διλινάτα στους «4» της διοργάνωσης…. 5-0 την Εύγερο στο Δ.Α.Κ.

Διπλασίασαν τις νίκες τους στη σειρά των ημιτελικών του τοπικού κυπέλλου, πριν από λίγο τα Διλινάτα, όπου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου επικράτησαν της Ευγέρου με σκορ 5-0 και πέρασαν πανηγυρικά στους "4" του θεσμού.

Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα καλό παιχνίδι, με δύναμη, πάθος και πέντε τέρματα.

Η ομάδα του Γ. Τόγια ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και σίγουρα τόσο η σημερινή της νίκη, όσο και η πρόκριση της είναι δίκαιη και καθαρή!

Φάσεις και γκολ

Φτάσαμε στο 16' για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι και αυτή για τους τυπικά γηπεδούχους, όταν ο Πετεινάτος με διπλή φανταστική απόκρουση στα διαδοχικά σουτ των Διον. Τζωρτζάτου – Αλ. Τζωρτζάτου, αφού θα πετάξει την μπάλα κόρνερ και θα διατηρήσει το μηδέν στην εστία του.

Η απάντηση των τυπικά φιλοξενούμενων θα έρθει στο 19' μετά την ωραία συνεργασία Κορσιάνου – Μπούκα από δεξιά, ο τελευταίος θα σεντράρει στην περιοχή για τον Παπά, όμως δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και η μπάλα θα φύγει άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παγανία.

Στο 22' ο Κορσιάνος εκτελεί δυνατά το φάουλ, κάτι σαν σέντρα – σουτ, η μπάλα θα περάσει από πολλά σώματα, χωρίς να βρεθεί κάποιο πόδι να την στείλει στα δίχτυα και έτσι θα περάσει άουτ, από το απέναντι δοκάρι των γηπεδούχων.

Σειρά των Διλινάτων να δημιουργήσουν μια νέα ευκαιρία στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα στο 25' Τζωρτζάτος – Κουμαριώτης αλλάζουν την μπάλα στο κόρνερ από δεξιά, ο τελευταίος θα κάνει το σουτ για να διώξει δύσκολα στην αριστερή του γωνία, την μπάλα κόρνερ ο Πετεινάτος.

Ένα δυνατό μακρινό σουτ του Μπούκα στο 29' θα στείλει την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Παγανία άουτ.

Στο 32' ο Παπάς από την μικρή περιοχή αστοχεί στην κεφαλιά, μετά την σέντρα από αριστερά του Μόκα.

Τα Διλινάτα στο 34' θα ανοίξουν το σκορ πετυχαίνοντας το 1-0.

Ο Διον. Τζωρτζάτος θα αλλάξει την μπάλα στα όρια της περιοχής με τον Κουμαριώτη και ο τελευταίος με ένα συρτό σουτ θα στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Πετεινάτου, παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα της Ευγέρου.

Στο 43’ ο Μπούκας θα βγάλει τη σέντρα από δεξιά στην περιοχή, ο Μόκας δεν πιάνει την κεφαλιά και χάνεται μια καλή ευκαιρία για φιλοξενούμενους.

Έτσι, το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με τα Διλινάτα μπροστά στο σκορ 1-0 και πολύ κοντά στην πρόκριση τους στην 4αδα.

Στο δεύτερο, η ομάδα του «μεγάλου χωριού» θα μπει δυνατά και στο 49’ στο σουτ του Α. Τζωρτζάτου, μέσα από την περιοχή και δεξιά, ο Πετεινάτος θα πέσει στη αριστερή του γωνία και θα μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 52’ θα πετύχει το 2-0 που ουσιαστικά «κλειδώνει» την πρόκριση της με ένα καταπληκτικό, ψηλοκρεμαστό πλασέ και πάλι του Κουμαριώτη, στην έξοδο του Πετεινάτου και ύστερα από τη πάσα του Αλ. Πολλάτου.

Σκόρερ του 3-0 για την ομάδα του Γ. Τόγια ο Αλ. Τζωρτζάτος στο 59’, ο οποίος με ένα φοβερό σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά, στην απέναντι γωνία του Πετεινάτου, ύστερα από την πάσα του Φ. Τζωρτζάτου, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το 4-0 για τα Διλινάτα θα πετύχει στο 62’ ο Αλ. Πολλάτος με ωραία κεφαλιά στο β’ δοκάρι, μετά την εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Ζαμπαύτη.

Ένα μακρινό σουτ του Κορσιάνου στο 65’ θα βρει σε ετοιμότητα τον Παγανία που θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.

Στο 85’ ο Φ. Τζωρτζάτος θα «κλέψει» τη μπάλα από τους αμυντικούς της Ευγέρου, θα μπει στην περιοχή, θα αποφύγει τον Πετεινάτο και θα στείλει την μπάλα στην άδεια εστία για το 5-0 της ομάδας του!

Ένα σουτ του Βαλεντή στο 83’ αποκρούεται από τον Παγανία.

Αυτό το 5-0 θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα και τα Διλινάτα να περιμένουν την κλήρωση της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. για τα ημιτελικά, όπου θα μάθουν τον επόμενο αντίπαλο τους.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και Απ. Καραΐσκο.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας),  Παγανίας, Πολλάτος Αλ., Τζωρτζάτος Α., Αβντιούκοβ (80’ Μάρκου), Κουμαριώτης (77’ Τσιλιμιδός), Δρόσος (70’ Τζωρτζάτος Χρ.),  Τζωρτζάτος Διον., Τζωρτζάτος Κ., Στεφανάτος, Ζαμπαύτης (77’ Τσουραμάνης), Τζωρτζάτος Φ. (70’ Χεϊμπέϊα).

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Πετεινάτος, Μπούκας, Τσιαμπάος, Βαγγελάτος, Μαρκαντωνάτος (53’ Βαλεντής), Σταματέλος (72’ Καραντινός), Ηλιόπουλος, Μόκας (60’ Θεοδωρόπουλος), Βαλεντής, Κορσιάνος Πάπα.

Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου