Κυριακή, Φεβρουαρίου 20

Νίκη 3-2 στο τέλος για τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, επί του πολύ καλού Ηρακλή Πρόννων

Σε ένα μέτριο, αλλά με αρκετό ενδιαφέρον παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας Ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα επικρατήσει δύσκολα στο τέλος του Ηρακλή Πρόννων, με σκορ 3-2 και θα ανέβει ακόμη ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα και συγκεκριμένα στη 6η θέση, ισόβαθμος των Πρόννων, εξασφαλίζοντας παράλληλα και μια διαφορά από τον αντίπαλο του 14 βαθμών, γεγονός που του δίνει μια άνεση για την συνέχεια.

Αυτή ήταν η 6η νίκη τους στο τρέχον πρωτάθλημα.

Αντίθετα για τους φιλοξενούμενους, η ήττα αυτή ήταν η 11η στην ίδια διοργάνωση και έτσι θα παραμείνουν στην 11η θέση, κάτω από την κόκκινη γραμμή του υποβιβασμού.

Σε ότι έχει να κάνει με το σημερινό παιχνίδι, όπως είπαμε παραπάνω ήταν μέτριο, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος και τις δυο ομάδες να δίνουν ναι μεν "μάχη" για το τρίποντο, αλλά εκτός από τα 5 γκολ και κάποιες καλές στιγμές, δεν πρόσφεραν ιδιαίτερα θέαμα.

Οι φιλοξενούμενοι, δείχνουν αρκετά ανεβασμένοι και φαίνεται ότι θα πουλήσουν  ακριβά το "τομάρι" τους, όσον αφορά την παραμονή τους, εκεί αναμένεται να δώσουν μεγάλη “μάχη” με τον άλλον υποψήφιο, τον Α.Ο. Ερύσσου.

Σε λίγες μέρες θα μας δείξει το μεταξύ τους παιχνίδι τι μπορούμε να περιμένουμε μέχρι το φινάλε!

Φάσεις και γκολ

Με τη συμπλήρωση του 1' στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Φωής θα μπει στην περιοχή και την τελευταία στιγμή, η μπάλα στο σουτ που επιχειρεί κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και καταλήγει κόρνερ.

Η απάντηση του Ηρακλή στο 4' με τον Lluca να φεύγει στην κόντρα και μέσα από την περιοχή και αριστερά να κάνει το διαγώνιο σουτ που θα στείλει την μπάλα άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παλημέρη.

Στο επόμενο λεπτό, ο Φωής θα βγάλει τη σέντρα από δεξιά στον αμαρκάριστο Noakes, με τον τελευταίο να μην πιάνει καλά το σουτ, σπαταλώντας μια καλή ευκαιρία για τους "πράσινους".

Στο 10' οι γηπεδούχοι θα χάσουν νέα μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν με τον Φωή να περνάει στην κόντρα τον Xhelaj, μετά την σέντρα από αριστερά του Κορσιάνου, να μπαίνει περιοχή και τον Θεοδωράτο να σώνει την εστία του, αποκρούοντας την μπάλα με τα πόδια.

Στο 21' σε απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κορσιάνου από τα όρια της μεγάλης περιοχής η μπάλα θα περάσει ελάχιστα έξω, από το αριστερό "Γ" του Θεοδωράτου.

Στο 25' οι γηπεδούχοι θα προηγηθούν στο σκορ 1-0 με ένα πολύ ωραίο αριστερό τεχνικό σουτ του Κορσιάνου από πλάγια δεξιά και την μπάλα να καταλήγει στο απέναντι "Γ" της εστίας του Θεοδωράτου.

Και στο 37' οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν με τον Φούσια να κερδίζει την μπάλα στην προσωρινή απόκρουση του Παλημέρη, μετά το κόρνερ από αριστερά του Δημητράτου και με κοντινή κεφαλιά να την στέλνει στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Ηρακλή για το 1-1.

Νέα ευκαιρία για τον Ηρακλή στο 39' με τον Lluca να κερδίζει την μπάλα από τον Μαρινάκη, να μπαίνει περιοχή από δεξιά, όμως το σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα στη ρίζα της αριστερής δοκού του Παλημέρη που στη συνέχεια καταλήγει άουτ.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου ο Lluca θα κάνει το σουτ από καλή θέση, όμως ο Παλημέρης σε ετοιμότητα θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα.

Με αυτό το ισόπαλο 1-1 θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι θα χτυπήσουν και πάλι στο 62' παίρνοντας το προβάδισμα 2-1 με τον Φωή να κερδίζει τις κόντρες, να μπαίνει περιοχή από δεξιά και με ωραίο πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωράτου.

Στο 53' ο Παλημέρης με διπλή εντυπωσιακή προσπάθεια θα σώσει στο τετ α τετ του με τον Lluca.

Παλημέρης και αμυντικοί στο 67' απομακρύνουν την μπάλα σε κόρνερ, μετά την προσπάθεια μέσα από την περιοχή του Lluca.

Ένα κόρνερ που θα φέρει την ισοφάριση και το 2-2. Εκτελεί από αριστερά ο Δημητράτος και ο Γ. Σταθάτος εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια και από κοντά με δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Παλημέρη.

Άτυχοι θα σταθούν οι φιλοξενούμενοι στο 72', αφού το μακρινό φάουλ του Δημητράτου θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Στο 75' σε μια μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κατσιλίδη, θα αναγκάσει τον Θεοδωράτο σε δύσκολη διπλή προσπάθεια.

Και ενώ όλα έδειχναν “Χ” στο Δ.Α.Κ., στο 86' ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου Α. Φωής, είχε άλλη άποψη και με εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, μετά την μεγάλη πάσα του Κατσιλίδη, θα προλάβει την έξοδο του Θεοδωράτου και με κοντινή προβολή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-2 στο παιχνίδι.

Ένα γκολ που έφερε αρκετές διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους ότι, ο σκόρερ ήταν οφσάιντ.

Μέχρι το τέλος, δεν είχαμε κάποια άλλη καλή στιγμή στο παιχνίδι και οι "πράσινοι" που σήμερα ήταν μέτριοι, θα πάρουν ένα πολύ χρήσιμο τρίποντο, κυρίως για την ψυχολογία τους.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν πρέπει να απογοητεύονται και αν συνεχίσουν έτσι, είναι σίγουρο ότι μπορούν να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην Α' κατηγορία!

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τις κ. Ε. Μπακάκη και Χ. Μιχαλιτσιάνου.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παλημέρης, Χύκα,  Μπάμπης (86' Κουμακάκης), Μαρινάκης, Walker, Μούτσα, Παπαβασιλείου, Κορσιάνος (65' Κατσιλίδης), Τριανταφύλλη (53' Τσάκος), Φωής, Walker.

Ηρακλής Πρ.:(Γ. Ρασσιάς), Θεοδωράτος, Xhelaj E., Σταθάτος Γ., Γκιάφης (53' λ.τ. Περικλέους), Πρίφτι, Δημητράτος,  Ρώσσης, Καμπίτσης, Ρασσιάς Σπ., Lluka, Φούσιας.

Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ Παρακάτω εικόνες από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου