Σάββατο, Φεβρουαρίου 26

Καταιγίδα στο Δ.Α.Κ. ο Παλληξουριακός 8-0 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς...... Αήττητοι με το απόλυτο 15Χ15 οι "Ερυθρόλευκοι"

Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, κυρίως από την πλευρά των πρωτοπόρων, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ο Παλληξουριακός θα συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία του, επικρατώντας άνετα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 8-0!!

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, ήταν έτσι κι αλλιώς το φαβορί, η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή μπάλας και την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να φτάσει σε μια εύκολη νίκη, όπως άλλωστε μαρτυράει το τελικό αποτέλεσμα, συνεχίζοντας το εκπληκτικό της απόλυτο ρεκόρ και παράλληλα θα το αυξήσει στο εντυπωσιακό 15Χ15 η 21Χ21 και στις δύο φετινές διοργανώσεις, αφού και στο τοπικό κύπελλο το διατηρεί με 6Χ6!!

Παίζοντας την μπάλα κάτω, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και «χτυπώντας» από τις πτέρυγες, οι «ερυθρόλευκοι» θα δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία και τελικά θα πετύχουν 8 γκολ, χωρίς να κινδυνέψουν καθόλου από τους γηπεδούχους.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν αρκετά, ήξεραν από την αρχή ότι η αποστολή τους απέναντι στον πρωτοπόρο και αήττητο υποψήφιο πρωταθλητή θα ήταν δύσκολη, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει τα πλάνα της ομάδας του Αργοστολίου, η οποία έχει σαν στόχο ένα καλό τελικό πλασάρισμα.

Φάσεις και γκολ

Στο 6' ο Φράγκος θα κάνει το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ, ελάχιστα πάνω από την εστία του Καρλή.

Ο  Haxhiaj στο 10' θα απειλήσει με μια σέντρα-σουτ από αριστερά, όμως ο Καρλής σε ετοιμότητα, δεν αιφνιδιάζεται, θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα διώξει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ.

Το κόρνερ  στη συνέχεια εκτελείται από δεξιά, δεν μπορούν να απομακρύνουν την μπάλα οι αμυντικοί των γηπεδούχων και ο Πολυδωράτος θα πιάσει ένα δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά για να την στείλει, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καρλή, άουτ.

Στο 20' μετά από ωραία ενέργεια ο  Adedeji στα όρια της περιοχής θα κερδίσει τις κόντρες, πραγματοποιεί το σουτ που όμως θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Καρλή.

Με τη συμπλήρωση 25' στο παιχνίδι, οι πρωτοπόροι θα πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Πολυδωράτος από δεξιά θα κυνηγήσει μια δυνατή μπαλιά, θα βγάλει τη σέντρα στην περιοχή και ο Μπράτι με ωραίο σουτ, θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καρλή και στα δίχτυα του για το 0-1.

Στο 30' ο Χύκα θα σώσει την εστία του, όταν θα διώξει την μπάλα με το κεφάλι πάνω από τη γραμμή της εστίας της ομάδας του, στο γυριστό σουτ του Φράγκου, μετά το κόρνερ από δεξιά του Μπράτι.

Ο Λούλουδας θα σταθεί άτυχος, αφού το δυνατό σουτ που επιχειρεί στο 35', θα στείλει την μπάλα να χτυπήσει με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Στο επόμενο λεπτό, ο καλύτερος μέχρι εκείνη τη στιγμή, παίκτης του Παλληξουριακού, ο Ε. Haxhiaj με ωραία σέντρα από αριστερά θα βρει στο α' δοκάρι τον Γασπαρή και ο τελευταίος με εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά θα νικήσει τους αντίπαλους αμυντικούς και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Νέα σέντρα του αριστερού ακραίου των πρωτοπόρων από αριστερά, σε μια ίδια φάση με το πρώτο γκολ και τους ίδιους πρωταγωνιστές, όμως αυτή την φορά ο Γασπαρής, θα στείλει την μπάλα από κοντά άουτ και θα χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για το 0-3.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μισό θα είναι και πάλι για τους «ερυθρόλευκους», με τον Πολυδωράτο στο 41’ να βγάζει τη σέντρα από δεξιά και τον Γασπαρή με προβολή να αναγκάζει τον πολύ καλό και σήμερα Καρλή σε μια εντυπωσιακή επέμβαση, διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.

Έτσι, αυτό το 0-2 θα μείνει ως αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Παλληξουριακός εκμεταλλευόμενος την κούραση αλλά και στη συνέχεια την απογοήτευση των αντιπάλων του, θα ανεβάσει ρυθμό, θα μπει «φουριόζος» και θα είναι καταιγιστικός, επιτυγχάνοντας 6 ακόμη τέρματα για το τελικό 0-8!!!

Ύστερα από 3’ από την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο Γασπαρής με κοντινή προβολή, ύστερα από την σέντρα του Adedeji, θα προλάβει την αντίδραση του Καρλή και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3.

Στο 53’ μετά το κόρνερ από αριστερά του Λυκούδη, ο Κουκοβίνος θα κάνει το σουτ, ο Καρλής διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα και στην επαναφορά της ο Adedeji με νέο σουτ, θα πετύχει το 0-4.

Στο επόμενο λεπτό, με ίδιο ακριβώς τρόπο και πάλι ο Adedeji, θα σημειώσει με κοντινό σουτ το 0-5.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέταγαν «φωτιές» στον αγωνιστικό χώρο και τα γκολ έπεφταν σαν την βροχή στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Ο Γασπαρής λοιπόν στο 69’ θα βρει με ωραία πάσα τον Ακριστινέι στην περιοχή και αριστερά και ο τελευταίος με ένα ασύλληπτο σουτ, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει και κορυφαίου των γηπεδούχων τερματοφύλακα Καρλή, σημειώνοντας το 0-6.

Στη μοναδική φορά που απειλήθηκαν οι φιλοξενούμενοι και συγκεκριμένα στο 79’ ο Παπαβασιλείου, μετά την κάθετη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας του Noakes, θα βρεθεί απέναντι από τον Brand, όμως πιεζόμενος από τον Καράι θα κάνει ένα αδύναμο σουτ στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Παλληξουριακού και θα χάσει την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της… τιμής της ομάδας του.

Ο Παλληξουριακός, στο 82’ θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 0-7 με ένα δυνατό, συρτό  σουτ, λίγο μέσα από την περιοχή και δεξιά του Ρεμούντη και ενώ η μπάλα φαίνεται να γλιστράει από τα χέρια του Καρλή, καταλήγει στα δίχτυα.

Το «κερασάκι» στην τούρτα της άνετης νίκης της ομάδας του, θα βάλει ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Αγγ. Γασπαρής, παράλληλα με το δικό του χατ τρικ στο 85’, με κοντινή προβολή στο α’ δοκάρι, στη συρτή σέντρα από δεξιά του νεαρού Σπυράτου, πετυχαίνοντας το τελικό 0-8!!

Άλλη μια νίκη ρουτίνας λοιπόν για το υποψήφιο πρωταθλητή της φετινής περιόδου, άλλη μια αγωνιστική αήττητος, με το απόλυτο 15Χ15, που απλά περιμένει την «στέψη».

Όσο για το «τριφύλλι», προσπάθησε, όμως δεν ήταν ικανή αυτή η προσπάθεια για να αποφύγει τη σημερινή βαριά εντός έδρας ήττα και φυσικά όπως προαναφέραμε, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι από τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το καλύτερο δυνατό τελικό πλασάρισμα.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Χρηστάτο και Α. Βουτσινά.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Καρλής, Ποιμενίδης, Χύκα,  Χαραλαμπόγλου, Μαρινάκης (50’ Μαρινάκης), Μούτσα, Τσάκος, Φωής, Noakes, Ντεράι, Μπάμπης (78’ Κουμακάκης).

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Brand, Πολυδωράτος (56’ Σπυράτος), Νεστερένκο, Φράγκος, Λούλουδας, Λυκούδης (56’ Αντωνάτος), Κουκοβίνος, Γασπαρής, Μπράτι (50’ Ακριστινέι), Adedeji (56’ Αντωνάτος), Haxhiaj (56’ Καράι).

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου