Τετάρτη, Νοεμβρίου 23

Νίκη 0-3 στα Μακρυώτικα καισυνεχίζει στην κορυφή με 3Χ3 ο Παλληξουριακός

Σε ένα καλό παιχνίδι για την 3η εμβόλιμη αγωνιστική στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας, σήμερα το απόγευμα στα Μακρυώτικα, ο Παλληξουριακός θα πάρει την 3η του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, από τον γηπεδούχο Πυλαριακό με σκορ 0-3.

Έτσι, η ομάδα του Ηλ. Ζερβού θα πετύχει το 3Χ3 και θα συνεχίσει τη μοναχική της πορεία στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας.

Οι «ερυθρόλευκοι», εκτός του πρώτο 15λεπτου, όπου οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και ήταν ισορροπημένο, στη συνέχεια ήταν ανώτεροι, πιο ποιοτικοί και με καλή κυκλοφορία μπάλας, έφταναν απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας αρκετές καλές στιγμές απέναντι από την εστία του Δ. Καλιβωκά, πετυχαίνοντας παράλληλα και 3 τέρματα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν κάτι από το μεγάλο αντίπαλο τους, η αλήθεια είναι ότι το πάλεψαν, όμως οι «ερυθρόλευκοι», όπως είπαμε παραπάνω πιο ποιοτικοί και με την εμπειρία τους δεν θα τους το επιτρέψουν.

Έτσι, μετά από τρεις αγωνιστικές δεν έχουν γευθεί ακόμη τη χαρά της νίκης, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολύ χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, σε αντίθεση με τα περυσινά δεδομένα, που την ίδια αγωνιστική βρισκόταν ένα βήμα πριν από την κορυφή.

Σε γενικές γραμμές, παρακολουθήσαμε ένα καλό παιχνίδι με τον Παλληξουριακό, βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, να παίρνει μια ακόμη δίκαιη νίκη!

Οι δύο ομάδες ζήτησαν και από ένα πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι στο 1’ σε μια «μονομαχία» Γονατά - Λούζι και οι φιλοξενούμενοι στο στο 24' σε ένα πέσιμο του Λεπενιώτη στην περιοχή από μαρκάρισμα του Τουλάτου και τον διαιτητή κ. Βουτσινά κοντά στη φάση και στις δύο περιπτώσεις να δείχνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Φάσεις και γκολ

Στο 12’ ο Μπράτι θα συνεργαστεί ωραία με τον Λεπενιώτη, όμως ο τελευταίος πιεζόμενος κάνει το πλασέ που είναι αδύναμο και μπλοκάρει ο Δημ. Καλιβωκάς.

Μια επίσης δεύτερη πολύ ωραία συνεργασία των φιλοξενούμενων στο 18’ μεταξύ Καράι – Χατζιάι, θα φέρει ένα σουτ του τελευταίου που θα στείλει την μπάλα, λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων άουτ.

Μια κεφαλιά του Λούζι στο β’ δοκάρι, μετά το κόρνερ από αριστερά του Μπράτι, θα απομακρύνουν οι αμυντικοί, πριν η μπάλα περάσει την γραμμή τέρματος.

Και φτάνουμε στο 26’ όπου θα έχουμε το 0-1, έπειτα από πολύ ωραία ομαδική συνεργασία με τελευταίο παραλήπτη της μπάλας τον Κουρτελέση δεξιά στην περιοχή, να κάνει την παράλληλη πάσα στον Μπράτι και ο τελευταίος με δυνατό πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γ. Καλιβωκά.

Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μισού δεν θα έχουμε κάποια ιδιαίτερη φάση, εκτός από κάποια μακρινά σουτ, ένθεν και ένθεν που δεν ήταν δυνατόν να απειλήσουν τους δύο τερματοφύλακες.

Με αυτό λοιπόν το 0-1 οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό και κυκλοφόρησαν καλύτερα μπάλα, ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση.

Μετά από 4’ οι «ερυθρόλευκοι» θα διπλασιάσουν τα τέρματα τους, πετυχαίνοντας το 0-2, με κοντινό πλασέ του Λεπενιώτη στην εξαιρετική κάθετη του Μπράτι.

Με μια νέα καταπληκτική ομαδική ενέργεια ο Παλληξουριακός θα «σφραγίσει» τη σημερινή του νίκη, αφού θα πετύχει στο 54’ το 0-3!

Ο Λεπενιώτης τελευταίος κάτοχος της μπάλας, θα βρει στην περιοχή και αριστερά τον Χατζιάι και αυτός με έξυπνο πλασέ, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Δ. Καλιβωκά για τρίτη φορά στο παιχνίδι.

Ο Μπράτι θέλει να απειλήσει με ένα μακρινό συρτό σουτ στο 57’, όμως ο Δ. Καλιβωκάς σε ετοιμότητα, θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα.

Στη συνέχεια, θες από ικανοποίηση για το 3-0 των φιλοξενούμενων, θες από απογοήτευση από πλευράς γηπεδούχων, ο ρυθμός έπεσε αρκετά και έγιναν κάποια μακρινά σουτ χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 57’ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλοκάρει το δυνατό σουτ του Μπράτι.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 72’ θα βγάλει με έξυπνη κάθετη τον Λεπενιώτη απέναντι από τον Καλιβωκά και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων πέφτει στα πόδια του και να μπλοκάρει την μπάλα.

Ένα μακρινό σουτ του Γ. Καλιβωκά στο 75’ δεν θα έχει τύχη και η μπάλα θα περάσει έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Ένα, επίσης σουτ του Π. Μπαλάσκα στο 78’ θα αποκρουστεί από τον τερματοφύλακα του Παλληξουριακού.

Στο 88’ οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν και πάλι, όταν μετά την κεφαλιά του Σαλιάι στο κόρνερ από αριστερά του Καψογιώργη, η μπάλα θα περάσει άουτ.

Το σφύριγμα της λήξης θα βρει τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν την 3η φετινή τους σερί νίκη στη διοργάνωση και να παραμένουν κορυφή με την διαφορά από τους δεύτερους στο +3.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι θα παραμείνουν για τρίτο παιχνίδι χωρίς νίκη και θα βρεθούν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Π. Μπαζάρογλου.

Οι συνθέσεις

Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Καλιβωκάς Δ., Παπαδάτος, Κλειτογιάννης, Τουλάτος Στ. (77’ Κουγιανός), Καψογιώργης, Βασιλόπουλος, Θωμαΐδης (79’ Αλυσανδράτος), Γονατάς (54’ Μπαλάσκας Π.), Καλιβωκάς Γ. (77’ Μανωλάτος), Γρηγοράτος (54’ Σαλιάι), Σταμούλης.

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Παπαδόπουλος, Πολυδωράτος, Λούζι, Κουρτελέσης (70’ Μαλλιώρης), Κουκοβίνος (70’ Σπυράτος), Λεπενιώτης (84’ Γαλανός), Μπράτι, Χατζιάι, Κρίστο, Συριάτος (84’ Κουμπουλή), Καράι (69’ Λυκούδης).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου