Σάββατο, Νοεμβρίου 26

Στην κορυφή τα Διλινάτα 2-0 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Όπως αναμενόταν, ο Α.Ο. Διλινάτων θα επικρατήσει, το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 2-0, στο μοναδικό παιχνίδι του σημερινού προγράμματος της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και θα συνεχίσει αήττητος, ανεβάζοντας το σερί του στο απόλυτο 3Χ3.

Παράλληλα, θα πιάσει στην κορυφή τον Παλληξουριακό, που όμως αγωνίζεται αύριο, με αντίπαλο τον Α.Ο. Σάμης στο Ληξούρι.

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σήμερα το απόγευμα παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι, με τα Διλινάτα να παίζουν τόσο, όσο χρειαζόταν για να πάρουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς που θα τους ανεβάσουν στο ρετιρέ.

Είχαν την υπεροχή και περισσότερο κατοχή μπάλας, όμως δυσκολευόταν αρκετά στο να πατήσουν περιοχή, αφού δεν έβρισκαν τον τρόπο να σπάσουν την αντίπαλη άμυνα και να φανούν απειλητικοί.

Άλλωστε, το πρώτο γκολ που απελευθέρωσε τους παίκτες του Γ. Τόγια από το άγχος, ήρθε από μια στημένη φάση.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» του Τ. Φωή, ήταν σωστά στημένοι αμυντικά και προβλημάτισαν τους αντιπάλους τους, ενώ προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στην εστία του Μαγδαληνού, εκτός από μια δυο στιγμές στο παιχνίδι.

Έτσι, Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, θα δεχθούν την 2η συνεχόμενη ήττα στη σεζόν και θα παραμείνουν κάτω από την «καυτή» ζώνη του υποβιβασμού, ισόβαθμοι του Πυλαριακού.

Σίγουρα, είναι μια ήττα από αυτές που θεωρούνται στο πρόγραμμα, οπότε δεν μπορεί να αλλάξει τους στόχους και τις ισορροπίες στην ομάδα του Τ. Φωή.

Τέλος, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, που μετά το 2-0, έγινε αρκετά βαρετό, ίσως και λόγω της εκνευριστικής βροχής που έπεφτε σε αυτό το χρονικό διάστημα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, οι γηπεδούχοι θα πάρουν μια νίκη που άξιζαν, βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 67’ οι τυπικά γηπεδούχοι θα φλερτάρουν με το γκολ, όμως το πλασέ στην κίνηση του Λουκάτου, μετά την σέντρα του Φ. Τζωρτζάτου από δεξιά, θα μπλοκάρει δύσκολα ο Μπεκατώρος, διατηρώντας έτσι ανέπαφη την εστία του.

Νέα καλή στιγμή για την ομάδα του Γ. Τόγια στο 11’, με τον Μπαζάρογλου να εκτελεί το φάουλ από δεξιά και να φέρνει την μπάλα στο β’ δοκάρι για τον αμαρκάριστο Γεωργόπουλο και τον τελευταίο να κάνει την κεφαλιά και να αστοχεί από ευνοϊκή θέση.

Στο 23’ ο Κοσμετάτος θα παίξει κάθετα για τον Φ. Τζωρτζάτο που επιχειρεί το πλασέ για να επέμβει δυναμικά ο έμπειρος Σπ. Τζωρτζάτος και να διώξει την μπάλα κόρνερ.

Με την εκτέλεση του κόρνερ θα ακολουθήσει και το 1-0 των γηπεδούχων.

Ο Φ. Τζωρτζάτος το εκτελεί από αριστερά στην περιοχή για τον Μπαζάρογλου, αυτός θα πιάσει μια πολύ ωραία κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπεκατώρου, δίνοντας προβάδισμα στα Διλινάτα.

Μια νέα κάθετη στο 26’ του Μπαζάρογλου για τον Φ. Τζωρτζάτο που έμπαινε απειλητικά, για να βγει όμως ο Μπεκατώρος και θα σώσει από το 2-0!

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μισό του αγώνα.

Στην επανάληψη, κάτω από ένα συνεχές, εκνευριστικό ψιλόβροχο και τον αγωνιστικό χώρο γλιστερό, το θέαμα δεν ήταν καλό, χωρίς ουσιαστικά να αλλάξει κάτι από την εικόνα του παιχνιδιού, αν και οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους σε σχέση με το πρώτο μισό, ιδιαίτερα μετά το 2-0.

Ένα μακρινό σουτ του Κουμαριώτη στο 55’ δεν ανησυχεί τον Μπεκατώρο, αφού η μπάλα καταλήγει άουτ, μακριά από την εστία του.

Λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 62’ τα Διλινάτα θα πετύχουν το 2-0 και κάπου εκεί θα δώσουν τέλος στην αγωνία και το άγχος που βάραινε την ομάδα.

Ο Ε. Καλαφάτης με μια σέντρα ακριβείας από δεξιά στην περιοχή, θα βρει τον Λουκάτο σε πολύ καλή θέση, αυτός θα σηκωθεί πολύ ψηλά και με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των «πράσινων» του Αργοστολίου, δίνοντας προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.

Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί στο 64’ για το «τριφύλλι», όταν στην ωραία σέντρα από δεξιά του Τσάκου, ο νεαρός Κοραμπάτος θα αστοχήσει στην κοντινή κεφαλιά, αφού θα στείλει την μπάλα να περάσει ψηλά άουτ, πάνω από την εστία του Α. Μαγδαληνού.

Ήταν μια σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του Τ. Φωή, που αν πετύχαινε το γκολ, θα μπορούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να ελπίζει.

Μέχρι την συμπλήρωση του 90λεπτου δεν υπήρξε κάτι που πρέπει να αναφερθεί, απλά να σημειώσουμε ότι ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, στα τελευταία λεπτά αγωνίστηκε με "10", λόγω τραυματισμού του Π. Ποιμενίδη και ενώ η ομάδα του δεν είχε δικαίωμα άλλης αλλαγής.

Έτσι, η ομάδα του «μεγάλου Χωριού», όχι μόνο θα συνεχίσει το νικηφόρο σερί της και θα το ανεβάσει στο 3Χ3, αλλά θα «πατήσει» και κορυφή, ισόβαθμη του Παλληξουριακού, που αγωνίζεται αύριο στην έδρα του με αντίπαλο τον Α.Ο. Σάμης.

Οι «πράσινοι», θα παραμείνουν χωρίς νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές, συνεχίζουν με έναν βαθμό, ευρισκόμενοι στην επικίνδυνη ζώνη και στη συνέχεια θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσπάθεια προκειμένου να κατακτήσουν τους βαθμούς που απαιτούνται στο τέλος για τη "Σωτηρία"!!

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Μαγδαληνός, Κόμητας (75’ Κατσούρης), Χασάι (46’ Κουμαριώτης), Τζωρτζάτος Φ., Κουράνης, Κοσμετάτος (78’ Κότσι), Καλαφάτης, Γεωργόπουλος, Μπαζάρογλου (75’ Παγουλάτος), Στεφανάτος (46’ Χαραλαμπόγλου), Λουκάτος.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Μπεκατώρος, Κοραμπάτος (84’ Πανταζής), Ρέτζα, Κορσιάνος (65’ Μεμούση), Τζωρτζάτος, Σαμπανάι, Φούσιας (68’ Γασπαρινάτος), Μούτσα, Ποιμενίδης, Veizaj (68' Μπάμπης), Τσάκος. 

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου