Τρίτη, Νοεμβρίου 29

ΝΕΟΛ – Καυκής : «Θα το αντιστρέψουμε, κερδίσαμε ψυχολογία»

Ο ΝΕΟΛ πήρε τη νίκη απέναντι στο Παγκράτι με 78-75, σε αγώνα για την 8η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής, και ο νέος προπονητής της ομάδας του Ληξουρίου, Παναγιώτης Καυκής, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio για τις πρώτες του ημέρες στη Κεφαλλονιά, αλλά και τη συνέχεια, όντας αισιόδοξος για τη συνέχεια.

 Μεταξύ άλλων, είπε:

Για το τι άλλαξε ο ίδιος στην ομάδα: «Είμαι 2 μέρες και η μία προπόνηση ήταν εντελώς για τακτική. Έχει κάνει πάρα πολύ δουλειά και ο προηγούμενος προπονητής στα παιδιά και θέλω να του δώσω τα εύσημα. Αυτό που μπορούσα να κάνω είναι να τους δώσω κάποια κομμάτια τακτικής και κυρίως να τους δώσω ψυχολογία, να πιστέψουν στους εαυτούς τους και να μ’ εμπιστευτούν. Σε μεγάλο χρονικό διάστημα το έδειξαν σε μεγάλο βαθμό, αλλά ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα».

Για τη νίκη απέναντι στο Παγκράτι: «Εμείς έχουμε ως στόχο τη σωτηρία και κυρίως ν’ αποφύγουμε τον άμεσο υποβιβασμό, ενώ το Παγκράτι είναι ομάδα για 4άδα, έχει «πλούσιο» ρόστερ, παιδιά με ποιότητα. Αυτό που μού ζητήθηκε είναι να έρθω να παίξω το παιχνίδι χωρίς κανένα άγχος. Αυτή η νίκη είναι το έξτρα boost που δίνει και στα παιδιά και στην ομάδα».

Για την ομάδα του ΝΕΟΛ: «Πιστεύω στα παιδιά, έχει ποιότητα η ομάδα, κάποια παιδιά έχουν αρκετή ποιότητα απλά δεν το ‘χαν δείξει, μπορεί να χρειάζονταν ψυχολογία. Είμαστε σε συχνή επικοινωνία με τη διοίκηση να γίνουν κάποιες προσθήκες ώστε να μπορέσουμε ν’ ανεβάσουμε λίγο τον «πήχη» και τη βοήθεια των παιδιών. Μετά από 20 μέρες με 1 μήνα θα ‘ναι διαφορετική η ομάδα. Θα 'χουμε σίγουρα μία προσθήκη, μπορεί και δύο. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε χρόνο και ψυχολογία μ’ αυτήν τη νίκη».

Για τον 1ο όμιλο: «Έχω δει πάρα πολλά ματς και σχεδόν όλα τα ματς του ομίλου. Κακά τα ψέματα, η Μύκονος και ο Μίλωνας είναι μια ταχύτητα πάνω απ’ όλους, μετά ακολουθούν η Νάξος με το Παγκράτι και όλοι οι άλλοι, στην καλή ή την κακή τους μέρα μπορούν να κερδίσουν ή να χάσουν απ’ όλους. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά στις άλλες ομάδες».

Πηγή:basketa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου