Κυριακή, Νοεμβρίου 27

Λύτρωση στο 90+3' για την Εικοσιμία.... 2-1 τον πολύ καλό Πυλαριακό

Στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ανάμεσα στην Εικοσιμία και τον Πυλαριακό, οι γηπεδούχοι θα είναι εκείνοι που θα πάρουν τη νίκη με σκορ 1-0 στις καθυστερήσεις!

Με τη νέα επικράτηση τους οι «κυανόλευκοι» της Λειβαθούς, θα συνεχίσουν στις επιτυχίες, αλλά και το «κυνήγι» του πρωτοπόρου και αήττητου Παλληξουριακού, από την δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας, συγκάτοικοι των Διλινάτων.

Αντίθετα, οι «κυανέρυθροι» της Πυλάρου, θα γνωρίσουν την 3η τους σερί, φετινή ήττα στη διοργάνωση, ενώ αγνοούν τη νίκη, μετά από τέσσερις αγώνες.

Έτσι παραμένουν χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και συγκεκριμένα στην 7η θέση, ισόβαθμοι του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, με μόλις 1 βαθμό στο ενεργητικό τους.

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, παρά το δυνατό άνεμο που έπνεε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, θα το λέγαμε αρκετά καλό, με πολλές φάσεις και αγωνία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Απ. Καραΐσκου.

Η Εικοσιμία, που παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές στο αρχικό της σχήμα, ήταν καλύτερη, στην αρχή, ενώ στη συνέχεια και μετά το πρώτο 25λεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν αγωνιστικά, έκαναν αρκετές επισκέψεις στην περιοχή του Μαυρίδη, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο με πολλές δυνάμεις, παρουσιάστηκαν ισάξιοι του αντιπάλου τους και όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και στο σημείο που δέχθηκαν το γκολ, ίσως να τους αδικεί αυτό το 1-2. 

Ο Πυλαριακός και σε αυτό το παιχνίδι, ήταν καλός, αλλά και πάλι πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και ήταν αρκετές.

Το γκολ είναι κάτι που του λείπει φέτος και το έχει πληρώσει με αρκετούς χαμένους βαθμούς.

Η ομάδα της Πυλάρου, σίγουρα άξιζε κάτι καλύτερο από αυτό το 1-2.

Ίσως, η κακή ψυχολογία να μην βοηθάει την ομάδα του Κ. Βιτωράτου να δώσει στον αγωνιστικό χώρο αυτό που μπορεί και μας είχε συνηθίσει και εδώ ο coach πρέπει να βρει άμεσα λύσεις.

Φάσεις και γκολ

Πρώτη απειλή στο παιχνίδι από τους γηπεδούχους στο 9’ με το σουτ του Ντ. Ντουκάι να καταλήγει στην αγκαλιά του Δ. Καλιβωκά, που και σήμερα ήταν πολύ καλός με αρκετές εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι, θα απαντήσουν στο επόμενο λεπτό με τον Μπαλάσκα να μπαίνει στην περιοχή και αριστερά, όμως το πλασέ που πραγματοποιεί στην έξοδο του Μαυρίδη θα στείλει την μπάλα λίγο έξω από το απέναντι «Γ» της εστίας των γηπεδούχων.

Σε ένα σουτ του Κονόμη στο 13’ από τα όρια της περιοχής, ο Δ. Καλιβωκάς δεν αιφνιδιάζεται και μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Με τη συμπλήρωση 15’ στο παιχνίδι η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου θα ανοίξει το σκορ 1-0.

Ο Καμπανός μετά από ωραία προσπάθεια από δεξιά, θα βγάλει σέντρα πάρε-βάλε στον Καραγιάννη και αυτός εύκολα με κοντινό πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το προβάδισμα.

Ο Πυλαριακός στη συνέχεια αφυπνίστηκε, ισορρόπησε και ανέβασε την απόδοση του, ιδιαίτερα στο τελευταίο τέταρτο, όπου και θα χάσει τρεις σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 38’ θα φτάσει κοντά στο 1-1, μετά από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Θωμαΐδης από δεξιά πασάρει στον Σαλιάι και ο τελευταίος θα τροφοδοτήσει τον αμαρκάριστο Μπαλάσκα στο σημείο του πέναλτι, όμως ο τελευταίος δεν κάνει καλό τελείωμα και η μπάλα χωρίς δύναμη θα φτάσει στην αγκαλιά του Μαυρίδη.

Νέα ευκαιρία στο 41’ αυτή την φορά με τον Μπαλάσκα να τροφοδοτεί τον αμαρκάριστο στην αντίπαλη περιοχή Σαλιάι, που κάνει κακό πλασέ και η μπάλα φεύγει άουτ.

Στο 44’ μετά από ωραία ατομική ενέργεια, ο Σαλιάι θα βγάλει την παράλληλη πάσα από δεξιά στον εντελώς αμαρκάριστο Μπαλάσκα που θα πλασάρει άουτ, σπαταλώντας ακόμη μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση.

Αυτό το 1-0 των γηπεδούχων, θα μείνει μέχρι το τέλος του πρώτου μισού.

Στο δεύτερο και στο 51’ ο Γ. Καλιβωκάς θα πιάσει το δυνατό σουτ, εκτός περιοχής για να πέσει στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα ο Μαυρίδης.

Ευκαιρία μετά από πολύ ώρα θα έχουμε για τους γηπεδούχους στο 56’ με τον Φίλιππα από καλή θέση, μετά την σέντρα του Ντ. Ντουκάι από αριστερά, τελικά να σουτάρει άουτ.

Στο 62’ ο Δ. Καλιβωκάς με μεγάλη απόκρουση θα πει όχι στο σουτ του Ντ. Ντουκάι, πέφτοντας στην δεξιά του γωνία και διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ, διατηρώντας έτσι την ομάδα του στο παιχνίδι.

Ο Γονατάς στο 67’ θα σουτάρει μέσα από την περιοχή και αριστερά με τον Μαυρίδη ομως, να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 73’ ο Καψογιώργης με ωραία σέντρα από αριστερά θα βρει στην περιοχή τον Ρ. Σαλιάι και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση και το 1-1 της ομάδας του.

Νέα εντυπωσιακή επέμβαση του Δ. Καλιβωκά στο 78’, στο φάουλ του Μπούσι, από πλάγια αριστερά, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία και με τις γροθιές του θα πετάξει την μπάλα πλάγιο άουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι, το παιχνίδι δεν θα έχει νικητή, στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το γκολ της "λύτρωσης" και θα πάρουν το τρίποντο με τελικό σκορ το 2-1!

Ο Μπούσι εκτελεί το κόρνερ ψηλοκρεμαστά στην περιοχή από αριστερά, για τον Καραγιάννη που θα βρεθεί αμαρκάριστος, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, εκεί θα πιάσει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Δ. Καλιβωκά, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του αλλά και το δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι, μέσα σε πανηγυρισμούς για το «χρυσό» όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, γκολ των γηπεδούχων.

Έτσι, η ομάδα της Λειβαθούς θα παραμείνει μέσα στους στόχους της, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που πλέον έμειναν πολύ πίσω και βρίσκονται αρκετά πίσω στον βαθμολογικό πίνακα.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τον κ. Ε. Κατερέλο και την κ. Κ. Χαρίση.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Αν. Παπαθεοδωρόπουλος), Μαυρίδης, Φουρνιέ, Βαλεντής (80’ Αποστόλου), Ντουκάι Ντ., Καραγιάννης, Μπούσι, Καμπανός, Μάθιου (65’ Τζάκης), Φίλιππας, Κονόμη (65’ Χοτζάι), Τανουσάι (65’ Αποστολάτος).

Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Καλιβωκάς Δ., Παπαδάτος, Κλειτογιάννης, Τουλάτος Στ. (58’ Γονατάς), Καψογιώργης, Βασιλόπουλος, Θωμαΐδης, Καλιβωκάς Γ. (81’ Καλιβωκάς Γ.), Σαλιάι (87’ Καππάτος), Σταμούλης, Μπαλάσκας (58’ Κουγιανός).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου