Κυριακή, Νοεμβρίου 20

"Πεντάστερη" Εύγερος..... 5-1 τον Πυλαριακό

Ένα πολύ καλό παιχνίδι, παρά το ακατάλληλο της ώρας (1 μ.μ.), παρακολουθήσαμε σήμερα το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ανάμεσα στην Εύγερο και τον Πυλαριακό.

Οι δύο ομάδες, μετά την όχι πετυχημένη τους πρεμιέρα, έπρεπε να παλέψουν για το τρίποντο, ώστε να μη χάσουν περισσότερο έδαφος και συγχρόνως την επαφή τους με την κορυφή από τόσο νωρίς!

Έτσι, πάλεψαν στον αγωνιστικό χώρο και τελικά η Εύγερος θα είναι αυτή που θα πάρει μια σημαντική από πολλές απόψεις, νίκη με σκορ 5-1.

Οι γηπεδούχοι χτύπησαν στην κόντρα, ήταν πιο εύστοχοι από τον αντίπαλο τους και κατάφεραν να ξεπεράσουν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα από την Εικοσιμία.

Οι φιλοξενούμενοι, είχαν τις δικές τους κλασσικές ευκαιρίες, τις οποίες δεν εκμεταλλεύθηκαν, ενώ και αμυντικά είχαν αρκετά κενά, τα οποία εκμεταλλεύθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο η Εύγερος και έτσι η ήττα με πέντε γκολ ήταν αναπόφευκτη, παρότι αγωνιστικά δεν ήταν για ένα τέτοιο σκορ.

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 6’ ο Μπαλάσκας θα «κλέψει» την μπάλα, έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, θα πασάρει παράλληλα για τον Θωμαΐδη που δεν προλαβαίνει με προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση της Ευγέρου θα είναι άμεση και μάλιστα με γκολ, αφού στο 7’ ο νεαρός Θεοδωρόπουλος, ο οποίος περνάει στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων, μετά από ωραία ατομική ενέργεια θα βγει στην κόντρα από αριστερά, θα κερδίσει την κόντρα στην έξοδο του Δ. Καλιβωκά και θα μπει με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του.

Στο 11’ ο Μπαλάσκας στην πλάτη της άμυνας, μετά το μακρινό ψηλοκρεμαστό φάουλ του Κλειτογιάννη, θα πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα θα καταλήξει στα χέρια του πολύ θετικού Τροΐζη.

Στο 24’ ο Πυλαριακός θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια και στο 1-1, μετά την καταπληκτική ατομική ενέργεια του Θωμαΐδη, στην περιοχή από αριστερά και το εκπληκτικό σουτ, που θα στείλει την μπάλα στο απέναντι «Γ» του Τροΐζη, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Ένα γκολ που ο σκόρερ αφιέρωσε στη σύζυγο του με την ευκαιρία του παιδιού που περιμένουν! (Σ.Σ. με το καλό παιδιά).

Ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Θωμαΐδη στο 27’, κάτι σαν κόρνερ από αριστερά, θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία του Τροΐζη, άουτ.

Στο 34’ ο Μόκας εκτελεί το φάουλ από δεξιά, ο Θεοδωρόπουλος θα γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στο β’ δοκάρι και ο Αλαφοστέργιος με ωραίο πλασέ θα νικήσει τον Δ. Καλιβωκά και θα ξαναδώσει προβάδισμα στην ομάδα του 2-1.

Μοναδική ευκαιρία θα χάσει στο 39’ ο Γ. Καλιβωκάς, όταν στην παράλληλη πάσα του Νικολοβιένη, θα κάνει ένα πολύ κακό τελείωμα από το ύψος της μικρής περιοχής, εντελώς αμαρκάριστος και θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ!!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων στο 45’ θα ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και πάλι με τον Αλαφοστέργιο, όταν στο φάουλ από δεξιά του Μόκα, θα πιάσει μια καταπληκτική κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων και στα δίχτυα.

Αυτό το 3-1 θα είναι σκορ ημιχρόνου και ένα καλό «μαξιλαράκι» ασφαλείας για την ομάδα του Θ. Βουκελάτου.

Στο δεύτερο, η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε, αν και ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος.

Στο 62’ ο Σαλιάι θα κάνει την σέντρα από αριστερά για τον αμαρκάριστο στην περιοχή Γ. Καλιβωκά και τον τελευταίο όμως να σουτάρει άστοχα από ευνοϊκή θέση.

Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 71’ με τον Νικολοβιένη από το ύψος της μικρής περιοχής να σουτάρει ψηλά μετά το γύρισμα του Σαλιάι.

Πολύ ωραία αντίδραση από τον Τροΐζη στο 74’ σε διαγώνιο σουτ του Γρηγοράτου.

Στο 83’ στο πιο όμορφο γκολ του αγώνα η Εύγερος θα πετύχει το 4-1.

Ήταν μια ταχύτατη ομαδική συνεργασία, με τον Παππά να δίνει την παράλληλη πάσα στον Κορσιάνο, αυτός θα βγάλει κάθετα στην περιοχή στον Θεοδωρόπουλο και ο τελευταίος απέναντι στον Δ. Καλιβωκά πλασάρει εύστοχα και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για 4η φορά στο παιχνίδι. 

Ο Τροΐζης στο 90+3’, ίσα που θα προλάβει με έξοδο τον Αλυσανδράτο, μετά την κάθετη πάσα του Νικολοβιένη και μπλοκάρει την μπάλα.

Τέλος στο 90+4' θα σημειωθεί το τελευταίο τέρμα στο παιχνίδι και αυτό για τους γηπεδούχους για το τελικό 5-1!

Ο Πολλάκης εκτελεί το κόρνερ, η άμυνα σε σύγχυση δεν μπορεί να απομακρύνει και ο Αντ. Κορσιάνος από κοντά, με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σφραγίζοντας μια σπουδαία νίκη για την ομάδα του, η οποία εκτός των πολύτιμων βαθμών, δίνει και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

Αντίθετα,οι φιλοξενούμενοι πρέπει να βρουν αντίδραση και τρόπους να σκοράρουν γιατί και στα δύο μέχρι τώρα παιχνίδια της σεζόν αυτό τους έλειψε πιο πολύ!

Τέλος, να αναφέρουμε ότι, παρά την ήττα οι "κυανέρυθροι" της Πυλάρου, αποδεικνύοντας ότι στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα είναι μια οικογένεια έκοψαν στα αποδυτήρια την τούρτα των γενεθλίων του ποδοσφαιριστή της ομάδας Π. Μπαλάσκα και ευχήθηκαν στον συμπαίκτη τους.

Ευχές και από εμάς Πάνο. Χρόνια πολλά με υγεία και πολλές επιτυχίες!

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τον κ. Απ. Καραΐσκο και την κ. Κ. Χαρίση.

Οι συνθέσεις

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Τροΐζης, Μπούκας, Πολλάκης Σπ., Πολλάτος, Ν. Παπαναστασάτος (88’ Πολλάκης), Σταματέλος, Μόκας (82’ Πολλάκης), Πάπα (82’ Παππάς),  Θεοδωρόπουλος, Κορσιάνος, Αλαφοστέργιος (71’ Ζαπάντης).

Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Καλιβωκάς Δ., Παπαδάτος, Κλειτογιάννης, Μανωλάτος (46’ Καππάτος Στ.), Καψογιώργης (46’ Σαλιάι), Βασιλόπουλος (85’ Ποταμιάνος Ι.), Θωμαΐδης, Νικολοβιένης, Καλιβωκάς Γ. (71’ Γρηγοράτος), Σταμούλης, Μπαλάσκας (78’ Αλυσανδράτος).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου