Τετάρτη, Νοεμβρίου 23

Με ένα γκολ στο 49' κρίθηκε το ντέρμπι της Σκάλας.... Πρόννοι - Διλινάτα 0-1

Στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 3ης εμβόλιμης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας, σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Σκάλας, στο ντέρμπι ανάμεσα στους γηπεδούχους Πρόννους και τα Διλινάτα, νικητές αναδείχθηκαν οι φιλοξενούμενοι με σκορ 1-0.

Η ομάδα του Γ. Τόγια διατήρησε το αήττητο, και βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό που δεν έχει κάνει ακόμη το ρεπό του.

Αντίθετα η ήττα αυτή για τους γηπεδούχους ήταν γενικά άβολη και τους φέρνει αρκετά πίσω βαθμολογικά.

Σε γενικές γραμμές, στην Σκάλα έγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, όπου θα έχουν κατοχή και καλή κυκλοφορία μπάλας και θα φτάσουν σε μια δίκαιη τελικά νίκη.

Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν, είχαν και αυτοί τις δικές τους ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ, κυρίως στην κόντρα, αλλά στο τέλος δεν κατάφεραν να αποφύγουν την πρώτη φετινή τους ήττα στη διοργάνωση.

Φάσεις και γκολ

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι στο 7’ και για τους γηπεδούχους.

Ο Lluka θα βγει από αριστερά στην κόντρα, θα μπει στην περιοχή, όμως στο πλασέ που πραγματοποιεί, ο Παγανίας με ωραία επέμβαση και την βοήθεια του κάθετου δοκαριού, θα στείλει την μπάλα κόρνερ.

Ο Γεωργόπουλος στο 24’ θα απειλήσει με μια απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, που αναγκάζει τον Παπαβασιλείου σε μια πολύ δύσκολη απόκρουση, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

2’ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μισού στο παιχνίδι, ο Lluka σε μια ίδια φάση με αυτήν του 7’, θα αναγκάσει τον Παγανία σε νέα απόκρουση, απομακρύνοντας την μπάλα με τα πόδια σε κόρνερ.

Με τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ, θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο, η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε και το γκολ στο 49’ για τους φιλοξενούμενους ήρθε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Δρόσος, με μια πολύ έξυπνη κάθετη πάσα ανάμεσα από τους αμυντικούς των γηπεδούχων, θα βγάλει τον Ε. Καλαφάτη απέναντι από τον Παπαβασιλείου και τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 55’ σε μια σέντρα του Μακρυνώρη από δεξιά ο Ρώσσης θα κάνει την προβολή και ο Παγανίας θα διώξει τελευταία στιγμή τη μπάλα κόρνερ.

Μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του θα χάσει στο 70’ ο Χασάη, όταν θα βγει από δεξιά στην κόντρα, θα πλασάρει τον Παπαβασιλείου, όμως ο τερματοφύλακας των Πρόννων θα πέσει στη γωνία του και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.

Λάθος γύρισμα των αμυντικών στον Παγανία στο 75’, παρεμβαίνει ο Walker που κερδίζει την μπάλα, όμως ο Παγανίας θα αντιδράσει σωστά και θα διώξει με τα πόδια.

Τέλος, στο 85’ είναι η σειρά του Κόμητα να βγει στην αντεπίθεση και απέναντι από τον Παπαβασιλείου, πλασάρει όμως στα χέρια του έμπειρου τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Τα Διλινάτα θα ανεβάσουν το σερί τους στο 2Χ2, ενώ βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 3 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό, αλλά και έναν αγώνα λιγότερο.

Για τους Πρόννους ήταν η πρώτη ήττα στη διοργάνωση που πλέον τους φέρνει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμους της Σάμης.

Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Π. Ντούκα (φίλαθλο).

Οι συνθέσεις

Πρόννοι:(Γκ. Ρέτσι), Παπαβασιλείου, Α. Τσονακαρίδης, Κουρκουμέλης Χ., Παπαδημητρόπουλος, Ρώσσης (50’ Αναγνώστης), Κουρκουμέλης Σπ., Μπάμπης (80’ Κράσι), WalkerLluka, Μακρυνώρης, Ρραπάι.

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Παγανίας, Κόμητας (85’ Markou, Μούκα, Χασάι, Τζωρτζάτος Φ., Δρόσος (65’ Τζωρτζάτος Χρ.), Κουράνης, Κοσμετάτος, Καλαφάτης, Γεωργόπουλος (78’ Μπαζάρογλου), Χαραλαμπόγλου.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου