Κυριακή, Νοεμβρίου 20

Πρεμιέρα για τα Διλινάτα 5-0 τον Αστέρα Ληξουρίου

Σε ένα μέτριο παιχνίδι, αφού σε αυτό έπαιξε το ρόλο του και ο δυνατός αέρας, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, τα Διλινάτα πολύ παραγωγικά στη δική τους πρεμιέρα, μιας και είχαν ρεπό την 1η αγωνιστική θα επικρατήσουν του Αστέρα Ληξουρίου με σκορ 5-0 και θα κάνουν το καλύτερο ποδαρικό στη νέα σεζόν, που μόλις άρχισε για αυτούς.

Η ομάδα του Γ. Τόγια, πιο ποιοτική και πιο έτοιμη από τον αντίπαλο της, θα είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, θα κυκλοφορήσει μπάλα, όσο το επέτρεπε ο αέρας, έχοντας την κατοχή και θα δημιουργήσει αρκετές δύσκολες καταστάσεις στην εστία του Β. Μαρκέτου, μεταξύ των οποίων και πέντε τέρματα.

Μια νίκη οπωσδήποτε δίκαιη και καθαρή απέναντι σε έναν Αστέρα που πάλεψε, ήταν μαχητικός και ποτέ προς τιμή του δεν κλείστηκε στην περιοχή του.

Φάσεις και γκολ

Στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 9’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα 1-0 με ένα πολύ ωραίο σουτ του Φ. Τζωρτζάτου, από τα όρια της περιοχής, που θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μαρκέτου και παρά την προσπάθεια του στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι στο 22’ θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, όμως ο Παγανίας με εντυπωσιακή απόκρουση σε απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Αναλυτή, εκτός περιοχής, θα στείλει την μπάλα κόρνερ και θα διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Στο 25’ και στα διαδοχικά σουτ των επιθετικών των Διλινάτων, με τελευταίο αυτό του Φ. Τζωρτζάτου, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και θα περάσει κόρνερ.

Αυτές ήταν και οι καλύτερες φάσεις σε ένα «φτωχό», από φάσεις πρώτο 45λεπτο, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την ομάδα του Γ. Τόγια μπροστά στο σκορ.

Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 46’, τα Διλινάτα θα πετύχουν το 2-0 με δυνατό κοντινό πλασέ του Ν. Λουκάτου, ύστερα από την σέντρα του Χασάη από δεξιά.

Στο 55’ μάλιστα θα πετύχουν και το 3-0, βάζοντας τέλος στα όνειρα των αντιπάλων τους, με τον Κουμαριώτη να βρίσκει καταπληκτικά στην περιοχή τον Κόμητα και ο τελευταίος με όμορφο πλασέ στην κίνηση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μαρκέτου.

Στο 69’ ο Χασάη θα κάνει την συρτή παράλληλη σέντρα από δεξιά στην περιοχή και στο α’ δοκάρι για τον Φ. Τζωρτζάτο, με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οριζόντιο δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 61’ σε σουτ του Χρ. Φωκά, ύστερα από «στημένο» στην αντίπαλη περιοχή.

Με ένα εντυπωσιακό δυνατό, μακρινό σουτ του Κοσμετάτου στο 65’ θα έρθει και το 4-0 των γηπεδούχων. Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ από τον νεαρό ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων.

Στο 68’ μετά από μια πολύ ωραία ατομική ενέργεια, ο Χασάη θα βρεθεί απέναντι από τον Μαρκέτο και τον τερματοφύλακα του Αστέρα να σώνει την εστία του.

Ο Κουράνης θα είναι ο σκόρερ του 5-0 των γηπεδούχων στο 71’, όταν θα κερδίσει την μπάλα έξω από την περιοχή, μετά την απόκρουση των αμυντικών και με ένα δυνατό, ασύλληπτο σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 75’ για την ομάδα του Σ. Αναλυτή, με τον Δελαπόρτα να κάνει εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από αριστερά να μπαίνει περιοχή και τον Παγανία να πέφτει στα πόδια του και να σώνει την εστία του.

Ωραία στιγμή την ώρα της αλλαγής του Γ. Αναλυτή, όταν πέρασε από τον αντίπαλο πάγκο για να χαιρετήσει τον παλιό του γνώριμο, όταν έπαιζε στα Διλινάτα τον κ. Φ. Κουνάδη.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τον κ. Ν. Αντωνιάδη και την κ. Κ. Χαρίση.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Παγανίας, Κόμητας (64’ Ντεντλάλα), Φωκάς, Μούκα (75’ Γεωργόπουλος Α.), Κουμαριώτης (63’ Καλαφάτης Ε.), Χασάι, Τζωρτζάτος Φ. (64’ Μάρκου), Δρόσος (63’ Μπαζάρογλου), Κουράνης, Κοσμετάτος, Λουκάτος.

Αστέρας Ληξ.:(Σ. Αναλυτής), Μαρκέτος Β. (77’ Αραβαντινός), Διονυσάτος, Πατρίκιος (51’ Σπυράτος), Κούτσης, Αδηλίνης (77’ Κατσιγιάννης), Γαβαλάς, Shtebari, Κουρούκλης (68’ Λυκούδης), Αναλυτής (77’ Δελαπόρτας),  Μαρούλης Γ., Γιακουμάτος.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου