Σάββατο, Δεκεμβρίου 8

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡ.)

Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ 2-1

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ 2-1 ΤΟΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΗ
                
Μακρυώτικα: Αποστολή
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι στα Μακρυώτικα, ο Πυλαριακός πήρε σημαντική νίκη επί του Ηρακλή Πρόννων με 2-1 χάρη σε τέρμα που σημείωσε στα τελευταία λεπτά.
Ο αγώνας ξεκίνησε με καταρρακτώδη βροχή που επιβάρυνε τον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά οι δυο ομάδες περιορίστηκαν σε αναγνωριστικό παιχνίδι. Ο Πυλαριακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και κέρδισε τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.
Ωστόσο ο Ηρακλής έχασε δυο κλασσικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τον Αλεξ. Μανέντη να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μακρή στο 16’ από πολύ κοντινή πλάγια θέση. Στο 19’ ο Πολίτης Μηλιαρέσης παραλίγο να σκοράρει στο ντεμπούτο του αλλά η μπάλα μετά από κοντινή προβολή του αντί να καταλήξει στα δίχτυα κόλλησε στο λάκκο με το νερό που είχε σχηματιστεί από τη βροχή μπροστά στην εστία.
Ο Πυλαριακός απείλησε στο 22’ με φάση διαρκείας και διαδοχικά σουτ που απόκρουσε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή πριν καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Σε μια παρόμοια φάση στο 26’ και σε σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα άλλαξε πορεία σε αμυντικό, αποκρούστηκε ξανά από τον τερματοφύλακα του Ηρακλή αλλά στην επαναφορά ο Papa Vangel άνοιξε το σκορ για τον Πυλαριακό με κοντινό σουτ.
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Ηρακλής έχασε ακόμα μια ευκαιρία με απευθείας γυριστό σουτ του Γιώργου Καμπίτση που πέρασε άουτ. Σε πολλές περιπτώσεις οι παίκτες του Πυλαριακού δεν εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στις επιθέσεις τους και έτσι δεν απείλησαν άλλο την εστία του Ηρακλή.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πυλαριακός πίεσε στα πρώτα λεπτά, προβλημάτισε την άμυνα του Ηρακλή και έχασε δυο ευκαιρίες με σουτ του Κουγιανού και του Σολδάτου έξω από τη μεγάλη περιοχή που έφυγαν άουτ. Με την είσοδο του Παν. Καρούσου ο Πυλαριακός προσέθεσε ακόμα ένα παίκτη στον άξονά του για να θωρακιστεί.
Στο 55΄μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Δημήτρης Καμπίτσης ισοφάρισε για τον Ηρακλή Πρόννων με κεφαλιά.
Από την ισοφάριση και μετά ο Ηρακλής πήρε τα ηνία του αγώνα και μετέφερε το παιχνίδι στην εστία του Μακρή, ενώ η είσοδος του Διονύση Σπαθή στον αγώνα βοήθησε πολύ την επιθετική του γραμμή. Ο Ηρακλής με πολλές στημένες φάσεις – φάουλ και κόρνερ – προσπάθησε να πάρει το προβάδισμα, ενώ ο Πυλαριακός έκανε κάποιες απειλητικές αντεπιθέσεις χωρίς να τελειώσει κάποια φάση με απειλή για τον Κολυβά.
Και ενώ ο Ηρακλής πίεζε, σε ένα κόρνερ που κέρδισε στο 85’ η άμυνα του Πυλαριακού απομάκρυνε, η μπάλα έφτασε στον Σταμούλη που ξέφυγε στην αντεπίθεση δυο φορές από αμυντικούς του Ηρακλή, μπήκε από πλάγια στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή με παράλληλη πάσα τροφοδότησε τον επερχόμενο Vangel που έκανε το 2-1 με πλασέ από τη μικρή περιοχή.
Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και ο Πυλαριακός πήρε τους τρεις βαθμούς.
Ο Ηρακλής εμφανίστηκε με ενδεκάδα ανάγκης και δυο δεκαπεντάχρονους να αγωνίζονται για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι, τον Πολίτη Μηλιαρέση και τον τερματοφύλακα Ηλία Κολυβά. Τηρουμένων των αναλογιών ο Ηρακλής έκανε καλή εμφάνιση και νιώθει αδικημένος από το αποτέλεσμα καθώς έχασε το παιχνίδι στο τέλος, κόντρα στη ροή του αγώνα.
Ο Πυλαριακός αν και είχε το παιχνίδι υπό τον έλεγχο του μέχρι το 1-1, ως το τέλος του αγώνα οπισθοχώρησε χάνοντας τη μεσαία γραμμή. Ήταν πιο ουσιαστικός στις ευκαιρίες που δημιούργησε και κέρδισε ένα αμφίρροπο παιχνίδι, δείχνοντας κατά διαστήματα καλή εικόνα σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Αγγ. Βουτσινά και των βοηθών του που δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα στην εξέλιξη του αγώνα και είχαν σωστές υποδείξεις. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Θεοδωράτος και Κουλουμπής του Πυλαριακού στο 70’ και 75’ αντίστοιχα.
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός : (Κ. Κουγιανός), Μακρής, Θεοδωράτος, Κουλουμπής Αθ. (65' Καρούσος Σπ.), Γασπαρής Νικ., Ballaj R., Μιχελής (75' Καρούσος Π.), Ποταμιάνος, Κουγιανός, Papa V., Σταμούλης Νικ.
Ηρακλής : (Γ. Γαβριελάτος), Κολυβάς, Μαράτος, Διαμαντάτος Μιχ., Μεταξάς Φ., Κορισιάνος, Καμπίτης Χ., Καμπίτσης Δημ., Μανέντης Αλ., Ρασσιάς Σ., Σπαθής Α., Μιλιαρέσης (70' Σπαθής Διον.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου