Σάββατο, Ιανουαρίου 27

Από 0-3 στο τελικό 3-3 το ντέρμπι των ουραγών του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου μεταξύ Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Προόδου

Στο άλλο σημερινό πρωινό παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, σε ένα θεαματικό παιχνίδι με 6 τέρματα και πολύ αγωνία, η Πρόοδος Ιθάκης, θα προηγηθεί στα πρώτα 21' 3-0 του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι φιλοξενούμενοι, αφού οι "πράσινοι" με μια δυνατή αντεπίθεση θα ισοφαρίσουν σε 3-3 και θα διατηρήσουν ελπίδες παραμονής.

Έτσι οι δύο ομάδες θα τα μοιραστούν όλα σε ένα παιχνίδι που επίσης τα είχε όλα.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι θα ξεκινήσουν πολύ δυνατά και στο 7' θα κερδίσουν πέναλτι σε ένα κράτημα του Πόρτολου από τον Ποιμενίδη στην περιοχή, μετά το κόρνερ του Χύκα από αριστερά.

Εκτελεί εύστοχα ο Βλησμάς για το 0-1.

Μετά από 2' μάλιστα, θα προηγηθούν 0-2 με αυτογκόλ του Βεντουρή στη σέντρα από δεξιά του Χύκα και την κεφαλιά του Πάτερη στο β' δοκάρι, εκεί που ο αμυντικός των γηπεδούχων, στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, θα την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Μπαντούνας στο 17', μετά το φάουλ από δεξιά του Πόρτολου, θα αστοχήσει από πολύ κοντά.

Στο 21' οι φιλοξενούμενοι θα σημειώσουν το 0-3 με κοντινό πλασέ του Χύκα, μετά από πολύ όμορφη ατομική ενέργεια του Μπαντούνα και την παράλληλη πάσα στην εστία, σε μία φάση "πάρε – βάλε".

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο 31', με τον Σαμακοβλή να βγαίνει στην κόντρα από δεξιά και μέσα από την περιοχή, να κάνει το σουτ και η μπάλα να σταματάει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Γ. Τσιντήλα.

Στο 35' όμως θα καταφέρουν να μειώσουν στο 1-3, μετά το κλέψιμο του Dauti, έξω από την περιοχή και το πολύ ωραίο σουτ, από τα όρια που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Γ. Τσιντήλα και πλέον δίνει νέες ελπίδες.

Νέα πολύ καλή προσπάθεια του Σαμακοβλή στο 41' και σουτ από τα όρια της περιοχής, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Μια καλή ευκαιρία θα έχουμε στο 42' για την Πρόοδο, όταν ο Χύκα από επίκαιρη θέση στην αντίπαλη περιοχή θα σουτάρει άουτ.

Με αυτό το 1-3 θα οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια για το πρώτο μισό.

Στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι πιο αποφασιστικοί θα πατάνε καλύτερα πλέον στον αγωνιστικό χώρο και θα καταφέρουν στο τέλος να ισοφαρίσουν ένα παιχνίδι, που από την αρχή του φαινόταν χαμένο, παίρνοντας την ισοπαλία, που όπως ήρθαν τα πράγματα στο παιχνίδι, μπορούν να είναι ευχαριστημένοι, αφού διατηρούν ελπίδες παραμονής.

Ο Σαμακοβλής στο 50' θα βρει κάθετα στην περιοχή τον Dauti, όμως ο τελευταίος πιεζόμενος δεν κάνει καλά το σουτ και χάνεται η πρώτη καλή ευκαιρία στο β' ημίχρονο.

Στο 53' σε μία ίδια φάση και τους ίδιους πρωταγωνιστές, η μπάλα θα έχει την ίδια κατάληξη.

Ο Βλησμάς από μακριά θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Παπαστεργίου.

Στο 67' οι γηπεδούχοι θα μειώσουν, ακόμη περισσότερο και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι, όταν σε μία φάση διαρκείας στην αντίπαλη περιοχή, ο Dauti θα κάνει το σουτ που αποκρούεται προσωρινά από τον Τσιντήλα, η μπάλα θα πάρει ύψος και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής των "πράσινων" με κοντινή κεφαλιά θα πετύχει το 2-3.

Στο 76' ο Νοakes εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο Σαμακοβλής θα πιάσει την κεφαλιά, για να απομακρύνει με το κεφάλι την μπάλα ο Μαγρίπης, πάνω από τη γραμμή τέρματος του Γ. Τσιντήλα.

Και στο 80' θα έρθει η ισοφάριση στο σκορ και στο 3-3.

Ο Ποιμενίδης θα βγάλει ωραία σέντρα από αριστερά στην αντίπαλη περιοχή, εκεί ο Dauti αμαρκάριστος, θα στοπάρει την μπάλα και με κοντινό σουτ θα την στείλει ψηλά στην αριστερή γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων, πετυχαίνοντας και το δικό του χατ τρικ.

Τα υπόλοιπα λεπτά, κύλησαν χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη στιγμή και τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς, γκολ, εντυπώσεις και παράλληλα να χρειάζονται βαθμούς και τύχη στη συνέχεια που αναμένεται αρκετά δύσκολη και με πολύ αγωνία.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Χ. Τοτάκης.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Ποιμενίδης, Βερντουρής, Σαμπανάι, Μπουγάς, Τζωρτζάτος (46' Μιχαλάκης), Πάπα, Κότσι, Noakes, Σαμακοβλής, Dauti.

Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Τσιντήλας Γ., Βρεττός, Τσιντήλας (84' Totaj) Τ., Μανωλόπουλος, Πίππος, Πολυχρονάκης (56' Μαγριπής), Πάτερης, Πόρτολος, Βλησμάς, Χύκα, Μπαντούνας.

Αργότερα φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου