Σάββατο, Ιανουαρίου 27

Μεγάλη νίκη για τον Πυλαριακό στο Δ.Α.Κ. 2-1 την Εικοσιμία

Σε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι με ωραίο θέμα, δύναμη και πάθος, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α' τοπικής κατηγορίας, στο ντέρμπι της ημέρας, ο Πυλαριακός θα πετύχει σπουδαία νίκη επί του Α.Ο. Εικοσιμίας με σκορ 1-2.

Νίκη που τον φέρνει πολύ κοντά στην είσοδο του στην τελική 4αδα και τον κρατάει ζωντανό για την δεύτερη θέση που δίνει πλεονέκτημα + 2 βαθμούς.

Αντίθετα για τους "κυανόλευκους", της Λειβαθούς ήταν μία ήττα που "πονάει", ιδιαίτερα όταν ακόμη δεν έχουν εξασφαλισμένη θέση στα playoffs.

Συμπερασματικά, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, παρακολουθήσαμε ένα σπουδαίο ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες, οι οποίες μάλιστα δικαιολόγησαν τη παρουσία τους στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, με ωραίο θέαμα, δύναμη, πάθος, και αρκετές κίτρινες κάρτες,

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Μόλις στο 4' ο Μεσολωράς θα προλάβει τον Γονατά και σαν αμυντικός με ένα καταπληκτικό τάκλιν θα σώσει την εστία του από το 0-1.

Άτυχοι θα σταθούν οι φιλοξενούμενοι που έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αφού στο 6' μετά το κόρνερ από αριστερά του Π. Κουμαριώτη, ο Μανωλάτος θα πιάσει την κοντινή κεφαλιά, όμως η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Μεσολωρά και στη συνέχεια θα απομακρυνθεί από τους αμυντικούς.

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων που πλέον είχαν ισορροπήσει το παιχνίδι στο 22' μετά την ωραία ατομική ενέργεια και το σουτ από τον Καμπανό στην περιοχή και δεξιά θα διώξει με γροθιές ο Δ. Καλλιβωκάς.

Στο 26' οι φιλοξενούμενοι θα προηγηθούν στο σκορ 0-1 με τον Π. Κουμαριώτη να βρίσκει στην πλάτη της άμυνας της Εικοσιμίας τον Γιαννάτο, Τζάκης και Μεσολωράς, που είχε βγει μακριά από την εστία του, δεν μπορούν να απομακρύνουν και ο Γιαννάτος με ένα εντυπωσιακό τεχνικό πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Και πριν ακόμη σταματήσουν καλά – καλά οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων (28'), ο Κονόμη εκτελεί το φάουλ από δεξιά, ο Καμπανός θα πιάσει την κεφαλιά, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα, θα καταλήξει στον Κ. Κουμαριώτη στο β' δοκάρι και ο τελευταίος με κεφαλιά από δύσκολη θέση, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 45+1' ο Μεσολωράς θα διατηρήσει το 1-1 με μια καταπληκτική επέμβαση στο πλασέ του Γονατά, μετά από την κάθετη πάσα του Π. Κουμαριώτη.

Έτσι θα ολοκληρωθεί ισόπαλο το πρώτο μισό στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν μία ελαφρά υπεροχή, αφού οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ιδιαίτερο βάρος στην άμυνα τους, ιδιαίτερα μετά το 1-2 και ήταν έτοιμοι να χτυπήσουν στην κόντρα.

Έτσι σε αυτό το διάστημα δεν είχαμε καλές στιγμές απέναντι στις δύο εστίες.

Οι "κυανέρυθροι" στο 51' θα κερδίσουν πέναλτι σε ανατροπή του Καλιβωκά από τον VeizaJ, το οποίο εκτελεί εύστοχα ο Κλειτογιάννης για να δώσει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του 1-2.

Ένα μακρινό φάουλ του Μπούσι δεν θα ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Δ. Καλλιβωκά, αφού η μπάλα θα φύγει ψηλά άουτ, πάνω από την εστία του.

Το επόμενο λεπτό στο μακρινό σουτ του Βαλεντή, η μπάλα μπλοκάρεται χωρίς πρόβλημα, από τον Δ. Καλλιβωκά.

Έτσι, θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι με μια μεγάλη νίκη για τον Πυλαριακό, ενώ για την Εικοσιμία είναι μία ήττα, που δυσκολεύει τον στόχο της για την εξασφάλιση της μιας θέσης στην τελική 4αδα και ένα καλό πλασάρισμα εκεί!

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Στ. Πλαχούρα.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης - Π. Στεφανάτος), Μεσολωράς, Κουμαριώτης (80' Καπλάνη), Τζάκης, Αραβαντινός (62' Ντουκάι Ντ.), Veizaj, Κονόμη (68' Μπούσι), Καμπανός, Κοσμετάτος (62' Χαραλαμπέλης), Ηλιόπουλος (46' Βαλεντής), Φίλιππας, Μινέτος.

Πυλαριακός:(---), Καλλιβωκάς Δ., Παπαδάτος, Κλειτογιάννης, Μπασδέκης, Μανωλάτος (62' Σπανός), Σταμούλης, Γονατάς (77'Rexha), Κουμαριώτης, Γιαννάτος (86' Παπαλεξάτος), Καλλιβωκάς Γ., Βασιλόπουλος.

Αργότερα φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου