Κυριακή, Ιανουαρίου 28

Σε θέση 4αδας η Εύγερος 5-1 τη Σάμη η οποία από το 6' έπαιζε με "10"

Σε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο ντέρμπι της ημέρας, η Εύγερος θα διατηρήσει το αήττητο για 7η συνεχή αγωνιστική (4 νίκες - 3 ισοπαλίες), αφού θα επικρατήσει του Α.Ο. Σάμης με σκορ 5-1 και θα ανέβει βαθμολογικά, πιάνοντας στην 4η θέση την Εικοσιμία με 16 βαθμούς.

Σε ότι έχει να κάνει με όσα είδαμε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, είχε ρυθμό και αρκετό ενδιαφέρον.

Καθοριστικές στιγμές στο ντέρμπι η αποβολή του Π. Περιβολάρη μόλις στο 6', που ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να αλλάξουν πλάνα, αλλά και το 8λεπτο 36-44 που από το 0-0 βρέθηκαν στο 0-3! Παρόλα αυτά, έστω και με "10" προσπάθησαν και έδειξαν πολύ καλά στοιχεία.

Για τους γηπεδούχους, ήταν η 4η φετινή νίκη στη διοργάνωση.

Από την άλλη για τους φιλοξενούμενους αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη ήττα και η 5η στα μέχρι τώρα 11 παιχνίδια τους.

Πάντως συνεχίζουν στην 4αδα, παραμένουν στην 3η θέση, αλλά η διαφορά από τον 2ο Πυλαριακό αυξήθηκε στους -7 βαθμούς.

Η συνέχεια έτσι κι αλλιώς προμηνύεται "καυτή", αφού τουλάχιστον 5 ομάδες θα διεκδικήσουν τις θέσεις 3-4 της τελικής 4αδας και τη συμμετοχή τους στα playoffs.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τους φιλοξενούμενους, αφού από το 6' και για όλο το υπόλοιπο, θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα, όταν ο Περιβολάρης θα αντικρίσει την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Καραΐσκου, για ένα δυνατό μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου.

Οι γηπεδούχοι θα σταθούν άτυχοι στο 8', όταν η κεφαλιά του Αδηλίνη, μετά το κόρνερ από δεξιά του Ακριστινέι, θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 30' οι φιλοξενούμενοι θα ισοφαρίσουν τα δοκάρια, όταν ο Κλαουδάτος μετά από ωραία προσπάθεια θα βγει απέναντι από τον Γαλανόπουλο που πραγματοποιούσε έξοδο, θα πλασάρει από πάνω του, αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Ο Ακριστινέι στο 35' θα κάνει το διαγώνιο σουτ, μέσα από την περιοχή και αριστερά και ο Παπαλεξάτος μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα την μπάλα.

Στο επόμενο όμως λεπτό, θα είναι αυτός που θα δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του 1-0 με ωραίο σουτ, μέσα από την περιοχή, ύστερα από πάσα του Πολλάκη.

Στο 42' θα πετύχουν το 2-0 με ωραίο πλασέ του Πολλάκη, στο τετ α τετ του με τον Παπαλεξάτο, ύστερα από καταπληκτική κάθετη του Ακριστινέι.

Το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με ακόμη ένα γκολ για τους γηπεδούχους.

Στο 44' ο Μούτσα θα φύγει στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή θα παίξει κάθετα τον Ακριστινέι, με τον τελευταίο να μην αστοχεί στο νέο τετ α τετ του με τον Παπαλεξάτο, πετυχαίνοντας έτσι το 3-0 στο παιχνίδι και παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του.

Έτσι, με ένα καθαρό σκορ νίκης υπέρ των γηπεδούχων, θα πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν πέναλτι σε ανατροπή του Κλαουδάτου από τον Βαγγελάτο.

Εκτελεί εύστοχα ο Κ. Βιτωράτος και μειώνει το σκορ σε 3-1.

Σε αυτό το διάστημα έπεσε και ο ρυθμός στο παιχνίδι και οι ευκαιρίες ήταν πλέον λίγες.

Στο 68' ο Πολάκης μετά από ωραία προσωπική ενέργεια, θα κάνει το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής και η μπάλα θα φύγει ψηλά άουτ, από την εστία του Παπαλεξάτου.

Ο Μούτσα στο 75' θα χάσει τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και δεξιά, ο Κλαουδάτος θα γίνει κάτοχος, θα βγάλει τη σέντρα στην περιοχή για τον Δελαπόρτα, όμως ο Γαλανόπουλος θα προλάβει τελευταία στιγμή και θα μαζέψει την μπάλα.

Στο 79' σειρά των γηπεδούχων να κερδίσουν πέναλτι με τον Θεοδωρόπουλο να ανατρέπεται από τον Σπυράτο στην περιοχή και να υποδεικνύεται η παράβαση.

Εκτελεί εύστοχα ο Πολλάκης και έτσι το σκορ θα γίνει 4-1.

Στο 89' ο L. Dedlala με ωραία κάθετη, θα βρει τον Σελένιτσα στον άξονα, ο τελευταίος θα κάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαλεξάτου.

Το γκολ της αγωνιστικής, θα πετύχει στο 90+1' ο Μπαζάρογλου με εκπληκτικό τρόπο. Συγκεκριμένα μετά από λάθος στο κέντρο, θα κερδίσει την μπάλα και βλέποντας εκτός εστίας τον Παπαλεξάτο, θα περάσει με υποδειγματικό τρόπο την μπάλα από πάνω του για να καταλήξει στο βάθος της εστίας του για το 5-1!

Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με μια εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζησιμάτου και τον Γαλανόπουλο να διώχνει με υπερένταση την μπάλα πάνω από την εστία του σε κόρνερ.

Έτσι, οι γηπεδούχοι θα πάρουν μια σημαντική νίκη που τους δίνει εκτός από τους βαθμούς και πολύ καλή ψυχολογία, μιας και έπιασαν την Εικοσιμία σε θέση 4αδας.

Οι φιλοξενούμενοι, με τόσα προβλήματα απουσιών και από το 6' να αγωνίζονται με αριθμητικό μειονέκτημα, δεν ήταν εύκολο να αποφύγουν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρο και Στ. Πλαχούρα.

Συνθέσεις

Π.Α.Ο. Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Γαλανόπουλος, Αλεξάτος, Αδηλίνης, Λασκαράτος (84' Σελενίτσα), Μούτσα (84' Ζουρνατζής), Βαγγελάτος, Πολλάκης (86' Ταβιανάτος), Ακριστινέι (70' Μπαζάρογλου), Θεοδωρόπουλος, Μπούζος (70' Dedlala L.), Φωκάς.

Α.Ο. Σάμης:(Σπ. Παπαδάτος), Παπαλεξάτος, Σπυράτος (80' Νικολοβιένης), Τρίφι Ι. (40' λ.τ. Δελαπόρτας), Ζησιμάτος, Καππάτος, Βιτωράτος (88' Παπαβασιλείου), Αμούργης Α., Τουλάτος (46' Rexha), Κλαουδάτος (80' Φιλιππάτος), Περιβολάρης, Τρίφι ΙΙ.

Θα ακολουθλησει φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου