Παρασκευή, Ιανουαρίου 26

Η Pre game της 11ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας

Αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή 27-28/1 θα διεξαχθεί 

η 11η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο 27-28/1, θα συνεχιστεί το τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, με τους συνολικά πέντε αγώνες του προγράμματος της 11ης αγωνιστικής.

Μια αγωνιστική με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και κάποια από τα παιχνίδια θα τα λέγαμε κομβικά για την πορεία και τους στόχους αυτών των ομάδων.

Οι αγωνιστικές "τρέχουν" πολύ γρήγορα, ήδη φτάσαμε στην 11η και πλέον κάθε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα θα μετρήσει στην τελική τους κατάταξη, είτε αυτό λέγεται 4αδα, είτε παραμονή, είτε τέλος της αγωνίας στις μικρομεσαίες!

Όπως έχουμε ξαναπεί, φαίνεται ότι εκτός του Παλληξουριακού θα γίνει "μάχη", τόσο για την τελική 4αδα, όσο για το καλό πλασάρισμα, αλλά και τη "μάχη" της ουράς.

Σε αυτή την αγωνιστική, όλα τα παιχνίδια ξεχωρίζουν για το βαθμολογικό τους ενδιαφέρον. Περισσότερο όμως αυτά του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου Σάββατο - Κυριακή, αλλά και σε εκείνο της "μάχης" για τη σωτηρία Σάββατο πρωί στο Αργοστόλι, όπου στο ντέρμπι των ουραγών, Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Πρόοδος Ιθάκης παίζουν μεγάλο μέρος των πιθανοτήτων τους για παραμονή.

Αλλά και αυτό της Σκάλας κρύβει αρκετή αγωνία!

Αγωνιστικά τώρα, το Σαββατοκύριακο 27-28/1/2024, θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια.

Τα 3 το Σάββατο 27/1 σε Σκάλα και Αργοστόλι (2) και 2 την Κυριακή 28/1 σε Ληξούρι - Αργοστόλι.


Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 27-1-2024  ώρα:11:00

Δημοτικό Σκάλας

Α.Ο. Πρόννων - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

Θωμάς

Βασίλης

Μπαζάρογλου Π.

Κωνσταντέλλος Κ.

2.

Σάββατο 27-1-2024  ώρα:11:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.

Βουτσινάς

Άγγελος

Αντωνιάδης Ν.

Τοττάκης Χ.

3.

Σάββατο 27-1-2024  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Καραΐσκος Απ.

Πλαχούρας Στ.

4.

Κυριακή 28-1-2024  ώρα:15:00

Δημοτικό Ληξουρίου "ΑΟ Παλληξουριακό"

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Διλινάτα

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Κατερέλος Ε.

Κωνσταντέλλος Κ.


5.

Κυριακή 28-1-2024  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Σάμης

Καραΐσκος

Απόστολος

Αβάζαρος Χρ.

Πλαχούρας Στ.

         

Αναλυτικά η 11η αγωνιστική

         

Σάββατο  27/1/2024

Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο, το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας με την 11η αγωνιστική του και πολλά κρίσιμα και σημαντικά παιχνίδια για τους στόχους των ομάδων, σε ψηλά και χαμηλά "πατώματα".

Αρχικά το Σάββατο 20/1 και ώρα 11 το πρωί στο Δημοτικό Σκάλας", σε ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες και την τύχη τους στη διοργάνωση, ο Α.Ο. Πρόννων φιλοξενεί τον Οδυσσέα Ιθάκης και θέλει νίκη για να ανοίξει για δεύτερη φορά φέτος, το νικηφόρο σερί του στο 2Χ2 και να μην πετάξουν στα "σκουπίδια" το μεγάλο "2" στην Ιθάκη την προηγούμενη αγωνιστική.

Από την άλλη, και οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν εναγωνίως βαθμούς, γιατί καλές οι εντυπώσεις, όμως δεν δίνουν, ουτε κερδίζεις κάτι από αυτές.

Πλέον τα περιθώρια στενεύουν για όλους, μιας και πλέον βρισκόμαστε 7 αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας και τα πάντα είναι ρευστά, ενώ όσο δεν έρχονται βαθμοί η αγωνία και το άγχος μεγαλώνουν.

Οι "κιτρινοπράσινοι" των Πρόννων μέχρι τώρα και στα 10 παιχνίδια που έχουν δώσει έχουν 3 νίκες - 3 ισοπαλίες - 4 ήττες και βρίσκονται αρκετά πίσω. 

Συγκεκριμένα στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς (10-16 τέρματα), με το αποτέλεσμα το συγκεκριμένο παιχνίδι να είναι κομβικό για τον στόχο της τελικής 4αδας.

Οι "κιτρινόμαυροι" της Ιθάκης στα 10 παιχνίδια που έχουν δώσει, βρίσκονται στην 8η θέση με 7 βαθμούς (2-1-7 - 6-30 τέρματα).

Στη Σκάλα, περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι με τους γηπεδούχους λόγω και έδρας να είναι ένα βήμα πιο μπροστά στις προβλέψεις.

Οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους για 4η φορά φέτος. 

Συγκεκριμένα πρώτα στο τοπικό κύπελλο και τη φάση των ομίλων με τους γηπεδούχους να επικρατούν στην έδρα τους 4-0 και τους φιλοξενούμενους στη ρεβάνς στη δική τους με σκορ 3-1.

Επίσης στον α' γύρο οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει στο Δημοτικό Σταυρού με σκορ 1-0.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Π. Μπαζάρογλου και Κ. Κωνσταντέλλο.

         

Την ίδια ώρα, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, θα διεξαχθεί ένα επίσης πολύ σημαντικό παιχνίδι, με το οποίο και θα ολοκληρωθούν τα πρωινά του Σαββάτου.

Ένα παιχνίδι θα το λέγαμε κομβικό για την τύχη των δύο ομάδων στη διοργάνωση, αφού μιλάμε για το ντέρμπι των ουραγών, των δύο ομάδων που αυτή τη στιγμή, μαζί με τον Οδυσσέα κινδυνεύουν με υποβιβασμό περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα.

Οι γηπεδούχοι ειδικά, ίσως και να παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, αφού με ήττα ή ακόμη και ισοπαλία η κατάσταση θα γίνει πολύ πιο δύσκολη.

Οι "πράσινοι" θέλουν μόνο νίκη. Νίκη που θα τους δώσει πίστη και ενέργεια για τη συνέχεια, άλλωστε οι αγωνιστικές περνούν γρήγορα και με διαφορετικό αποτέλεσμα θα είναι αργά.

Από την άλλη και για τους "κοκκινόμαυρους" της Ιθάκης, το παιχνίδι είναι το ίδιο κομβικό, αφού παραμένουν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και αν τους ευνοήσει παράλληλα το αποτέλεσμα της Σκάλας (νίκη γηπεδούχων) την ίδια ώρα, θα βρεθούν για πρώτη φορά πάνω από αυτήν, έστω και ισόβαθμοι με τον συντοπίτη τους Οδυσσέα.

Στα 10 παιχνίδια του, το "τριφύλι" έχει μία μόλις νίκη - 9 ήττες και βρίσκεται ουραγός με 3 βαθμούς (9-52 τέρματα).

Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 4 βαθμούς, προϊόν 1 νίκης - 1 ισοπαλίας και 7 ηττών σε 9 παιχνίδια (13-31 τέρματα) και κινδυνεύουν σοβαρά!

Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, το οποίο αναμένεται να κριθεί στη δύναμη και στο πόσο το θέλει η κάθε ομάδα.

Και εδώ, οι δύο αντίπαλοι θα παίξουν μεταξύ τους για 4η φορά φέτος.

Αρχικά βρέθηκαν αντιμέτωποι για τους ομίλους του τοπικού κυπέλλου, όπου οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκαν ισάριθμες νίκες. Στο Αργοστόλι 7-1 και στο Σταυρό 4-3.

Στη συνέχεια και σε παιχνίδι του α' γύρου, οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει στο Δημοτικό Σταυρού με σκορ 5-1 και φέτος μετρούν 3 στα 3!!

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Χ. Τοττάκη.

         

Το πρόγραμμα του Σαββάτου, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα  της ίδιας ημέρας και ώρα 3 μ.μ., με ένα πολύ ενδιαφέρον βαθμολογικά και αγωνιστικά παιχνίδι, το ντέρμπι ανάμεσα  σε δύο ομάδες που στοχεύουν σε ένα καλό τελικό πλασάρισμα και δίνουν "μάχη" για τη 2η θέση. Τον Α.Ο. Εικοσιμίας και τον Πυλαριακό στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. 

Ένα σημαντικό παιχνίδι που κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, το αποτέλεσμα του μπορεί να κρίνει το στόχο των δύο ομάδων, θετικά ή αρνητικά και την τελική τους κατάταξη, ενόψει της "μάχης" που δίνουν για συμμετοχή τους στα playoffs, όπως και το πλεονέκτημα σε αυτά.

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από ένα σερί δύο νικών, με τελευταία μία μεγάλη στον Καραβόμυλο επί της Σάμης με σκορ 3-1 και θέλουν να το συνεχίσουν και να το αυξήσουν.

Μετά από 10 αγωνιστικές, βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 5 νίκες - 1 ισοπαλίες - 3 ηττες (16 βαθμούς - 26-14 τέρματα), ενώ έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι φιλοξενούμενοι και αυτοί, μετά από κάποια αρνητικά αποτελέσματα, αρχίζουν και κτίζουν το δικό τους, ίδιο με τον αντίπαλο τους σερί, με τελευταίο και σημαντικό το διπλό στην Ιθάκη την περασμένη αγωνιστική, με αντίπαλο τον υπολογίσιμο Οδυσσέα και σκορ 4-2!

Στο πρωτάθλημα τα πάνε και τη φετινή σεζόν εξαιρετικά, όπου στους 10 αγώνες που έχουν δώσει μέχρι τώρα, βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με απολογισμό 7 νίκες - 1 ισοπαλία - 2 ήττες (22 βαθμούς - 24-16 τέρματα). 

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το απόγευμα του Σαββάτου περιμένουμε να παρακολουθήσουμε, ένα σπουδαίο ντέρμπι και τις δύο ομάδες ικανές για το αποτέλεσμα που έχουν βάλει ως στόχο.

Ένα τρίποντο, που θα φέρει καλή ψυχολογία, αλλά και τους απαραίτητους βαθμούς για την υλοποίηση των στόχων των συγκεκριμένων ομάδων.

Στον α' γύρο, οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει μία "καθαρή" νίκη στα Μακρυώτικα με σκορ 3-1.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Στ. Πλαχούρα.

         

Κυριακή  28/1/2024

Συνέχεια την Κυριακή 28/1 το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, με το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής, όπου ο πρωτοπόρος, αήττητος  και με το απόλυτο Παλληξουριακός, θα φιλοξενήσει τον Α.Ο. Διλινάτων, με στόχο να το διευρύνει και να κάνει ένα ακόμη βήμα παραπάνω για την πρωτιά, κάτι που μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν μπορεί να χαθεί.

Οι "ερυθρόλευκοι", με μία πολύ καλή αγωνιστική παρουσία μέχρι τώρα, φαίνεται να μην έχουν αντίπαλο στην πορεία τους για το νταμπλ και το κυριότερο δεν έχουν δώσει την παραμικρή ευκαιρία αμφισβήτησης της κορυφαίας και φέτος ομάδας του τοπικού.

Μία ομάδα με δυνατό ποιοτικό ρόστερ που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και πετυχαίνει εύκολες νίκες με χορταστικό θέαμα και γκολ.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μετά το 0-9 στο Αργοστόλι με αντίπαλο τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, απέναντι σε μία καλή ομάδα, η οποία παλεύει για την είσοδο της στην τελική 4αδα, θα ψάξουν την 11η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια και δείχνουν φαβορί για να τα καταφέρουν.

Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους προέρχονται από μία άβολη ισοπαλία 2-2 στο τοπικό ντέρμπι με την Εύγερο με αποτέλεσμα να πέσουν από την 4αδα. Στον Άγιο Αντώνη θα παραταχθούν για το καλύτερο και να φανούν ανταγωνιστικοί, απέναντι σε έναν καλύτερο και πιο ποιοτικό αντίπαλο.

Σίγουρο είναι ότι θα το παλέψουν και ότι βγει στο τέλος από αυτό.

Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, όπως προαναφέραμε, δεν φαίνεται να έχει μέχρι στιγμής αντίπαλο, διατηρεί το απόλυτο και φυσικά κοιτάζει από την κορυφή τους αντιπάλους της με την άνεση του +8!!

Μετά από 10 αγώνες έχει 10 νίκες, το απόλυτο 30 βαθμών, ενώ σκοράρει με ευκολία, έχοντας πετύχει μέχρι τώρα 61 τέρματα, ενώ έχει δεχθεί μόλις 2, διαθέτοντας έτσι την καλύτερη επίθεση και άμυνα του πρωταθλήματος!

Από την άλλη, αυτή του Γκ. Ρέτσι με τους ίδιους αγώνες, βρίσκεται στην 5η θέση με 4 νίκες - 3 ισοπαλίες - 3 ήττες (15 βαθμούς - 18-14 τέρματα).

Στο Δημοτικό Ληξουρίου, την Κυριακή το απόγευμα περιμένουμε ένα ποιοτικό παιχνίδι με γκολ, καλό θέαμα και τους Ληξουριώτες το φαβορί για το 11Χ11!

Παλληξουριακός - Διλινάτα θα συναντηθούν για 3η φορά φέτος.

Η πρώτη ήταν για τον τελικό του τοπικού super cup στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν τον τίτλο στην παράταση με σκορ 2-1 (κ.δ. 1-1), ενώ στην δεύτερη στο παιχνίδι του α' γύρου του πρωταθλήματος, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πάρει τη νίκη στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με σκορ 3-1.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και Κ. Κωνσταντέλο. 

         

Τέλος την ίδια ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, θα πέσει η αυλαία της 11ης αγωνιστικής, με το ντέρμπι μεταξύ της γηπεδούχου Ευγέρου και του Α.Ο. Σάμης, στο οποίο οι οι δύο ομάδες "καίγονται" για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. 

Ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι, οι οποίοι δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο για οποιαδήποτε απώλεια βαθμού.

Οι "Οράνιε", αρκετά ενισχυμένοι τελευταία, παραμένουν αήττητοι για 6 αγωνιστικές (3 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες), προέρχονται από ισοπαλία στο τοπικό 2-2 με τα Διλινάτα και το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι πολύ κρίσιμο για την πορεία και τη συμμετοχή τους στην τελική 4αδα.

Οι φιλοξενούμενοι, με μία νεανική ομάδα, πολύ καλή παρουσία και καλό ποδόσφαιρο, βρίσκονται σε τροχιά 4αδας και το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να τους δώσει μία μικρή άνεση (αν επικρατήσουν) γιατί, εκτός των τριών βαθμών, θα αφήσουν πολύ πίσω έναν αντίπαλο που δίνει τον ίδιο αγώνα με αυτούς.

Οι γηπεδούχοι, μετά από 10 αγωνιστικές, βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 3 νίκες - 4 ισοπαλίες - 3 ήττες (13 βαθμούς και 16-17 τέρματα), και βρίσκονται -3 βαθμούς μακριά από την 4αδα.

Οι φιλοξενούμενοι, με τα ίδια παιχνίδια έχουν απολογισμό 6 νίκες - 4 ήττες και βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς (24-15 τέρματα).

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι, ίσως επιθετικό και τις δύο ομάδες χωρίς άλλη σκέψη, να ψάχνουν ένα σημαντικό τρίποντο. Ίσως το πιο σημαντικό μέχρι το επόμενο.

θεωρούμε και τις δύο ικανές να διεκδικήσουν ένα μεγάλο τρίποντο που θα τις φέρει κοντά στο στόχο της τελική 4αδας.

Στον α' γύρο, οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει στον Καραβόμυλο με σκορ 2-1, με ένα γκολ του Γ. Καρασαββίδη στις καθυστερήσεις.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρο και Στ. Πλαχούρα.


         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

30

10

10

0

0

61 - 02

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

22

10

7

1

2

24 - 16

3.

Α.Ο. Σάμης

18

10

6

0

4

24 - 15

4.

Α.Ο. Εικοσιμίας 

16

09

5

1

3

26 - 14

5.

Α.Ο. Διλινάτων

15

10

4

3

3

18 - 14

6.

Π.Α.Ο. Εύγερος

13

10

3

4

3

16 - 17

7.

Α.Ο. Πρόννων

12

10

3

3

4

10 - 16

8.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

07

10

2

1

7

06 - 30

9.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

04

09

1

1

7

13 - 31

10.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

03

10

1

0

9

09 - 52

         
Οι σκόρερ

Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων κατά αλφαβητική σειρά 

της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Μπράτι Μέλι

Α.Ο. Παλληξουριακός

17

2.

Αντωνάτος Ηλίας 

Α.Ο. Παλληξουριακός

12

3.

Φίλιππας Γεράσιμος

       Α.Ο. Εικοσιμίας

       08

4.

Κουμαριώτης Παναγιώτης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

07

5.

Γιαννάτος Αντώνης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

06

6.

Καρασαββίδης Γιώργος

Α.Ο. Σάμης

06

7.

Χασάι Κέβιν

       Α.Ο. Διλινάτων

       06

8.

Κορσιάνος Αντώνης

Α.Ο. Παλληξουριακός

05

9.

Μπεσάι Τζούλι

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

05

10.

Δελαπόρτας Δημήτρης

Α.Ο. Σάμης

04

**  Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με 4 ή λιγότερα τέρματα

         

Η επόμενη (12η) αγωνιστική
(3-4/2/2024)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Διλινάτων - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

2.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ. - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

3.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Πρόννοι

4.

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Παλληξουριακός

5

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Εικοσιμίας

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου