Παρασκευή, Ιανουαρίου 19

Πρωτάθλημα Α' κατηγορίας.... Τι είδαμε τον πρώτο γύρο και τι περιμένουμε στη συνέχεια

Με την ολοκλήρωση του α' γύρου στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, αν θέλουμε να κάνουμε μία αποτίμηση του, μετά από 9 αγωνιστικές, θα λέγαμε ότι και φέτος ο Παλληξουριακός είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του νταμπλ, αφού διαθέτει την καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα του πρωταθλήματος και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.

Ο πρωτοπόρος με το απόλυτο Παλληξουριακός

Μέχρι στιγμής, στη διοργάνωση δεν έχει βρεθεί ο αντίπαλος που θα τον αντιμετωπίσει ή έστω να τον προβληματίσει.

Άλλωστε, το 8Χ8, το 46-2 τέρματα και η παρουσία του στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου δεν αμφισβητείται.

Από εκεί και πέρα η "μάχη" της 4αδας, μετά τους "ερυθρόλευκους" καλά κρατεί με Πυλαριακό - Σάμη αρχικά, να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες.

Όμως, Διλινάτα - Εικοσιμία - Εύγερος και ίσως λιγότερο οι Πρόννοι, έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν για τα υπόλοιπα 3 εισιτήρια με τους τελευταίους πρώτα να θέλουν να εξασφαλιστούν στην κατηγορία!

Τώρα όσον αφορά εκείνες που θα δώσουν "μάχη" για να κρατηθούν στην κατηγορία, με τα σημερινά δεδομένα φαίνονται να είναι οι δύο Ιθακήσιες, Οδυσσέας - Πρόοδος και ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, οι οποίες θα παλέψουν να αποφύγουν τις δυο τελευταίες θέσεις, εκεί που στις τρεις οι δύο "καίγονται"!

Σίγουρα, σε έναν ολόκληρο γύρο όλα μπορούν να συμβούν ή να ανατραπούν, κάποιες ομάδες ίσως να ενισχυθούν, κάποιες άλλες μπορούν να γίνουν πιο ανταγωνιστικές κερδίζοντας βαθμούς και εντυπώσεις, όμως σύμφωνα με όσα είδαμε στο πρώτο μισό, κάπως έτσι βλέπουμε τη συνέχεια.

Να περιμένουμε αντίδραση; Να περιμένουμε εκπλήξεις; Μακάρι!

Γεγονός είναι ότι το ενδιαφέρον φέτος θα φτάσει μέχρι το τελευταίο παιχνίδι!

Τίποτε πάντως δεν αποκλείουμε και τα πάντα τόσο στα ψηλά, όσο και στα χαμηλά μπορούν να αλλάξουν.

Σίγουρα όμως, δύσκολα θα αλλάξει ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου, ο οποίος και θα οδηγήσει την "κούρσα" των playoffs, με το απόλυτο πλεονέκτημα των +4 βαθμών!

Μέχρι τότε όμως, ας περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι και σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι 4 ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτά!

Με την ευκαιρία, μήπως η διοργανώτρια την επόμενη περίοδο να κοίταζε και την περίπτωση των playout;

Σίγουρα, το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο και οι ομάδες θα συμμετέχουν σε μια σεζόν με περισσότερους αγώνες και μεγαλύτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον, ακόμη και για την τελευταία της κανονικής περιόδου.

Φάση από το παιχνίδι Α.Ο. Διλινάτων - Παλληξουριακού 1-3

Αυτό που χρειάζεται είναι ο καλός προγραμματισμός και νέες ιδέες για μία γενικότερη αναβάθμιση, μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό στο προϊόν που λέγεται Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο, αλλά και προσπάθεια συμμετοχής, ακόμη περισσοτέρων ομάδων!

Έτσι, θεωρούμε ότι θα βοηθηθεί και ο πρωταθλητής μας, στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική, αφού θα έχει δώσει πλέον δυνατά παιχνίδια και θα υπάρχει ανταγωνισμός, που μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στη συνέχεια και επιτέλους να υπάρχει μόνιμα ο εκπρόσωπος του τοπικού ποδοσφαίρου στα Εθνικά πρωταθλήματα.

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου