Παρασκευή, Ιανουαρίου 19

Η Pre game της 10ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας

Αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή 20-21/1 η 10η αγωνιστική του

τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο 20-21/1, θα συνεχιστεί το τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, με τους 5 συνολικά αγώνες του προγράμματος της 10ης αγωνιστικής, 1ης του δεύτερου γύρου.

Μια αγωνιστική με αρκετό βαθμολογικό ενδιαφέρον και την οποία παράλληλα ξεκινάει ο δεύτερος γύρος.

Βρισκόμαστε στη μέση ακριβώς της κανονικής περιόδου, τον Παλληξουριακό να βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτιά, 5-6 ομάδες να παλεύουν για τη συμμετοχή τους στην 4αδα και τα playoffs και 3-4 για τη σωτηρία τους.

Πλέον τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν και όλες οι αναμετρήσεις έχουν τη δική τους αγωνιστική - βαθμολογική σημασία, αλλά και αγωνία.

Σε αυτή την αγωνιστική, ξεχωρίζουν το τοπικό Διλινάτων - Ευγέρου το Σάββατο το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, τα δύο παιχνίδια της Ιθάκης επίσης το Σάββατο το πρωί, αλλά και το ντέρμπι της Κυριακής το απόγευμα στον Καραβόμυλο, μεταξύ Σάμης - Εικοσιμίας.

Αγωνιστικά τώρα, το Σαββατοκύριακο 20-21/1/2024, θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια.

Τα 3 το Σάββατο 20/1 σε Ιθάκη (2) και Αργοστόλι και 2 την Κυριακή 21/1 σε Καραβόμυλο - Αργοστόλι.

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 20-1-2024  ώρα:11:30

Δημοτικό Σταυρού "Ν. Ραυτόπουλος"

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ. - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Καραΐσκος

Απόστολος

Βουτσινάς Α.

Μπλίκας Α.

2.

Σάββατο 20-1-2024  ώρα:13:30

Δημοτικό Σταυρού "Ν. Ραυτόπουλος"

Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. - Α.Ο. Πρόννοι

Βουτσινάς

Άγγελος

Καραΐσκος Απ.

Μπλίκας Α.

3.

Σάββατο 20-1-2024  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Διλινάτων - Π.Α.Ο. Εύγερος

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Πλαχούρας Στ.

Κατερέλος Ελ.

4.

Κυριακή 21-1-2024  ώρα:15:00

Δημοτικό Καραβόμυλου

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Εικοσιμίας

Θωμάς

Βασίλης

Κωνσταντέλλος Κ.

Τοττάκης Χαρ.

5.

Κυριακή 21-1-2024  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Παλληξουριακός

Καραΐσκος

Απόστολος

Αβάζαρος Χρ.

Μπαζάρογλου Π.

         

Αναλυτικά η 10η αγωνιστική

         

Σάββατο  20/1/2024

Συνεχίζεται αύριο και μεθαύριο, το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας με την 10η αγωνιστική και παράλληλα την έναρξη του β' γύρου.

Αρχικά λοιπόν το Σάββατο 20/1 και ώρα 11:30 το πρωί, στο Δημοτικό Σταυρού "Ν. Ραυτόπουλος", σε ένα κομβικό για την τύχη των δύο ομάδων στη διοργάνωση και τους στόχους τους, ο Οδυσσέας Ιθάκης φιλοξενεί τον δεύτερο της βαθμολογικής κατάταξης Πυλαριακό και θέλει νίκη ή τουλάχιστον να μη χάσει.

Πλέον μπήκαμε στην πιο δύσκολη φάση του πρωταθλήματος και τα λουριά αρχίζουν να σφίγγουν επικίνδυνα για όλες σχεδόν τις ομάδες, που συμμετέχουν σε αυτό.

Οι μεν γηπεδούχοι θέλουν το τρίποντο, για να ανασάνουν βαθμολογικά και να ξαναμπούν στο δρόμο των επιτυχιών με φόντο την παραμονή τους, οι δε φιλοξενούμενοι για να διατηρηθούν στη 2η θέση και να βλέπουν ακόμη καλύτερα τη συνέχεια.

Οι "κιτρινόμαυροι" της Ιθάκης στα 8 παιχνίδια που έχουν δώσει, βρίσκονται, στην 8η θέση με 7 βαθμούς (2-1-5 - 4-2 τέρματα).

Οι "κυανέρυθροι" της Πυλάρου από την άλλη, όπως είπαμε βρίσκονται στη 2η θέση με 19 βαθμούς (6-1-2 - 20-14 τέρματα).

Στο Σταυρό περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Στον α' γύρο οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει στο Δημοτικό Μακρυωτίκων με σκορ 4-0.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. ΑΒουτσινά και Α. Μπλίκα.

         

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 1 και 30 το μεσημέρι, στο ίδιο γήπεδο, θα διεξαχθεί ένα επίσης πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Η γηπεδούχος Πρόοδος Ιθάκης, θα φιλοξενήσει τον Α.Ο. Πρόννων σε μία αναμέτρηση που οι δύο ομάδες παίζουν το μέλλον τους, αφού το τρίποντο θα δώσει ανάσες και πίστη ότι, στη συνέχεια θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Όσο περνάνε οι αγωνιστικές κάθε χαμένος βαθμός είναι "μαχαιριά" που μπορεί να ανατρέψει το σχεδιασμό και τους στόχους κάθε ομάδας.

Οι γηπεδούχοι, με μία όχι καλή παρουσία μέχρι τώρα βρίσκονται κάτω από την "κόκκινη" γραμμή του υποβιβασμού και μία ακόμη ήττα θα τους φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

Συγκεκριμένα, βρίσκονται στην 9η θέση της κατάταξης με 4 βαθμούς και απολογισμό στα 8 παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι σήμερα 1 νίκη - 1 ισοπαλία και 6 ήττες (τέρματα 13-30).

Όμως και η μέχρι στιγμής πορεία των φιλοξενούμενων σε 9 παιχνίδια που έχουν δώσει δεν την λες ούτε και πετυχημένη, βάσει του αρχικού στόχου.

Βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 9 βαθμούς, προϊόν 2 νικών - 3 ισοπαλιών και 4 ηττών (9-16 τέρματα) και κινδυνεύουν να μείνοιυν εκτός 4αδας, ενώ ούτε ακόμη έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους.

Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι το οποίο μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες, ενώ θεωρούμε τις δυο ομάδες ικανές για τη νίκη και το τρίποντο.

Στον α' γύρο οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει στο Δημοτικό Σκάλας με σκορ 2-1.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Α. Μπλίκα.

         

Το πρόγραμμα του Σαββάτου, θα συνεχιστεί το απόγευμα πλέον και ώρα 3 μ..μ., με ένα πολύ ενδιαφέρον βαθμολογικά και αγωνιστικά παιχνίδι, το τοπικό ντέρμπι, ανάμεσα στον Α.Ο. Διλινάτων και την Εύγερο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. 

Ένα κομβικό παιχνίδι που κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, θα κρίνει το μέλλον των δύο ομάδων στο στόχο της διεκδίκησης μίας θέσης στην τελική 4αδα και τη συμμετοχή τους στα playoffs.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, προέρχονται από ένα σερί τριών συνεχόμενων νικών και θέλουν να το συνεχίσουν και να το αυξήσουν, ενώ προέρχονται από ήττα - αποκλεισμό στην παράταση από τον Α.Ο. Εικοσιμίας με σκορ 2-4 ,την περασμένη Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο και σίγουρα η ψυχολογία τους δεν είναι στα καλύτερα.

Μετά από 9 αγωνιστικές, βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 4 νίκες - 2 ισοπαλίς - 3 ηττες (14 βαθμούς - 16-12 τέρματα).

Οι φιλοξενούμενοι και αυτοί προέρχονται από μία φυσιολογική ήττα - αποκλεισμό, ανεξάρτητα από το μέγεθος της, στο τοπικό κύπελλο από τον πρωτοπόρο και αήττητο μέχρι σήμερα Παλληξουριακό και στις δύο διοργανώσεις με σκορ 7-0.

Στο πρωτάθλημα τα πάνε αρκετά καλά, μετά το άσχημο ξεκίνημα και διατηρούν ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων.

Με τους ίδιους αγώνες με τον αυριανό τους αντίπαλο, βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό και μία απόλυτη ισορροπία, 3 νίκες - 3 ισοπαλίες - 3 ήττες (12 βαθμούς - 14-15 τέρματα). 

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το απόγευμα του Σαββάτου περιμένουμε να παρακολουθήσουμε, ένα μεγάλο τοπικό ντέρμπι και τις δύο ομάδες ικανές για το τρίποντο.

Ένα τρίποντο που θα φέρει καλή ψυχολογία, αλλά και τους απαραίτητους βαθμούς για τους στόχους των δύο ομάδων.

Στον α' γύρο οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς  σκορ (0-0).

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Στ. Πλαχούρα και Ε. Κατερέλο.

         

Κυριακή  21/1/2024

Συνέχεια την Κυριακή 21/1 το απόγευμα στον Καραβόμυλο.

Σε παιχνίδι, επίσης της 10ης αγωνιστικής, ο Α.Ο. Σάμης γηπεδούχος  θα φιλοξενήσει τον Α.Ο. Εικοσιμίας και στόχος των παραπάνω ομάδων θα είναι, ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο για να μπουν με το δεξί στον β' γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και παράλληλα να παραμείνουν "ζωντανές" και μέσα στους φετινούς στόχους τους, ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι που έχουν μείνει πίσω.

Και οι δύο την περασμένη Τετάρτη σε επαναληπτικά παιχνίδια κέρδισαν δύο από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου και σίγουρα η ψυχολογία είναι στα πάνω της.

Οι γηπεδούχοι, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 με φιλοξενούμενο τους τον Πυλαριακό και οι φιλοξενούμενοι με μια παλικαρίσια νίκη στην παράταση με σκορ 4-2 επί του Α.Ο. Διλινάτων.

Έτσι, σε συνδυασμό με το 4-0 του πρώτου αγώνα για τη Σάμη και το 0-0 για την Εικοσιμία, πήραν τημεγάλη πρόκριση.

Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου με μία πάρα πολύ καλή παρουσία, μετά από 9 αγώνες βρίσκεται στην 3η θέση με 6 νίκες - 3 ήττες (18 βαθμούς - 23-12 τέρματα).

Και αυτή των Π. Στεφανάτου - Λ. Κουμαριώτη με 8 και έναν αγώνα λιγότερο στην 5η θέση με 4 νίκες - 1 ισοπαλία - 3 ήττες (13 βαθμούς - 23-13 τέρματα).

Στο Δημοτικό Καραβόμυλου την Κυριακή το απόγευμα, περιμένουμε να παρακολουθήσουμε ένα ντέρμπι με δύναμη, πάθος και τις δύο ομάδες να παίζουν με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα δώσει τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και θα τις φέρει πολύ κοντά στον έναν από τους δύο στόχους της φετινής περιόδου.

Στον α' γύρο οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με σκορ 2-1.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Κ. Κωνσταντέλλο και Χαρ. Τοττάκη. 

        

Τέλος, την ίδια ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου θα πέσει η αυλαία της 10ης αγωνιστικής, πρώτης του β' γύρου, με το παιχνίδι μεταξύ του γηπεδούχου Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και του πρωτοπόρου με το απόλυτο, Παλληξουριακού, στο οποίο οι "ερυθρόλευκοι" αποτελούν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την 9η συνεχόμενη νίκη τους.

Σίγουρα, οι "πράσινοι" έχουν πολύ δύσκολο έργο, απέναντι στους πρωταθλητές και την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και ο στόχος τους θα είναι να φανούν ανταγωνιστικοί, κερδίζοντας τουλάχιστον σε ψυχολογία και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο για αυτούς.

Οι γηπεδούχοι, μετά από 9 αγωνιστικές, βρίσκονται ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα με απολογισμό 8 ήττες - 1 νίκη (3 βαθμούς - 9-43 τέρματα).

Οι φιλοξενούμενοι, όπως προαναφέραμε παραμένουν αήττητοι με το απόλυτο 8Χ8, βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 24 βαθμούς και την ασφάλεια των +5 βαθμών με ένα παιχνίδι μάλιστα λιγότερο (46-2 τέρματα).

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου μπορούμε να περιμένουμε ένα επιθετικό παιχνίδι, από πλευράς πρωτοπόρων με καλό θέαμα, το οποίο μπορεί να δώσει αρκετά γκολ.

Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να ανταποκριθούν όσο γίνεται καλύτερα, στις αντικειμενικά πολύ δύσκολες συνθήκες του συγκεκριμένου αγώνα, απέναντι στο φαβορί της συνάντησης!

Στον α' γύρο, οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει στο "Α.Ο. Παλληξουριακός" με σκορ 8-0.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρο και Π. Μπαζάρογλου.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

24

8

8

0

0

46 - 02

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

19

9

6

1

2

20 - 14

3.

Α.Ο. Σάμης

18

9

6

0

3

23 - 12

4.

Α.Ο. Διλινάτων

14

9

4

2

3

16 - 12

5.

Α.Ο. Εικοσιμίας

13

8

4

1

3

23 - 13

6.

Π.Α.Ο. Εύγερος

12

9

3

3

3

14 - 15

7.

Α.Ο. Πρόννων

09

9

2

3

4

09 - 16

8.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

07

8

2

1

5

04 - 20

9.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

04

8

1

1

6

13 - 30

10.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

03

9

1

0

8

09 - 43

         
Οι σκόρερ

Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων κατά αλφαβητική σειρά 

της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Μπράτι Μέλι

Α.Ο. Παλληξουριακός

11

2.

Αντωνάτος Ηλίας 

Α.Ο. Παλληξουριακός

10

3.

Κουμαριώτης Παναγιώτης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

07

4.

Φίλιππας Γεράσιμος

       Α.Ο. Εικοσιμίας

       07

5.

Καρασαββίδης Γιώργος

Α.Ο. Σάμης

06

6.

Χασάι Κέβιν

       Α.Ο. Διλινάτων

       06

7.

Κορσιάνος Αντώνης

Α.Ο. Παλληξουριακός

05

8.

Μπεσάι Τζούλι

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

05

9.

Δελαπόρτας Δημήτρης

Α.Ο. Σάμης

04

10.

Ηλιόπουλος Χάρης

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

04

**  Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με 4 ή λιγότερα τέρματα

         

Η επόμενη (11η) αγωνιστική
(27-28/1/2024)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Πρόννοι - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης

2.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

3.

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

4.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Διλινάτων

5

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Σάμης

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου