Τετάρτη, Ιανουαρίου 31

Μεγάλη νίκη - βαθμολογική ανάσα για την Πρόοδο 5-4 την Εικοσιμία στο Σταυρό

Στο Σταυρό της Ιθάκης, με το σημερινό εξ' αναβολής παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής, μεταξύ της Προόδου και της Εικοσιμίας, συνεχίστηκε το πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας τις όποιες εκκρεμότητες του και τους γηπεδούχους να παίρνουν, "χρυσή" νίκη με σκορ 5-4.

Μία νίκη που τους φέρνει πλέον στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα και πάνω από την "κόκκινη" γραμμή του υποβιβασμού.

Αντίθετα για τους φιλοξενούμενους, που είναι η 6η τους ήττα στη διοργάνωση, τους δημιουργεί αρκετά προβλήματα και τους βάζει σε "μπελάδες" για τον στόχο της συμμετοχής τους στα φετινά playoffs.

Μπορεί το θέαμα να μην ήταν σπουδαίο, όμως η αγωνία, το πάθος και το Αγγλικό σκορ, έδωσαν για 90+ λεπτά, μία άγρια ποδοσφαιρική ομορφιά στο γήπεδο του Σταυρού.

Το πρώτο 45λεπτο με μία φλύαρη ελαφρά πρωτοβουλία, η Εικοσιμία κατάφερε να προηγηθεί 0-1. Στη συνέχεια ήρθε η ισοφάριση της Προόδου και έτσι ολοκληρώθηκε ισόπαλο με σκορ 1-1.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι με μία τρελή παραγωγικότητα, χτυπώντας στην κόντρα, μέσα σε 13' θα πετύχουν 4 γκολ και θα προηγηθούν 5-1.

Η Εικοσιμία το μόνο που θα καταφέρει, αφού συνήλθε κάπως από το σοκ, είναι η μείωση του σκορ στο τελικό 5-4 και έτσι να μετριάζει κάπως την πίκρα της 5ης ήττας στη διοργάνωση.

Να αναφέρουμε επίσης ότι, οι γηπεδούχοι είχαν και ένα δοκάρι.

Τα γκολ του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι στο 29' θα ανοίξουν το σκορ 0-1, μετά από εκτέλεση έμμεσου φάουλ στην αντίπαλη περιοχή και πάσα του Βαλεντή στον Κονόμη, ο τελευταίος με σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γ. Τσιντήλα.

Μετά από 5' οι γηπεδούχοι, θα ισοφαρίσουν το σκορ σε 1-1 με σουτ του Πάτερη, εκτός περιοχής.

Το πρώτο μισό στο Σταυρό, θα ολοκληρωθεί ισόπαλο με σκορ 1-1. Στο δεύτερο με το "καλημέρα" οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα 2-1 με ένα πανέξυπνο σουτ του Χ. Ηλιόπουλου από τη σέντρα.

Πλήρης ο αιφνιδιασμός των φιλοξενούμενων και στο 47' η ομάδα της Ιθάκης, θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-1, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα στο παιχνίδι του Πάτερη, ο οποίος μέσα από την περιοχή θα πλασάρει εύστοχα τον Μεσολωρά.

Στο 51' ο Χύκα θα είναι ο σκόρερ του 4-1 για την Πρόοδο με ωραίο πλασέ.

7΄αργότερα οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 5-1 με νέο πλασέ, μέσα από την περιοχή του Βλησμά.

Η Εικοσιμία θα βρει τρόπο να αντιδράσει, όμως είχε αργήσει αρκετά και το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια, ήταν να μαζέψει την ήττα της στο γκολ!

Έτσι, στο 70' ο νεοαποκτηθείς Μακρυνώρης θα ανοίξει "λογαριασμό" στο σκοράρισμα με τη νέα του ομάδα, αφού θα είναι αυτός που θα πετύχει το 5-2 με ωραίο γυριστό σουτ, μέσα από την περιοχή.

Στο 84' οι "κυανόλευκοι" θα μειώσουν ακόμη περισσότερο στο 5-3 με τον Καμπανό, να πλασάρει τον εξαιρετικό σήμερα Τσιντήλα, μέσα από την περιοχή και δεξιά, στην απέναντι γωνία της εστίας του.

Τέλος, στο 87' θα γραφτεί ο επίλογος στο "Ν. Ραυτόπουλος" και το τελικό αποτέλεσμα 5-4 και πάλι με τον Καμπανό, με δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε του "κοκκινόμαυρους" να πανηγυρίζουν μία μεγάλη νίκη, ανάσα για τη συνέχεια και την παραμονή τους στη "μεγάλη" κατηγορία!

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Α. Μπλίκα.

Οι συνθέσεις

Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Τσιντήλας Γ., Βρεττός, Τσιντήλας Τ. (46' Μπραχίμι), Μανωλόπουλος, Πίππος (84' Totaj), Τζάγκας, Πάτερης, Πόρτολος, Βλησμάς, Χύκα (82' Πολυχρονάκης), Μπαντούνας (27' Ηλιόπουλος Χ.).

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης - Π. Στεφανάτος), Μεσολωράς, Κουμαριώτης, Πίρρα, Veizaj, Κοσμετάτος (46' Μακρυνώρης), Κονόμη, Βαλεντής (70' Μινέτος Γ.), Καμπανός, Φίλιππας, Καπλάνι, Μινέτος Ι..

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου