Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22

12ΑΡΙ ΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ MΠΑΡΑΚΑ ΣΤΟ ΤΡΙΠΛΟΥΝ!!!


Προπόνηση με... 12άρι άλμα στο τριπλούν για τον Μπαράκα!
Ευκαιρία για μια καλή προπόνηση εν όψει των σπουδαίων αγωνιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν εντός και εκτός συνόρων πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, είχε ο Θανάσης Μπαράκας στο KALLIPATEIRA INDOOR που διοργάνωσε ο AΟ ΡΟΔΟΥ Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ στο κλειστό προπονητήριου του σταδίου στο Κορακόνερο.

     Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στο μήκος και αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ «Δωδεκάνησος», συμμετείχε στο αγώνισμα του τριπλούν (κατηγορία F11) όπου είχε άλμα στα 12 μέτρα.
Ο Θανάσης Μπαράκας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΟ ΡΟΔΟΥ Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, είχε σημαντική συνεισφορά και στο οργανωτικό κομμάτι.
     «Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας οφείλεται στο Δοπάρ και στον εντεταλμένο σε θέματα αθλητισμού και ατόμων με ειδικές ανάγκες κ. Μπαράκα Αθανάσιο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
Στους αγώνες έλαβαν μέρος60 παιδιά όλων των κατηγοριών από αθλητικούς συλλόγους της Ρόδου.
Λίγα λόγια ….
     Ο Θανάσης Μπαράκας γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1971 στη Γερμανία. Ξεκίνησε τον Στίβο καθώς από μικρός ήταν λάτρης του αθλητισμού. Από νωρίς οι προπονητές διέκριναν το ιδιαίτερο ταλέντο του στα Άλματα.  Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες τουΣύδνεϋ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Άλμα εις μήκος (F11-(αθλητές με ολική ή μερική απώλεια όρασης), ο προσανατολισμός των αθλητών στο τρέξιμο και στο πάτημα στη βαλβίδα γίνεται προφορικά από το βοηθό. Για το λόγο αυτόν, οι θεατές πρέπει να κάνουν απόλυτη ησυχία και μόνο μετά το τέλος της προσπάθειας μπορούν να χειροκροτήσουν ή να επευφημήσουν τον αθλητή. Ιδιαίτερα για τους αθλητές των κατηγοριών 11 και 12, η βαλβίδα στο μήκος και στο τριπλούν έχει διαστάσεις 1,00 x 1,22 μέτρων και καλύπτεται από άσπρη σκόνη (π.χ. μαγνησία) για να είναι εμφανές το ίχνος από το πάτημα του ποδιού.). Του αρέσει η μουσική και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον συνδικαλισμό. Εργάζεται στο Νοσοκομείο της Ρόδου είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά. Ανήκει στο Σύλλογο Δωδεκάνησος και προπονητής του είναι ο Ναπολέων Μίαρης. Έχει περιορισμό όρασης (τύφλωση) από τη παιδική του ηλικία.
Στους Παγκόσμιους Αγώνες Τυφλών που διεξήχθησαν το 2007 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας ο Θανάσης Μπαράκας κατέκτησε ένα Χρυσό Μετάλλιο στο Άλμα εις ύψος και ένα Αργυρό μετάλλιο στο Τριπλούν.
     Στους Παραολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα, κατέκτησε στο Άλμα εις μήκος (F11) την 5η θέση, ενώ στο Τριπλούν την 8η. Τέλος στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου, ανέβηκε στο 3ο σκαλοπάτι του βάθρου, στο άλμα εις μήκος, κατακτώντας το Χάλκινο μετάλλιο!
   Από την έρευνά μας στο διαδίκτυο, ενημερωθήκαμε ότι ο συγκεκριμένος αθλητής του στίβου συμμετέχει σε διεθνή μίτινγκ ΑμεΑ κάθε χρόνο και θεωρείται ένας από τους καλύτερους παγκοσμίως στο αγώνισμα του, επιπλέον ασχολείται με τα κοινά και έχει εκλεχθεί 2 φορές δημοτικός σύμβουλος στο νησί της Ρόδου.


Επιμέλεια:Μοσχονά-Καρκαβέλα Ειρήνη, Γυμνάστρια Προσαρμοσμένης Φ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου