Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13

Δ.Τ. Ν.Ε.Ο.Λ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΛ 

Ο Ναυταθλητικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Ληξουρίου, στο εναρκτήριο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου, πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του πρωτοπόρου της βαθμολογίας της Α2 ΕΣΚΑΗ Προφήτη Ηλία/ΠΑΟΚ με σκορ 64-74.
Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Παλλικής κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 τις αναμετρήσεις με την ομάδα της Πάτρας. Υπενθυμίζεται ότι οι νίκες της κανονικής περιόδου μετράνε σε περίπτωση που οι δύο ομάδες βρεθούν αντιμέτωπες στη διαδικασία των play-off.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, χωρίς καμία από τις δύο να μπορεί να αποσπαστεί με διαφορά μεγαλύτερη των 5 πόντων. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρίσκει τους αντίπαλους ισόπαλους με σκορ 18-18. Στη δεύτερη περίοδο, και κυρίως στα τελευταία λεπτά της, οι γηπεδούχοι καταφέρνουν να επιβάλλουν το ρυθμό τους στο παρκέ του κλειστού της Αλεξιώτισσας και πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 37-32. Στη επανάληψη, και ύστερα από τις έντονες παρατηρήσεις του προπονητή της ομάδας του Ληξουρίου Μάρκου Τζουγανάτου, οι παίχτες του ΝΕΟΛ μπαίνουν στο γήπεδο αποφασισμένοι να αποδείξουν τις δυνατότητές τους. Με πολλή καλή αμυντική λειτουργία αλλά και καθαρό μυαλό στην επίθεση (και με τον Βύρωνα Αντωνάτο να ηγείται στο σκοράρισμα), οι φιλοξενούμενοι αποκτούν σταδιακά μία διαφορά, η οποία με το κλείσιμο της τρίτης περιόδου διαμορφώνεται στους 12 πόντους, 49-61. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίχτες του Προφήτη Ηλία/ΠΑΟΚ προσπαθούν με πίεση σε όλο το γήπεδο να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και καταφέρνουν να μειώσουν τη διαφορά στους 5 πόντους 2:30 πριν τη λήξη του αγώνα. Όμως οι γαλανόλευκοι της Παλλικής δείχνουν ψυχραιμία στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, αυξάνουν και πάλι τη διαφορά και κατορθώνουν να αποδράσουν με το ροζ φύλλο αγώνα με τελικό σκορ 64-74.
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 19-14, 12-29, 15-13
ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ/ΠΑΟΚ (Παναγιώτης Κατσούπης): Παντελίδης 8, Καψιμάλης 3, Λαμπρόπουλος 2, Δουκάκης 12, Σιάμαντας, Αναγνωστόπουλος 18, Κωσταγιαννικόπουλος 7, Παπαδόπουλος 14(3), Καλαμάρας
ΝΕΟΛ (Μάρκος Τζουγανάτος): Αντωνάτος Β. 19 (3), Μπακούρος Α., Κουνάδης Χ. 3, Ρουμελιώτης Σ. 8, Συνοδινός Χ. 18, Μουρελάτος Θ. 5(1), Μαντζαβίνος Φ. 2, Ματιάτος Κ., Αντωνάτος Η., Πρεντάνος Ν. 5(1), Αντωνάτος Γ. 14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου