Σάββατο, Φεβρουαρίου 25

AΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑμεΑ


     Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε
συνεργασία με τον Σύλλογο Προσαρμοσμένων Αθλημάτων «Πρωτοπόροι», σας
προσκαλούν να συμμετάσχετε στην Ενδέκατη Ημερίδα Κολύμβησης εις μνήμην της
αθλήτριας μας Παπαδονικολάκη Φωτεινής που διοργανώνουν για παιδιά και νέους με
νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες και κινητικές αναπηρίες.
     Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης μαθητών προς τα άτομα με αναπηρία και σε συνεργασία με σχολεία, συλλόγους και σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα της κολύμβησης, για όγδοη συνεχή χρονιά, πραγματοποιούμε το αγώνισμα των 4Χ33 m.
        Η σειρά θα είναι μεικτή (αγόρια – κορίτσια) όπου δύο (2) αθλητές-τριες θα προέρχονται από τους Φορείς Ατόμων με Αναπηρία και δύο (2) από γενικά σχολεία,  συλλόγους και σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα της κολύμβησης.

     Η διοργάνωση θα λάβει μέρος στο Κλειστό Κολυμβητήριο Κολοκυνθούς, Ιφιγενείας και Λεάνδρου -πίσω από το καπνεργοστάσιο στη Λένορμαν.
     ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!
     ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ: adapted_activities@hotmail.com, info@almatop.gr
     Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8664100/ 210 9828150 ( τηλ.fax. ), κιν. 6932-242414
Πηγή:http://www.facebook.com/pages/Σύλλογος-Προσαρμοσμένων-Αθλημάτων Πρωτοπόροι/108727132542812

Xάλκινο μετάλλιο στο Fazaa o Γκουντάνης!!
Αν και σήκωσε δύο κιλά περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, ο Νίκος Γκουντάνης (ΝΑΣ ΑΧΑΙΑΣ) δεν μπόρεσε να βρεθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή του διεθνούς τουρνουά Fazaa. Με192 κιλά στην πρώτη κιόλας προσπάθεια (σ.σ. πέρυσι είχε 190 κιλά) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 67,5 κιλών, στο πανίσχυρο διεθνές τουρνουά άρσης βαρών σε πάγκο που φιλοξενείται στο Ντουμπάι.
Ο Έλληνας πρωταθλητής στη δεύτερη προσπάθεια σήκωσε 200 κιλά, αλλά οι δύο από τους τρεις κριτές την θεώρησαν άκυρη. Στην τρίτη προσπάθεια «μπήκε» στα ίδια κιλά αλλά δεν τα κατάφερε, μένοντας έτσι στα 192 κιλά που του χάρισαν την 3η θέση της τελικής κατάταξης. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Αιγύπτιος Ιμπραχίμ Σαμπάαν με 201 κιλά, ενώ ακολούθησε ο Ταϊβό Τολού-Λοπέ από τη Νιγηρία με 195 κιλά.
Αύριο, στη «μάχη» της διάκρισης θα ριχτεί ο Παύλος Μάμαλος στην κατηγορία των -100 κιλών. Ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δημιούργησε νέο εθνικό ρεκόρ με 235,5 κιλά και πλέον στο Fazaa στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου ρεκόρ Ευρώπης (σ.σ. το κατέχει ο ίδιος με 234 κιλά).
     Τα αποτελέσματα στις τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία των 67.5kg κατέκτησαν οι:
1ος     IBRAHIM SHABAAN       ΑΙΓΥΠΤΟΣ  201 Kg
2ος     TAIWO TOLU-LOPE        ΝΙΓΗΡΙΑ     195Kg
3ος     ΓΚΟΥΝΤΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ     ΕΛΛΑΔΑ     192Kg
     Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία και στον Παύλο Μάμαλο και ελπίζουμε να ανεβεί κι αυτός στο βάθρο των νικητών στον αυριανό του αγώνα.
  Παγκόσμιο Κύπελλο Αντισφαίρισης με Ελληνική Συμμετοχή!
     Με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της συμμετοχής μας στο άθλημα της Αντισφαίρισης με Αμαξίδιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, που  θα διεξαχθούν από τις 22 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες θα συμμετέχει με την Ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αντισφαίρισης με αμαξίδιο “BNP Paribas World Team Cup Qualification event
Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας  Γιώργος Κόντος, μαζί με τους τεννίστες Λαζαρίδη Γεώργιο,  Διαμαντή Στέφανο  και  Σταμάτη Μίνωα, ταξιδεύουν την Τρίτη για τους αγώνες της  Ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στη Αττάλεια της Τουρκίας  από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου του 2012 και θα συμμετέχουν 11 χώρες.
Από τους τρείς ομίλους θα προκριθούν οι τρείς πρώτες χώρες καθώς και η δεύτερη καλύτερη χώρα, που πιθανότατα θα είναι από την Ευρωπαϊκή ζώνη καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη  ζώνη και φυσικά η διοργανώτρια του  Παγκοσμίου που θα διεξαχθεί στη Σεούλ, Νότια Κορέα.
Οι χώρες που θα συμμετάσχουν εκτός της Ελλάδας είναι οι: Κροατία, Δανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Νορβηγία, Ρωσία, Ελβετία, Τουρκία και Ουκρανία.
«Είμαστε ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο.» δήλωσε ο προπονητής Γιώργος Κόντος, και υπογράμμισε .«η Ιταλία που θα παίξουμε, έχει ένα πολύ καλό αθλητή. Λογικά θα κερδίσει και θάρθει πρώτος. Αν μπορέσουμε να κερδίσουμε τον άλλο αγώνα, τότε αν έρθουμε 1-1 έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε.
 Επιμέλεια:Μοσχονά-Καρκαβέλα Ειρήνη, Γυμνάστρια Προσαρμοσμένης Φ.Α.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου