Κυριακή, Φεβρουαρίου 26

Δ.Τ. Ν.Ε.Ο.Λ.


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ Ο ΝΕΟΛ 
Ο Ναυταθλητικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Ληξουρίου, στο εναρκτήριο παιχνίδι της 19ης στροφής του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΗ, σημείωσε άλλη μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του πρωτοπόρου της βαθμολογίας ΥΠΕΡΙΩΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ με σκορ 50-57.
Με τη νίκη αυτή ο ΝΕΟΛ ισοφάρισε τις, μεταξύ των ομάδων, αναμετρήσεις σε 1-1, όμως εξακολουθεί να υστερεί από τον ΥΠΕΡΙΩΝΑ σε περίπτωση ισοβαθμίας τους, αφού δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των 9 πόντων με τους οποίους είχε ηττηθεί στο κλειστό του Ληξουρίου στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Τι και αν ταξίδεψε στην Αμαλιάδα με δύο σημαντικές απουσίες βασικών στελεχών (δεν ακολούθησαν την αποστολή για προσωπικούς λόγους οι Βύρωνας Αντωνάτος και Χρήστος Συνοδινός), τι και αν η αποστολή ξεκίνησε από τις 4:30 τα χαράματα (αφού ο αγώνας είχε οριστεί για τις 10:45 το πρωϊ του Σαββάτου), οι παίχτες του Μάρκου Τζουγανάτου, παίζοντας συγκεντρωμένα και στηριζόμενοι στην πολύ καλή άμυνας τους, απέστασαν ένα ακόμα πολίτιμο ροζ φύλλο.
Στο ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ με 10-2, όμως οι γαλανόλευκοι της Παλλικής ανέκαμψαν γρήγορα και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρίσκει τον ΥΠΕΡΙΩΝΑ να προηγείται με βραχεία κεφαλή 11-10. Στη δεύτερη περίοδο οι άμυνες συνεχίζουν να έχουν τον πρώτο λόγω, αλλά το προβάδισμα στο σκορ έχει αλλάξει χέρια, παρότι οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να αποκτήσουν κάποια αξιόλογη διαφορά, 20-21. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται αρκετές φορές στο σκορ, όμως προς το τέλος της περιόδου οι παίχτες του Ληξουρίου με καθαρό μυαλό στη  επίθεση καταφέρνουν να αποκομίσουν μία διαφόρα τριών πόντων, 36-39. Στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης οι παίχτες του Μάρκου Τζουγανάτου παίζοντας έξυπνα και ψυχομένα καταφέρνουν όχι μόνο να συντηρούν αυτή τη μικρή διαφορά, αλλά την αυξάνουν στους 8 πόντους 3:30 περίπου πριν τη λήξη της αναμέτρησης και ουσιαστικά “κλειδώνουν” τη νίκη, τελικό σκορ 50-57.
Τα δεκάλεπτα: 10-11, 9-11, 16-18, 14-18
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Φωτόπουλος): Χαριζάνος, Κίντος 6, Κολοτούρος, Ρουμάνι 10(1), Βασιλικιώτης 14, Παπαδόπουλος, Τσαρδίκος, Τσιπολίτης, Μηλιτσόπουλος, Νικολόπουλος, Σένα 3(1), Μητρόπουλος 17(4)
ΝΕΟΛ (Μάρκος Τζουγανάτος): Μπακούρος Α. 5(1), Κουνάδης Χ. 5, Ματιάτος Κ., Ρουμελιώτης Σ. 16(4), Μουρελάτος Θ., Μαντζαβίνος Φ. 2, Αντωνάτος Η. 6, Πρεντάνος Ν. 9(1), Αντωνάτος Γ. 14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου