Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20

4ο Διεθνές Τουρνουά Fazaa ΑμεΑ


4ο  Διεθνές Τουρνουά Fazaa Ντουμπάι 2012

Το πανίσχυρο διεθνές τουρνουά Fazaa που θα πραγματοποιηθεί από αύριο έως και τις27 Φεβρουαρίου στο Ντουμπάι, είναι ο επόμενος και τελευταίος –πριν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου- σταθμός για την ελληνική άρση βαρών σε πάγκο.

Παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που προέκυψαν τον τελευταίο καιρόμετους τραυματισμούς των Μωϋσιάδη και Γκιόκα, η Ελλάδα ευελπιστεί σε μετάλλια αλλά και ευρωπαϊκά ρεκόρ τόσο από τον Παύλο Μάμαλο όσο και από τον Νίκο Γκουντάνη. Οιδύο αθλητές, που πρόσφατα κατέκτησαν τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πυλαίας, είναι οι κάτοχοι των ρεκόρ Ευρώπης στα 100 και 67,5 κιλά αντίστοιχα με επιδόσεις 234 και 202.5 κιλά. Η επίδοση του Μάμαλου είχε επιτευχθεί στο περσινό Fazaa, ενώ αυτή του Γκουντάνη στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας το 2010.
ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΝΤΑΝΗΣ
«Ο μεγάλος στόχος στο Ντουμπάι είναι η επίτευξη νέων ρεκόρ Ευρώπης. Ο Μάμαλος, στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα σήκωσε 235.5 κιλά και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τόσο ενόψει Fazaa όσο και ενόψει Παραολυμπιακών Αγώνων. Ο Γκουντάνης από την πλευρά του, αν και δύο φορές «μπήκε» στα 203.5 κιλά στη διοργάνωση της Πυλαίας, χωρίς ωστόσο επιτυχία, είναι από τους αθλητές των μεγάλων αγώνων, κάτι που περιμένουμε να τοδείξει τις επόμενες ημέρες στο Ντουμπάι», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιωαννίδης.
ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΜΑΛΟΣ
Στο 4ο διεθνές τουρνουά Fazaa θα λάβουν μέρος περίπου 400 αθλητές από 45 χώρες.
Η αποστολή διοργανώνεται από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Πηγή: www.paralympic.gr 
Επιμέλεια:Μοσχονά-Καρκαβέλα Ειρήνη, Γυμνάστρια Προσαρμοσμένης Φ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου