Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13

AΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑμεΑ

Σε αυτήν την σελίδα, θα ενημερώνεστε για ότι νεότερο σχετικά με τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία. Θα υπάρχουν ρεπορτάζ και αναλύσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα, όπως μπάσκετ σε τροχήλατη καρέκλα, προολυμπιακά τουρνουά, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εθνικά πρωταθλήματα, διακρίσεις αθλητών. Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, αλλά και ανάλογα με την ειδησιογραφία.
Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός της ειδικής αγωγής μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους μας, δεδομένου ότι αποδεικνύει έμπρακτα τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και κυρίως καταργεί τις διακρίσεις και την περιθωριοποίηση, σε έναν κόσμο που τα δύο τελευταία αποτελούν ίσως βασικό συστατικό. Η πίστη στις ανεξάντλητες δυνατότητες του ανθρωπίνου σώματος είναι το ιδεώδες που ο αθλητισμός της ειδικής αγωγής εκφράζει και προάγει. Γι' αυτόν τον λόγο ελπίζουμε ότι τα επιτεύγματα των αθλητών θα κινητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να υποστηρίξουν τόσο τα αθλήματα, όσο και την ιδέα πάνω στην οποία αυτά στηρίζονται.

     Φιλοδοξία μας είναι μέσα απο αυτήν την ενότητα να δημιουργήσουμε έναν ευρύ τόπο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων από όλους τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τον αθλητισμό των ΑμεΑ. 
Γι αυτό το λόγο είναι καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις σας υπο μορφή άρθρων και η συμμετοχή σας σε αυτή την προσπάθεια. 
                                ΕΙΔΗΣΕΙΣ                              
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΠΑΓΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ 11/2/2012
     Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη στις 11/2/2012 το Πανελλσδσ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽σαλοντΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ :
ήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ανδρών – Γυναικών, στο οποίο και σημειώθηκαν σπουδαίες επιδόσεις, με απολογισμό συνολικά τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι Πρόκειται για την πρώτη πανελλήνια διοργάνωση υπό την αιγίδα της Ε.ΑΟΜ.ΑμεΑ για το 2012.
Ο Παύλος Μάμαλος στην κατηγορία των 100 κ. σήκωσε 235,5 κιλά καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος με 235κ. :
Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, στην κατηγορία των 56κ. σήκωσε 119κ., τέσσερα κιλά περισσότερα σε σχέση με προηγούμενο ρεκόρ που επίσης του άνηκε, καταρρίπτοντας συνολικά 4 φορές το Πανελλήνιο ρεκόρ, νικώντας άνετα στην κατηγορία του.
 Η Αναστασία Καζαντζίδου, στην κατηγορία των 48-82,5 κ. σήκωσε 80κ. καταρρίπτοντας το προηγούμενο Πανελλήνιο  και
 Ο Πασχάλης Κουλούμογλου στην κατηγορία 48- 56κ. (junior) ανδρών σήκωσε  100 κ. ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μετά το Δημήτρη Μπακοχρήστο.
Οι Μάμαλος και Νίκος Γκουντάνης (75κ.), έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του πανίσχυρου διεθνούς τουρνουά Fazaa, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 21-27 Φεβρουαρίου στο Ντουμπάι και αποτελεί το τελευταίο... σκαλοπάτι για το Λονδίνο και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παρέστησαν αθλητές με αναπηρία, Παραολυμπιονίκες εκπρόσωποι σωματείων ΑμεΑ, προπονητές, οι οποίοι με την παρουσία τους υποστηρίζουν την προσπάθεια των αθλητών.
Μεταξύ άλλων τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Γιάννης Ιωαννίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης βαρών Δημήτρης Μαυροματίδης, ο Πρόεδρος Κοινωφελούς επιχείρησης Αθλητισμού του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη Γιάννης Καρτάλης, το μέλος της πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Στράτος Σιμόπουλος, το μέλος της Ε.Π.Ε. κ. Γιάννης Καρακουλάκης.
Από πλευράς της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος Γιώργος Φουντουλάκης, ο Αντιπρόεδρος Κυριάκος Καλπακίδης και ο εκπρόσωπος της INAS FID Αναστάσιος Λαγόπουλος.
Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα
·         ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 48-82.50kg γυναικών
1. Zabala Ollero Loida 90kg (ΙΣΠΑΝΙΑ)
2. Αναστασία Καζαντζίδου 80kg
·         ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 48- 56kg ανδρών
1. Δημήτριος Μπακοχρήστος 119kg
2. Πασχάλης Κουλούμογλου 100kg
3. Παναγιώτης Ευθυμίου 60kg
·         ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 67.5- 75kg
1. Νικόλαος Γκουντάνης 200kg
2. Βλάσσιος Δανιλάκογλου 136kg
3. Αθανάσιος Μαλτάς 100kg
·         ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 82.5-90kg
1. Τερζιτάνος Βασίλειος 165kg
2. Μπάος Αναστάσιος 160kg
3. Δημήτριος Ανατολίτης 150kg
·         ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 100kg
1. Παύλος Μάμαλος 235.5kg
2. Παναγιώτης Δήμας 175kg
3. Αθανάσιος Τερζιτάνος 145kg
Πηγές: Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΠΙΣΤΑΣΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ 2012
 9-12 Φεβρουαρίου
2 Νέα Πανελλήνια Ρεκόρ!!

Τα πανελλήνια ρεκόρ στο 1 χιλιόμετρο tandem ποδηλασίας πίστας, κατέρριψαν οι Γιώργος Μανατάκης/Κωνσταντίνος Τρουλινός και Αδαμαντία Χαλκιαδάκη/Αργυρώ Μιλάκη, κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος αθλητών με αναπηρία που φιλοξενείται στο Λος Άντζελες.
Στην τελευταία διοργάνωση που δίνει βαθμούς ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το δίδυμο των ανδρών σημείωσε επίδοση 1:08.846 (18η θέση) καταρρίπτοντας το ρεκόρ των Χρήστου Στεφανάκη/Τρουλινού από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση στην Ιταλία με 1:09.546.
Αντίστοιχα, το δίδυμο των γυναικών, κάλυψε την απόσταση του ενός χιλιομέτρου σε 1:15.913 (11η θέση) και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχαν οι ίδιες από το παγκόσμιο της Ιταλίας με 1:16.162.
Στις γυναίκες, την πρώτη θέση στο αγώνισμα του 1 χιλιομέτρου tandem κατέκτησαν οι Τζόνσον/Μόρτον (Αυστραλία) με 1:08.714, ενώ στους άνδρες πρώτευσαν οι Κέιπς/ΜακΛιν (Βρετανία) με 1:03.013. Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει ήδη δύο προκρίσεις για Λονδίνο στο άθλημα της ποδηλασίας, μία στους άνδρες και μία στις γυναίκες. Την αποστολή διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες. Το επίσημο site της διοργάνωσης είναι το http://www.paracyclingla2012.com.
Πηγές: Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, Οnsport.gr

Επιμέλεια:
Μοσχονά Καρκαβέλα Ειρήνη
Γυμνάστρια Προσαρμοσμένης Φ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου