Τρίτη, Φεβρουαρίου 21

META TΑ MATΣ.................


      Ιστορικές στιγμές για την Κεφαλονιά και τον αθλητισμό μας η παρουσία μεγάλων ομάδων στο νησί μας!! Και αυτό οφείλεται στον Ν.Ο.Α., το «καμάρι» της Κεφαλονιάς. Πριν λίγα χρόνια αλήθεια ποιος πίστευε σε κάτι τέτοιο; Ποιος πίστευε ότι το polo της Κεφαλονιάς θα ήταν στην Α1 κατηγορία της υδατοσφαίρισης και μάλιστα πολύ ανταγωνιστικός;  Μόνο κάποιοι άνθρωποι!!!!! Οι άνθρωποι του Ν.Ο.Α. και η επιτροπή υδατοσφαίρισης. Και τους αξίζουν πολλά Μπράβο!!!!!
     Απολαύσαμε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και τόσες άλλες ιστορικές ομάδες. Νάνε καλά ο Ν.Ο.Α. και του χρόνου Ευρώπη!!!!!
     Σημαντικό γεγονός επίσης ήταν η συμμετοχή στην ομάδα του 15χρονου αθλητή του Ν.Ο.Α. Γεράσιμου Λιγνού γιού της καταξιωμένης προπονήτριας στον χώρο της κολύμβησης κ. Αλεξίας Μωραίτου. Εμείς να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Μάκη και να του ευχηθούμε πολλές επιτυχίες στο μέλλον.

     Στο Μπάσκετ ο Ν.Ε.Ο.Λ. έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Καθαρίζει τα ντέρμπι για πλάκα και χάνει από τους «ουραγούς». Σωστός πάντως ο τίτλος του sportsthea που τον αποκαλεί «Φονέα» των γιγάντων.
     Η παρουσία της ομάδας του Μ. Τζουγανάτου στο πρωτάθλημα της Α2 Ε.Σ.Κ.Α.Η. είναι πολύ καλή και έχει βάλει τις βάσεις για συμμετοχή στα playoffs αρκεί βέβαια να μην πέσει στα ίδια λάθη και να χάνει βαθμούς για πλάκα εκεί που δεν πρέπει.
     Στην Β΄ κατηγορία ο Α.Σ.Κ. με μια πολύ νεανική ομάδα και με έναν «δάσκαλο» του Μπάσκετ στον πάγκο του, τον Πάνο Ματιάτο έχει μια πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας και συγχρόνως συλλέγει εμπειρίες που θα φανούν πολύ χρήσιμες στα μελλοντικά σχέδια της ομάδας.
     Ας περάσουμε τώρα στα playoffs  και στα τοπικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα……
      Άρχισαν λοιπόν οι αγώνες αυτής της σειράς όπου στην Α΄ κατηγορία τα Διλινάτα πιστοποιώντας την ανωτερότητα τους με το καλημέρα έβαλαν τις βάσεις της συμμετοχής τους στον τελικό. Α.Ε.Κ. και Α.Ο.Κ.Ι. άφησαν ανοικτούς «λογαριασμούς» και οδηγούνται σε τρία παιχνίδια.
     Στην Β΄ κατηγορία ο Παλληξουριακός με πολύ μεγάλη εμφάνιση πέρασε από το Βαθύ και την Πρόοδο κάνοντας ένα πολύ μεγάλο βήμα για την συμμετοχή του στον τελικό και την άνοδο του στην Α΄ κατηγορία αφού με μια πιθανή νίκη την μεθεπόμενη Κυριακή στην έδρα του τα έχει εξασφαλίσει και τα δυο.
     Τα Διλινάτα με την γνωστή και μάλιστα πολύ επιτυχημένη «συνταγή», έργο Τ. Φωή, χωρίς να πιάσουν την γνωστή τους απόδοση δεν δυσκολεύθηκαν, ιδιαίτερα μετά και τις δυο αποβολές του αντιπάλου τους, να νικήσει 3-1 τον Παγκεφαλληνιακό και να κάνει το πρώτο βήμα για τον τελικό και την διεκδίκηση του «στέμματος». Έτσι με μια νέα νίκη το επόμενο Σάββατο θα περιμένουν τον αντίπαλο τους στον τελικό. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πάμε και εδώ για τρίτο παιχνίδι.
     Στο άλλο μεγάλο ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου Α.Ε.Κ. και Α.Ο.Κ.Ι. παρέτειναν την αγωνία και οδηγούνται σε τρίτο παιχνίδι, μετά την μεταξύ τους ισοπαλία 1-1. Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν πολύ μέτριο, για την αξία και ποιότητα των δυο ομάδων, με πολλές αντεγκλήσεις, διαμαρτυρίες και αμφισβητήσεις, κάτι που ποτέ δεν έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι.
Ειδικά στο τέλος κάποιοι το παράκαναν κιόλας!!!!
     Η διαιτησία μπορεί να μην απέφυγε τα όποια λάθη και στα δυο παιχνίδια όμως δεν βοηθήθηκε και από τις ομάδες. Υπήρχαν λάθη σίγουρα όμως η τόσο πολύ αμφισβήτηση δεν κάνει καλό σε κανέναν. Κατανοούμε την κρισιμότητα των αγώνων για όλες τις ομάδες όπως και την επιθυμία διάκρισης τους. Όμως δεν πρέπει να γίνεται άλλοθι η διαιτησία, η οποία επαναλαμβάνουμε είχε προβλήματα και κάποια λάθη ίσως επηρέασαν την κατάσταση. Εμείς είχαμε αναφέρει ότι ο ρόλος της διαιτησίας σε τέτοια παιχνίδια είναι σημαντικός και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αδικηθεί κάποια ομάδα εδώ που έχουμε φτάσει. Όμως τα λάθη που έγιναν ήταν ανθρώπινα. Έτσι τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε.
     Στην B΄ κατηγορία ο Παλληξουριακός σε ένα ντέρμπι από τα παλιά πέρασε από την Ιθάκη σχετικά εύκολα με νίκη επί της Προόδου και με μια ακόμη την μεθεπόμενη Κυριακή θα έχει πετύχει τον έναν από τους δυο στόχους του, που δεν είναι άλλος από την επάνοδο του μετά από τρία χρόνια στην Α΄ κατηγορία. Η Πρόοδος σε ένα κομβικό σημείο για αυτήν δεν άντεξε στην πίεση και την «πάτησε» μέσα στην έδρα της χάνοντας και το πλεονέκτημα που είχε κατακτήσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τώρα είναι αναγκασμένη να δώσει μάχη στο Ληξούρι ώστε με την λήξη του αγώνα να έχει οδηγήσει σε τρίτο παιχνίδι την σειρά και να τα παίξει όλα για όλα τότε στο Βαθύ.
     Με αγωνία όλοι περιμένουμε την απόφαση της     Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. για τον αγώνα που δεν άρχισε ποτέ στα Τζανάτα ανάμεσα σε Πρόννους και Οδυσσέα Ιθάκης.
     Το sportsthea σεβόμενο τα συλλογικά όργανα που θα αποφασίσουν για την τύχη του δεν αναφέρει κάτι στα ρεπορτάζ του (αυτό θα γίνει μετά)  για τα γεγονότα και απλά για ενημέρωση των φιλάθλων θα πούμε ότι: Αν τελικά το παιχνίδι κατακυρωθεί υπέρ του Οδυσσέα η ποινή που προβλέπεται για το υπεύθυνο της μη διεξαγωγής του αγώνα Σωματείο (Α.Ο. Πρόννοι σύμφωνα με το Φ.Α.) είναι η αφαίρεση 2 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της παρούσας ποδοσφαιρικής περιόδου, 2 από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχει και χρηματικό πρόστιμο 1000€. Αυτό απλά σημαίνει ότι στην Β΄ κατηγορία υποβιβάζονται οι Πρόννοι και παραμένει στην Α΄ ο Οδυσσέας. Σε διαφορετική περίπτωση (επανάληψη αγώνα) ο Οδυσσέας θα υποβιβαστεί στην Β΄.
     Όπως και να έχει πάντως κρίμα που η ποδοσφαιρική αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος πέφτει με έναν τέτοιο τρόπο και σίγουρα δεν φταίει η διοργανώτρια.
     Γενικά η διαιτησία σε όλη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν πάρα πολύ καλή. Τα playoffs όμως δεν άρχισαν με τον καλύτερο τρόπο και αυτό πρέπει να προβληματίσει τους υπευθύνους. Τα παράπονα ήταν αρκετά και πολλά δικαιολογημένα θα λέγαμε. Βέβαια όπως πάντα οι υπερβολές δεν έλειψαν.
     Φίλε «οδηγέ» μες στην καλή χαρά σε βρίσκω. Γέλαγαν και τα μουστάκια σου. Και πώς να μην είσαι άλλωστε… Ένα βήμα πριν τον τελικό της «κούπας» είσαι……. Στον ημιτελικό του κυπέλλου είσαι… Μια χαρά σε βρίσκω……
      Βρε τον «μουστάκια» τον τρόμαξα!!!!!! Του είπα ότι θα αποθανατίσω το γκολ, το έκανα και έπαθε την πλάκα του!!!!! Εγώ στο λέω μη τα βάζεις μαζί μου θα χάσεις!!!!!!
     Καλού κακού πάντως ρίξε δυο «γαμοσταυρίδια» σε κάποιους γιατί αν δεν ηρεμήσουν σε βλέπω με χαπάκι πίεσης και είμαστε μεγάλης και κρίσιμης ηλικίας φίλε!!!!
     Στο χώρο της διαιτησίας και στον τοπικό Σύνδεσμο οι πληροφορίες μου λένε ότι ετοιμάζονται για εκλογές!!!!!
Δεν μπορώ να ξέρω το λόγο που οδήγησε τον Μάκη Μαζαράκη σε αυτό. Αυτό που ξέρω και όλοι βλέπουν στα γήπεδα είναι ότι ο χώρος νοικοκυρεύτηκε!!!!
     Στα site και στα blogs γίνεται ο κλέψας του κλέψαντος αυτό είναι το σίγουρο. Όμως βρε αδέλφια βάλτε και στην «ούγια» από πού προέρχεται το «προϊόν». Δεν είναι ντροπή δεοντολογία είναι. Δε μπορεί κάποιοι να τρέχουν για το ρεπορτάζ και για την φωτογράφηση και κάποιοι να το έχουν με ένα «κλικ». Άλλωστε στον sportsthea όσοι μας το ζήτησαν σε κανέναν δεν αρνηθήκαμε!!!
     Έχει κατακλυσθεί το site από μηνύματα για την νέα μας στήλη που αφορά τα Α.μεΑ.. Τα συγχαρητήρια φίλοι μου ανήκουν στην καθηγήτρια προσαρμοσμένης Φ.Α.  κ. Ειρήνη Μοσχονά-Καρκαβέλα που με την ευαισθησία της για αυτά τα άτομα, την αγάπη και το μεράκι της καλύπτει τα γεγονότα αυτής της κατηγορίας.
     Μεγάλη προσπάθεια καταβάλει ο προπονητής της Σάμης Β. Μιχαλάτος για να κρατήσει «ζεστούς» τους ποδοσφαιριστές του ενόψει τελικού playoffs αφού παρατάθηκε η αγωνιστική κατά μια εβδομάδα λόγω καρναβαλιού.
 Για να δούμε τι θα καταφέρει!!!!!
     Άρχισαν οι προπονήσεις της περιφερειακής μας ομάδας και σε αυτήν έχουν επιλεγεί τέσσερα Κεφαλονιτόπουλα. Στην παίδων ο Παναγιώτης Κουμαριώτης της Α.Ε.Κ. και ο Γεράσιμος Μπελτσώνιας της Εικοσιμίας. Στην νέων ο Γιάννης Φιοράτος από την Εικοσιμία και ο Κώστας Τσάκος από τα Διλινάτα.
Η πρώτη συνάντηση-προπόνηση έγινε χθες Δευτέρα στο Ενωσιακό «Α. Κάνιστρας» της Πάτρας και την προπόνηση έκανε ο περιφερειακός προπονητής κ. Σταύρος Μπόμπολας με τους βοηθούς του κ.κ. Αντωνόπουλο και Παρασκευόπουλο Ενωσιακούς προπονητές από Ηλεία και Αχαΐα αντίστοιχα.
Τους ποδοσφαιριστές μας συνόδευσαν από την Ε.Π.Σ.Κ.Ι. ο κ. Ηλίας Κουρκουμέλης και οι Ενωσιακοί προπονητές κ.κ. Μιχ. Αθηναίος και Διον. Λιονάτος.
     Το sportsthea παράλληλα με τα συγχαρητήρια για την επιλογή τους, εύχεται στους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας καλή επιτυχία.
     Ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί την Μεγάλη Παρασκευή και θα είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Με πολλές μάλιστα εκπλήξεις και άρτια οργάνωση. Αυτά προς το παρόν. Υπομονή λίγο και θα σας τα πω άμεσα με λεπτομέρειες.

     Αυτά πατριώτες για σήμερα δεν έχω πολλά έχουμε και καρνάβαλο!!!! Εις το επανειδείν.

    

    



     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου