Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27

ΡΕΚΟΡ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ !


ΡΕΚΟΡ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΜΑΜΑΛΟΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ !

     Νέο ρεκόρ Ευρώπης με επίδοση 244 κιλά, σημείωσε ο Παύλος Μάμαλος στο διεθνές τουρνουά άρσης βαρών σε πάγκο FAZAA στο Ντουμπάι.

Ο Παύλος Μάμαλος, μετά από συγκλονιστική «μάχη» με τον Αιγύπτιο Μαχαμέντ Ελντίμπ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο των 100 κιλών, διαλύοντας το δικό του ρεκόρ Ευρώπης που κατείχε από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση με 234,5 κιλά. Ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου βρέθηκε στο βάθρο των νικητών αφού σήκωσε στη δεύτερη προσπάθεια 244 κιλά, τέσσερα λιγότερα από τον Ελντίμπ ο οποίος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας.
     Η μονομαχία των δύο ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας προσπάθεια όταν σήκωσαν 235 κιλά. Στη δεύτερη ο Αιγύπτιος ήταν έγκυρος με 243 κιλά, ενώ ο Μάμαλος είχε 244 δημιουργώντας νέο ρεκόρ Ευρώπης. Στην τρίτη προσπάθεια, ο Ελντίμπ είχε 248 κιλά που είναι νέο παγκόσμιο ρεκόρ, με τον Μάμαλο να βάζει στην μπάρα 249 κιλά, χωρίς ωστόσο η προσπάθειά του να είναι έγκυρη. Ο Αιγύπτιος προσπάθησε να «κλειδώσει» τη νίκη με 251 κιλά όμως ήταν άκυρος, όπως και ο Μάμαλος που θέλησε να «κλέψει» το χρυσό με 248,5 κιλά. Έτσι ο Ελντίμπ βρέθηκε στην πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη τον Μάμαλο, ενώ τρίτος ήταν ο Νιγηριανός Αλιγκέβκε Ομπιομά Νταλέτ με 237 κιλά.
(Ο Παύλος Μάμαλος στη 2η θέση)
     Να υπενθυμίζουμε ότι το τουρνουά «έκλεισε» για την ελληνική αντιπροσωπεία με απολογισμό 1 ασημένιο μετάλλιο και ρεκόρ Ευρώπης για τον Παύλο Μάμαλο, ο οποίος απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο μεγάλος αθλητής είναι, καθώς και ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 και 1 χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Γκουντάνη, ο οποίος ξεπέρασε τον εαυτό του σηκώνοντας δυο κιλά περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή του επίδοση, κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία του.
(Ο Νίκος Γκουντάνης στη 3η θέση)

Επιμέλεια:Μοσχονά-Καρκαβέλα Ειρήνη, Γυμνάστρια Προσαρμοσμένης Φ.Α.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου