Τετάρτη, Νοεμβρίου 29

2-0 το ντέρμπι η Εύγερος τον Οδυσσέα και ανέβηκε στην κορυφή


Το μεγάλο σημερινό ντέρμπι της Β’ κατηγορίας και στον εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής, το πρωί στα Φαρακλάτα ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την Εύγερο με σκορ 2-0.
Το ντέρμπι σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλό, ενδιαφέρον στο πρώτο ημίχρονο και μέτριο στην επανάληψη.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και στο πρώτο 15λεπτο πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και ήταν αυτοί που την κατοχή και δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μουράγι πετυχαίνοντας μάλιστα και δυο γκολ.
Στην επανάληψη και με μέτριο το θέαμα, ο Οδυσσέας με το εις βάρος του 2-0 προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας την υπεροχή, όμως αυτές ήταν ελάχιστες και όχι επικίνδυνες, αφού οι γηπεδούχοι δίνοντας χώρο στον αντίπαλο, ήταν σωστά οργανωμένοι στην άμυνα και με κορυφαίους τους Ψάλτη – Κ. Παπαναστασάτο σταματούσαν κάθε απόπειρα κινδύνου από πλευράς φιλοξενούμενων. Παράλληλα στις αντεπιθέσεις δημιούργησαν και δυο τρεις μικροευκαιρίες να μεγαλώσουν το σκορ.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Οδυσσέας διαμαρτύρεται για το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος τους στο 24’.
Τα γκολ
Μόλις στο 1’ λεπτό οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν κοντά σε μια επιτυχία, όταν ο Π. Κουτσουβέλης μετά το λάθος γύρισμα του Στρακάτου, θα κάνει ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ, βλέποντας και τον Πετεινάτο εκτός θέσης, όμως θα προλάβει τελικά ο τερματοφύλακας της Ευγέρου και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Ο Δήμου θα απαντήσει για τους γηπεδούχους στο 7’ με ένα μακρινό σουτ και τον Μουράγι να απομακρύνει σε κόρνερ.
Σημαντική ευκαιρία για τον Οδυσσέα να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 9’ όταν ο Π. Κουτσουβέλης θα βρει λίγο έξω από την περιοχή τον Τούρλα, αυτός γυρίζει παράλληλα στον Σέλα που θα κάνει το πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ και την μπάλα να φεύγει σύριζα άουτ από το αριστερό «Γ» της εστίας του Πετεινάτου.
Στο 24’ θα έχουμε μια φάση που θα συζητηθεί στη συνέχεια και έφερε αρκετές διαμαρτυρίες.
Προσαλέντης – Δήμου θα μονομαχήσουν στην περιοχή με τον δεύτερο να πέφτει στο χορτάρι και τον διαιτητή ωστόσο να βλέπει και να υποδεικνύει πέναλτι για τους γηπεδούχους.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Κανάκης, που είναι εύστοχος και δίνει προβάδισμα στην ομάδα του 1-0.
Νέα απειλή στο 30’ για την εστία των φιλοξενούμενων στο φάουλ από αριστερά του Δήμου, που διώχνει με γροθιές την μπάλα σε κόρνερ ο Μουράγι.
Απάντηση στο 38’ με ένα επίσης μακρινό φάουλ του Τούρλα, όμως δεν ανησυχεί τον Πετεινάτο που θα μπλοκάρει την μπάλα.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο οι γηπεδούχοι με τον καλύτερο παίκτη του αγώνα Βαγγέλη Δήμου, θα πετύχουν το 2-0.
Συγκεκριμένα ο επιθετικός της Ευγέρου με μια εξαιρετική προσπάθεια θα μπει στην περιοχή και αριστερά και θα πιάσει ένα εντυπωσιακό φαλτσαριστό σουτ για να καρφωθεί η μπάλα στην απέναντι γωνία του Μουράγι. Ήταν ένα πανέμορφο σε εκτέλεση και δημιουργία γκολ!
Με αυτό το σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα και τους γηπεδούχους μπροστά με ένα σοβαρό προβάδισμα για την πρώτη τους νίκη.
Στην επανάληψη ο Οδυσσέας, πίσω στο σκορ με δυο γκολ, μπήκε δυνατά και με δυο αλλαγές στη σύνθεση του, προσπάθώντας να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Όμως δεν τα κατάφερε και έτσι γνώρισε την πρώτη φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα.
Καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 49’ με τον Σέλα να πιάνει άστοχη κεφαλιά από καλή θέση, στη σέντρα από δεξιά του Τούρλα.
Πολύ καλή θα είναι η επέμβαση του Μουράγι στο 51’ μετά, από ένα τεχνικό σουτ του Κανάκη από τα όρια της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 63’ με τον Κ. Παπαναστασάτο να εκτελεί το φάουλ από δεξιά στην περιοχή και στο β’ δοκάρι, εκεί αμαρκάριστος ο Ν. Παπαναστασάτος θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει παράλληλα με την εστία του Μουράγι, σύριζα άουτ από το αριστερό του δοκάρι.
Ο Τούρλας στο 85’ θέλει να αιφνιδιάσει με μια εκτέλεση φάουλ από μακριά, πλην όμως η μπάλα θα κοντράρει στον Ψάλτη και θα περάσει κόρνερ.
Στο επόμενο λεπτό ο Προσαλέντης θα βγάλει μια δύσκολη σέντρα από αριστερά στην περιοχή, αλλά ο Τούρλας στο β’ δοκάρι δεν προλαβαίνει να την σπρώξει στα δίχτυα του Πετεινάτου.
Η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού θα είναι για τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+1’, με τον Χρυσανθακόπουλου να εκτελεί ένα φάουλ από πλάγια δεξιά και τον Μουράγι να απομακρύνει δύσκολα με τα πόδια την μπάλα σε κόρνερ.
Έτσι με αυτό το 2-0 οι «πορτοκαλί» πραγματοποιούν ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν, διατηρούν το αήττητο και βρίσκονται πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι του Πυλαριακού.
Για την ομάδα της Βόρειας Ιθάκης ήταν η πρώτη της ήττα.
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καλογερά και Σπ. Μαγουλά.
Οι συνθέσεις
Εύγερος:(Χ. Παπαναστασάτος), Πετεινάτος, Στρακάτος, Παπαναστασάτος Χ. (90+3’ Κοσμάτος), Παπαναστασάτος Κ., Παπαναστασάτος Ν.,Ψάλτης, Δήμου (69’ λ.τ. Ποιμενίδης, Χρυσανθακόπουλος, Κανάκης (84’ Πολλάκης), Παπαναστασάτος Ε., Παππάς.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Μουράγι, Λεκατσάς, Μήτσουρας (46’ Ρενάτο), Φατούρος, Κώτσης (81’ Παππάς), Τούρλας, Κουτσουβέλης Π., Προσαλέντης Ν., Σέλα, Λαμπρόπουλος, Μετσάνι (46’ Προσαλέντης Γ.). 
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου