Κυριακή, Νοεμβρίου 26

Βήμα πρόκρισης.... Μεγάλη νίκη ο Εθνικός 3-2 στις Κεραμειές την Εικοσιμία


Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με αγωνία, πάθος και συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, σήμερα το πρωί στις Κεραμειές, ο Εθνικός Κεφαλονιάς πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στην Εικοσιμία, στον πρώτο από τους δυο αγώνες για τα προημιτελικά του τοπικού κυπέλλου.
Η ομάδα του Νικόλα Κουρούκλη επικράτησε με σκορ 3-2 και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά σε μια μεγάλη πρόκριση.
Οι γηπεδούχοι για μια ακόμη φορά παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με «δέκα» λόγω έλλειψης μικρού!!.
Στο πρώτο ημίχρονο είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, όμως τα πολλά λάθη και οι επιλογές στην επίθεση έκαναν αδύνατη την επιτυχία ενός τέρματος.
Τα πολλά σουτ δεν έφεραν αποτέλεσμα και με τον Εθνικό να παίζει πολύ προσεκτικά στην άμυνα, ψάχνοντας την αντεπίθεση που θα του φέρει το γκολ, κυρίως με τον Γ. Αναλυτή, οι δυο ομάδες έμειναν χωρίς σκορ στο πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη τα πέντε γκολ και οι συνεχείς εναλλαγές του σκορ, με πάντα προηγούμενους τους φιλοξενούμενους, έδωσαν άλλο χρώμα στο παιχνίδι και το ενδιαφέρον κράτησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Το τελικό 2-3 είναι ένα σκορ που δίνει προβάδισμα στην ομάδα από το Ληξούρι, αλλά με την Εικοσιμία ποτέ δεν πρέπει να είσαι ήσυχος. Άλλωστε στον πρώτο γύρο με ήττα ξεκίνησε και σκορ 0-2 τα Φωκάτα, όμως στον επαναληπτικό ένα 4-0 την έφερε μέχρι εδώ.
Σίγουρα όμως οι «κυανόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκρισης στα ημιτελικά.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ ένας εξαιρετικός συνδυασμός από αριστερά Αντ. Κορσιάνου – Σπυρόπουλου και γύρισμα του τελευταίου στην περιοχή, ο Αλ. Πολλάτος θα πιάσει το δυνατό γυριστό, αλλά πολύ άστοχο σουτ και θα στείλει την μπάλα άουτ.
Ένα μακρινό σουτ του Αντ. Κορσιάνου στο 12’ δεν βρίσκει στόχο και η μπάλα θα φύγει ψηλά άουτ.
Απάντηση στο 15’ από τους φιλοξενούμενους, όταν ο Αναλυτής σε καλή θέση μέσα στη περιοχή και αριστερά θα πιάσει ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει πολύ μακριά από την εστία του Τσέτσα άουτ.
Ο Στεφανάτος στο 22’, μετά το φάουλ από δεξιά του Μαρκαντωνάτου θα πιάσει μια κεφαλιά από κοντά, μόνο που η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ από την εστία του Μελεζάκη και το οριζόντιο δοκάρι του.
Στο 24’ ο Σπυρόπουλος με ωραία ενέργεια από αριστερά, θα πιάσει περιοχή, κερδίζει τις κόντρες και γυρίζει στο πέναλτι για τον Αντ. Κορσιάνο το σουτ του οποίου είναι και πάλι άστοχο.
Νέο ψηλοκρεμαστό σουτ του Αντ. Κορσιάνου στο 26’ από τα όρια της περιοχής θα στείλει την μπάλα, λίγο πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
Καλή ευκαιρία θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 32’. Μαυροειδής - Α. Αραβαντινός δεν συνεννοούνται στην περιοχή με αποτέλεσμα ο Αλ. Πολλάτος να μπει ανάμεσα τους και με προβολή να αναγκάσει τον Μπελεζάκη σε μια σωτήρια απόκρουση, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία και διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελείται από τον Ζαμπαύτη με την μπάλα, μετά από κόντρες, να φτάνει στον Αντ. Κορσιάνο που πλασάρει στην κενή εστία, όμως ο Φαρακλός θα σώσει πάνω στη γραμμή απομακρύνοντας την με το κεφάλι!
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου και τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι θα μπουν πολύ δυνατά στην επανάληψη και μόλις στο 46’ θα προηγηθούν στο σκορ 0-1.
Ο Ρεμούντης θα γυρίσει από αριστερά στα όρια της περιοχής στον Αναλυτή και ο τελευταίος με εντυπωσιακό γυριστό σουτ στην κίνηση θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσέτσα.
Μετά από 3’ ο Ι. Σιμωτάς θα πιάσει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ από το αριστερό «Γ» της εστίας του Τσέτσα.
Στο 63’ οι γηπεδούχοι θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Συγκεκριμένα ο Αντ Κορσιάνος μετά από εκτέλεση φάουλ θα φέρει την μπάλα στην περιοχή, εκεί ο Φωκάς θα πιάσει μια ωραία κεφαλιά, ο Μπελεζάκης αποκρούει προσωρινά για να ακολουθήσει την φάση ο Παν. Κορσιάνος, που μόλις είχε περάσει στον αγώνα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το σώμα του.
Πέντε λεπτά κράτησε αυτό το 1-1, αφού η ομάδα του Ν. Κουρούκλη θα πάρει και πάλι το προβάδισμα σε 1-2, σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων. Ο Αναλυτής θα κάνει το κοντινό σουτ, μετά από την αμυντική αδράνεια, το οποίο αποκρούεται από τον Τσέτσα και στην επαναφορά της ο Σωτ. Μπάμπης θα την στείλει με πλασέ στα δίχτυα για το 1-2!
Ένα δυνατό σουτ του Σπυρόπουλου στο 71’ μέσα από την περιοχή και αριστερά αναγκάζει τον Μπελεζάκη να απομακρύνει δύσκολα την μπάλα με γροθιές.
Στο 80’ ύστερα από ένα πολύ ωραίο συνδυασμό Διον. Πολλάτου – Παν. Κορσιάνου, με τον τελευταίο να... οπλίζει και με ένα τεχνικό, συρτό σουτ να ισοφαρίζει και πάλι το σκορ σε 2-2.
Στο 86’ ο Εθνικός θα πετύχει το 2-3 με ένα φοβερό σουτ του Μαρούλη, μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα από δεξιά του Σωτ. Μπάμπη και την μπάλα να βρίσκει πρώτα το αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του Τσέτσα για το προσπέρασμα.
Στο 90+3’ ο Ζαμπαύτης μετά το λάθος αμυντικό διώξιμο των φιλοξενούμενων, θα πιάσει ένα δυνατό σουτ από καλή θέση, όμως είναι πολύ άστοχο και χάνεται η τελευταία ευκαιρία για μια τρίτη ισοφάριση στο παιχνίδι.
Διαιτητής ο κ. Ι. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Κ. Κιόση και Ν. Αντωνιάδη.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Τσέτσα, Βασιλάκης (71’ Πολλάτος Διον.), Στεφανάτος, Ζαμπαύτης, Αποστολάτος, Κορσιάνος Αντ., Κουμαριώτης (57’ Φωκάς),  Πολλάτος Αλ. (λ.τ. 62’ Κορσιάνος Παν.), Σπυρόπουλος, Μαρκαντωνάτος (57’ Καπλάνης).
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Μπελεζάκης, Σιμωτάς Ι., Αραβαντινός Δ. (40΄Μπάμπης Γ.), Φαρακλός (83’ Λαλάι), Σινάι (46’ Μαρούλης), Συριάτος (λ.τ. 27’ Γαβαλάς), Μαυροειδής, Μπάμπης Σ., Ρεμούντης, Αραβαντινός Α., Αναλυτής.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου