Τετάρτη, Νοεμβρίου 22

Μια νίκη και μια ήττα ο σημερινός απολογισμός των μικτών μας με τη Ζάκυνθο στα Φαρακλάτα



Νίκη στο τελευταίο λεπτό για την παίδων.....
Ήττα για τη νέων με τις αντίστοιχες της Ε.Π.Σ. Ζακύνθου
Μια νίκη (Παίδες) και μια ήττα (Νέοι) ήταν ο σημερινός απολογισμός των μικτών μας με αντίπαλο τις αντίστοιχες της Ε.Π.Σ. Ζακύνθου.
Οι παίδες του Διον. Λιονάτου μετά από πάρα πολύ καιρό κατάφεραν να πάρουν μια νίκη μιας και επιβλήθηκαν των αντιπάλων τους  1-0. Ένα γκολ που μπήκε στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης και πανηγυρίστηκε φυσικά με τη λήξη.
Αντίθετα οι νέοι του Σπ. Παπαδάτου ούτε αυτή την φορά τα κατάφεραν, αφού  γνώρισαν την ήττα με σκορ 1-3 από την ομάδα της γειτονικής Ένωσης. 
        
ΠΑΙΔΕΣ
                                                      
  Αναλυτικά τα αποτελέσματα
α/α
Ομάδες
Αποτέλεσμα
1.
Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας/Ιθάκης - Ε.Π.Σ. Ζακύνθου
1 - 0
2.
Ε.Π.Σ. Ηλείας - Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
0 - 1
        
Ε.Π.Σ.Κ.Ι. - Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ  1-0
Επιτέλους νίκη για την Παίδων 1-0 την Ζάκυνθο
Πρώτος χρονικά και στο Ε.Α.Κ. των Φαρακλάτων, ξεκίνησε ο αγώνας των παίδων, όπου σε ένα μέτριο παιχνίδι και τις ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο η ομάδα της Κεφαλονιάς κατάφερε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0.
Μια νίκη που είχε αργήσει πολύ να πραγματοποιηθεί από το συγκρότημα του Διον. Λιονάτου και για αυτό πανηγυρίστηκε στο τέλος.
Οι γηπεδούχοι στο πρώτο 45λεπτο ήταν καλύτεροι και έχασαν ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο γκολ.
Στην επανάληψη, χωρίς φάσεις στο παιχνίδι και τους φιλοξενούμενους καλύτερους, οι Παίδες της Κεφαλονιάς θα πάρουν τη νίκη στη μοναδική φάση που είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 9’ στη σέντρα από δεξιά του Φωή, ο Βιτωράτος θα κερδίσει τις κόντρες και θα επιχειρήσει το διαγώνιο σουτ από αριστερά που θα αποκρούσει ο Ζήβας.
Μετά από 2’ ο Μουρελάτος με καταπληκτική κάθετη πάσα θα βρει τον Φωή στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και απέναντι από τον Ζήβα, όμως το πλασέ του θα στείλει την μπάλα άουτ, σπαταλώντας μια μοναδική ευκαιρία για το προβάδισμα της ομάδας του.
Στη μοναδική αξιόλογη στιγμή για την ομάδα του Απ. Τζαμαλή και συγκεκριμένα στο 15' θα γραφεί ένα σουτ του Φυτόπουλου, εκτός περιοχής που θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ πάνω από την εστία του Ζήβα.
Ο τερματοφύλακας της Ζακύνθου στο 28’ θα κάνει εντυπωσιακή επέμβαση στο διαγώνιο σουτ του Τζωρτζάτου, μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Νέα απόκρουση του νεαρού Ζήβα, που ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του, στο 33’ αφού θα μπλοκάρει την μπάλα στο σουτ του Μουρελάτου.
Έτσι ισόπαλες χωρίς σκορ θα πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη, όπως προαναφέραμε η Ζάκυνθος θα είναι καλύτεροι, θα έχει την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων, όπου εκεί δέσποζε ο Μπαλάσκας, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται ευκαιρίες.
Στη μια και μοναδική σε αυτό το διάστημα και συγκεκριμένα στο 80’ η Κεφαλονιά κατάφερε να «κλέψει» τη νίκη, αφού μετά το κόρνερ του Βιτωράτου από δεξιά, ο Φωής θα πιάσει την κεφαλιά, ο Δρόσος θα αποκρούσει δύσκολα και προσωρινά για να καταλήξει η μπάλα στον Γασπαρή που με πλασέ θα την στείλει στην κενή εστία και τα δίχτυα για το 1-0.
Μάλιστα ούτε σέντρα δεν πρόλαβαν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι, μιας και ο διαιτητής κ. Ρηγόπουλος θα σφυρίξει τη λήξη του αγώνα.
Μια νίκη που δικαίως πανηγυρίστηκε, αφού έρχεται μετά από πάρα πολύ καιρό για την Κεφαλονίτικη ομάδα.
Διαιτητής ο κ. Γ. Ρηγόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Λιάπη και Γ. Καραμέρο.
Οι συνθέσεις
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.:(Δ. Λιονάτος), Νάτσης, Μπουγάς, Κρούσσος, Πολυχρονάτος, Μπαλάσκας, Γασπαρής, Βιτωράτος, Τζωρτζάτος, Καψογιώργης (59’ Σακκάτος), Μουρελάτος (72’ Σοφιανός), Φωής.
Ε.Π.Σ. Ζακύνθου:(Απ. Τζαμαλής), Ζήβας (65’ λ.τ. Δρόσος), Μπιτσιάνης (41’ Τσουκαλάς), Σουμέλας, Μπελερής, Καψάσκης Θ., Κάτσενος, Καψάσκης Β. (71’ Καρατζάς),Σαρακίνης (41’ Παπαδόπουλος), Πατίρης.
        
Η  βαθμολογία των παίδων
α/α
Ομάδες
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
3
14 - 0
9
2.
Ε.Π.Σ. Ηλείας
3
7 - 2
6
3.
Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης
3
2 - 10
3
4.
Ε.Π.Σ. Ζακύνθου
3
0 - 11
0
        
ΝΕΟΙ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα 
α/α
Ομάδες
Αποτέλεσμα
1.
Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας/Ιθάκης - Ε.Π.Σ. Ζακύνθου
1 - 3
2.
Ε.Π.Σ. Ηλείας - Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
1 - 2
        
Ε.Π.Σ.Κ.Ι. - Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ  1-3
Ήττα για τη Νέων 1-3
Λίγο αργότερα από αυτό των παίδων και στο ίδιο γήπεδο, οι Νέοι της Κεφαλονιάς δεν τα κατάφεραν απέναντι στους αντιπάλους τους Ζακυνθινούς, αφού γνώρισαν την ήττα με σκορ 1-3!
Μια ήττα που ήταν η τρίτη συνεχόμενη για την ομάδα μας, ενώ για τη Ζάκυνθο η νίκη της αυτή ήταν η πρώτη φετινή.
Σε γενικές γραμμές οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και με ηγέτη τον Γουσέτη, που έκανε «παπάδες» στον αγωνιστικό χώρο πήραν σίγουρα μια δίκαιη νίκη.
Φάσεις και γκολ
Άτυχοι θα σταθούν οι φιλοξενούμενοι στο 9’, αφού το γυριστό του Σοφού, μέσα από την περιοχή, θα στείλει την μπάλα στη συμβολή των δοκών της εστίας των γηπεδούχων και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί.
Στο 10’ ο Γουσέτης θα γυρίσει την μπάλα στην περιοχή για τον Σοφό, όμως τελευταία στιγμή προλαβαίνουν και διώχνουν οι αμυντικοί.
Σπουδαία επέμβαση στο 20’ από τον Τρίκαρδο που θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα απομακρύνει την μπάλα στο σουτ του Παπαδάτου, από την πάσα και πάλι του Γουσέτη.
Μια εντυπωσιακή ενέργεια από τον Γουσέτη στο 30’ θα καταλήξει σε ένα γυριστό, διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο πάνω από το αριστερό «Γ» της εστίας της Κεφαλονίτικης ομάδας.
Σημαντική ευκαιρία θα χάσει στο 32’ ο Γουσέτης, όταν θα βγει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, μετά από ένα γέμισμα από το κέντρο, όμως το πλασέ του, απέναντι από τον Τρίκαρδο θα καταλήξει και πάλι άουτ πάνω από την εστία.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι ομάδες θα πάνε ισόπαλες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια τα είδαμε όλα. Αρχικά ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, θαν. Γουσέτης στο 40’, από τα όρια της περιοχής θα πιάσει ένα εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό σουτ που θα περάσει την μπάλα πάνω από τον Τρίκαρδο και θα την στείλει στα δίχτυα για το προβάδισμα της ομάδας του και το 0-1.
Στη συνέχεια και στο 43’ η Κεφαλονιά θα κερδίσει πέναλτι, όταν ο Μπράτης θα πέσει άτσαλα στην περιοχή πάνω στον Τζωρτζάτο, μετά την σέντρα του Φωκά και σωστά ο διαιτητής κ. Ν. Σταυρόπουλος, δείχνει το σημείο που θα στηθεί η μπάλα.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Μουρελάτος, ο οποίος παρά την πολύ θετική προσπάθεια του Ταμαρέση, θα ευστοχήσει στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ένα γκολ που ήταν αφιερωμένο στον τραυματία αρχηγό της ομάδας Ευθύμη Καμπανό, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα από τον πάγκο της ομάδας του, και έδειχνε συγκινημένος από αυτή την αφιέρωση και την αγάπη των συμπαικτών του.
Έτσι οι ομάδες τελικά θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια με σκορ 1-1!
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 48’ θα πετύχουν το 1-2. Ο Γουσέτης πανταχού παρόν, θα κλέψει την μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάγια από τον Καβαλλιεράτο, θα γυρίσει στον Κολεύρη, στη μικρή περιοχή και αυτός χωρίς πρόβλημα με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα.
Ένα μακρινό σουτ του Μουρελάτου στο 55’ θα βρει σε ετοιμότητα τον Ταμαρέση που με διπλή επέμβαση μπλοκάρει την μπάλα.
Την ασυνεννοησία των Καβαλλιεράτου - Σινάι, στο 58’ και στο χώρο του κέντρου θα εκμεταλλευτεί ο Γουσέτης που θα κερδίσει την μπάλα θα προχωρήσει στην αντίπαλη περιοχή, όμως ο Τρίκαρδος θα πέσει εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ στο σουτ του νεαρού Ζακυνθνού ποδοσφαιριστή.
Μια μακρινή σέντρα σουτ του Καραντινού στο 70’ θα στείλει την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ, από το δεξί «Γ» της εστίας του Ταμαρέση.
Στο 57’ οι φιλοξενούμενη θα κερδίσουν πέναλτι όταν ο Σινάι θα ανατρέψει τον Παπαδάτο μέσα στην περιοχή. Το εκτελεί εύστοχα ο Κολεύρης και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Τρίκαρδου για να γράψει έτσι το 1-3 και ουσιαστικά «κλειδώνει» τη νίκη της Ζακύνθου.
Ένα νέο μακρινό σουτ, που έκανε αισθητή την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο από την είσοδο του στο παιχνίδι, από τον Καραντινό στο 80’ θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο έξω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 88’ όταν ο Γουσέτης θα σταθεί άτυχος στο σουτ που επιχειρεί μέσα από την περιοχή, μιας και η μπάλα θα σταματήσει στη ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού των γηπεδούχων.
Έτσι με τη λήξη του αγώνα και το τελικό 1-3 η ομάδα του Απ. Τζαμαλή θα πανηγυρίσει και δικαίως την πρώτη της φετινή επιτυχία στο πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων, αντίθετα με αυτή του Σπ. Παπαδάτου, που θα ψάξει μια άλλη ευκαιρία να το καταφέρει.
Διαιτητής κ. Ν. Σταυρόπουλος και οι βοηθοί του κ.κ. Χρ. Λιάπης και Γ. Καραμέρος από την Ηλεία. 
Οι συνθέσεις
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.:(Σπ. Παπαδάτος), Τρίκαρδος, Κουρκουμέλης, Ρεπούσης (66' Καραντινός), Καβαλλιεράτος, Σινάι, Μουρελάτος (Παγουλάτος), Τριανταφυλλίδης, Τζωρτζάτος, Ζαχαράτος (88' Ρώσσης), Φωκάς (46' Μανέντης), Κοκκόσης (71' Λουκάτος).
Ε.Π.Σ. Ζακύνθου:(Απ. Τζαμαλής), Ταμαρέσης, Καψάσκης (71' Κλάδης), Γελαδάς, Μαρίνος, Μπράτης (66' Ρίκος), Καλόφωνος (66' Κουτουλογένης), Αγαιώτης, Κολεύρης, Σοφός, Γουσέτης, Παπαδάτος (79' Ζωντός).
        
** Να αναφέρουμε ότι και στα δυο παιχνίδια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας της Μάνδρας.
Τέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Ζακύνθου κ. Λεωνίδα Μαλιούφα μας παρακάλεσε να αναφέρουμε την παρακάτω δήλωση:
«Κατ’ αρχή συγχαρητήρια στις δυο ομάδες (νέων – Παίδων) της Κεφαλονιάς -Ιθάκης και της Ζακύνθου για την παρουσία τους στα σημερινά παιχνίδια στην Κεφαλονιά και να τονίσω ότι οι σχέσεις των δυο Ενώσεων, είναι σε άψογο επίπεδο. Ελπίζουμε στην συνέχεια της καλής συνεργασίας και της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στα νησιά μας. Στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη έχουμε μόνο φίλους.
Στη συνέχεια θα ήθελα εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης μου να ευχαριστήσω την Ένωση της Κεφαλονιάς για την άψογη φιλοξενία που έτυχε η αποστολή μας και τους υπόσχομαι να τους την ανταποδώσουμε στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο νησί μας».
        
Η βαθμολογία των Νέων

α/α
Ομάδες
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
3
11 - 3
9
2.
Ε.Π.Σ. Ηλείας
3
7 - 2
6
3.
Ε.Π.Σ. Ζακύνθου
3
4 - 9
3
4.
Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης
3
3 - 10
0
        
Η επόμενη αγωνιστική
(4η 6/12/2017)
α/α
Αγώνας
1.
Ε.Π.Σ. Ηλείας – Ε.Π.Σ. Ζακύνθου
2.
Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας – Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Ακολουθεί μεγάλο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου