Παρασκευή, Νοεμβρίου 24

Η pre game των πρώτων προημιτελικών αγώνων του τοπικού κυπέλλου το Σαββατοκύριακο 25-26/11


Μετά το παιχνίδι ανάμεσα στον Οδυσσέα Ιθάκης και τα Διλινάτα την περασμένη Τετάρτη, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το προσεχές Σαββατοκύριακο 25-26/11 το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (πρώτοι αγώνες) των προημιτελικών του τοπικού κυπέλλου.
Έχουμε αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια, με τις ομάδες να θέλουν «καθαρές» νίκες, ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα της κατάκτησης ενός εκ των τεσσάρων «εισιτηρίων» που οδηγούν στα ημιτελικά ή αν θέλετε στους «4» του θεσμού.
Ο Παλληξουριακός αφήνει για λίγο τα…. σαλόνια της Γ’ εθνικής και επιστρέφει στην ντόπια πραγματικότητα και στον Καραβόμυλο για να αντιμετωπίσει την περυσινή ομάδα που του στέρησε το νταμπλ, τη Σάμη.
Η μια από τις δυο ομάδες που εκπροσωπούν τη Β’ κατηγορία, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς φιλοξενεί στις Κεραμειές, τους δυνατούς Πρόννους και θέλει να κάνει την έκπληξη.
Τέλος, την Κυριακή το πρωί στο ίδιο γήπεδο, η Εικοσιμία φιλοξενεί τον Εθνικό, ίσως στο πιο ενδιαφέρον ζευγάρι της σειράς, μαζί με αυτό του Καραβόμυλου.
Ας μην ξεχνάμε ότι στον αγώνα πρωταθλήματος οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με έναν…. τεράστιο βαθμό από την ισοπαλία που πήραν εκεί!
Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη Τετάρτη και στο παιχνίδι που προηγήθηκε, τα Διλινάτα επικράτησαν του Οδυσσέα Ιθάκης στο Βαθύ με σκορ 3-2 και έκαναν ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του θεσμού
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο   25-11-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Α.Ο. Σάμης – Α.Ο. Παλληξουριακός
Χρηστάτος
Σπύρος
Καραίσκος Απ.
Καλογηράς Ι.
2.
Σάββατο    25-11-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς – Α.Ο. Πρόννοι
Κιόσης
Κώστας
Αντωνιάδης Ν.
Σούλα Ε.
3.
Κυριακή     26-11-2017   ώρα:  11:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμίας – Εθνικός Κεφ/νιάς
Κώτσης
Γιάννης
Κιόσης Κ.
Αντωνιάδης
            
Σάββατο 25/11
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Παλληξουριακός
Στον Καραβόμυλο, το Σάββατο στις 3 το απόγευμα, οι περυσινοί φιναλίστ του κυπέλλου, θα δώσουν τη δική τους «μάχη» για το αποτέλεσμα εκείνο που θα αφήνει ελπίδες για πρόκριση στον έναν από τους δυο ημιτελικούς της σειράς.
Άλλωστε οι δυο ομάδες έχουν αφήσει ανοικτούς «λογαριασμούς» μετά τον περυσινό τελικό.
Οι γηπεδούχοι αρκετά βελτιωμένοι τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα στον Καραβόμυλο, είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και σίγουρα και αυτή την φορά θα παλέψουν για τη νίκη που θα τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν για μια πρόκριση, που δεν είναι το φαβορί. Όμως είναι οι περυσινοί κυπελλούχοι και θέλουν να προασπίσουν το τίτλο τους.
Ο εκπρόσωπος του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου, στην Γ’ Εθνική Παλληξουριακός, σίγουρα πιο ποιοτικός, με πολλές εμπειρίες από τη συμμετοχή του στη Γ’ Εθνική, δεν είναι ένας αντίπαλος που σου δίνει το δικαίωμα να τον αμφισβητήσεις ή να μην τον σεβαστείς.
Σίγουρα ο στόχος των «ερυθρόλευκων» της Παλλικής τοπικά, δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου, αφού θέλει να κερδίσει ότι έχασε πέρυσι από την ίδια ομάδα και να προσθέσει ακόμη έναν τίτλο στην πλούσια ιστορία του.
Θεωρούμε ότι θα παρακολουθήσουμε ένα ενδιαφέρον και ποιοτικό παιχνίδι, αφού και οι δυο ομάδες έχουν αυτή τη δυνατότητα και τον Παλληξουριακό να έχει το προβάδισμα στις προβλέψεις μας.
Πως έφτασαν ως εδώ οι δυο ομάδες:
Οι γηπεδούχοι της Σάμης απέκλεισαν πολύ δύσκολα την Εύγερο στη διαφορά τερμάτων, αφού τα δυο παιχνίδια της προηγούμενης σειράς ολοκληρώθηκαν ισόπαλα.
Το πρώτο στον Καραβόμυλο 0-0 και το δεύτερο στα Φαρακλάτα 1-1!
Οι φιλοξενούμενοι εύκολα και απλά με δυο νίκες την Έρυσσο. Πρώτο παιχνίδι στον Άγιο Αντώνη με σκορ 7-0 και δεύτερο στον Καραβόμυλο 5-0.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκος και Ι. Καλογηράς.
    
Κυριακή 26/11
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Πρόννοι
Την ίδια ώρα στις Κεραμειές, ο έτερος εκπρόσωπος της Β’ τοπικής κατηγορίας στον θεσμό, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, φιλοξενεί τους Πρόννους.
Η ομάδα του Τάκη Φωή δημιουργώντας μια μίνι έκπληξη με την πρόκριση της σε αυτή την σειρά επί των Ομαλών της Α’ κατηγορίας, θα προσπαθήσει, απέναντι σε μια δυνατή και πολύ ενισχυμένη φέτος ομάδα, για το καλύτερο και προπάντων να κρατήσει σε ενδιαφέρον την ρεβάνς.
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι των Πρόννων, μια κατηγορία παραπάνω από τους αντιπάλους τους, σίγουρα καλύτεροι και πιο ποιοτικοί, θα κατέβουν στις Κεραμειές για ένα καλό αποτέλεσμα που θα τους κάνει τη ρεβάνς των Τζαννάτων ακόμη πιο εύκολη υπόθεση.
Μετά την ήττα στην αυλαία της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας στην έδρα τους από τα Διλινάτα, έκτος του ότι έχουν κτίσει ένα σερί επιτυχιών 2Χ2, δείχνουν βελτίωση, ενώ παίζουν και καλό σχετικά ποδόσφαιρο.
Είναι ένα παιχνίδι που το περιμένουμε αρκετά ενδιαφέρον, από αυτά που θα δούμε, παράλληλα με αρκετά γκολ!
Και εδώ οι φιλοξενούμενοι υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι το φαβορί.
Πως έφτασαν ως εδώ οι δυο ομάδες:
Οι «πράσινοι» με μια νίκη 0-2 και μια ισοπαλία 1-1 με τα Ομαλά στις Κεραμειές (έδρα και των δυο ομάδων).
Οι Πρόννοι πήραν δίκαια την πρόκριση, με μια νίκη στα Τζαννάτα και σκορ 3-1 επί του Πυλαριακού και μια ισοπαλία 1-1 στον Καραβόμυλλο.
Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Ε. Σούλα.
    
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
Τελευταίο παιχνίδι του προγράμματος, την επόμενη ημέρα, Κυριακή 28/11 στο ίδιο γήπεδο, με ένα ενδιαφέρον ζευγάρι. Αυτό μεταξύ της Εικοσιμίας και Εθνικού Κεφαλονιάς.
Οι γηπεδούχοι, με νωπές τις μνήμες από την απώλεια δυο πολύτιμων βαθμών την πρώτη αγωνιστική, σε αυτό το γήπεδο και τον ίδιο αντίπαλο, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε μια ομάδα που δεν ξέρει από έδρες και καλές ή μέτριες ομάδες. Μια ομάδα που ξέρει να παλεύει με όλους και αυτό είναι επικίνδυνο για κάθε αντίπαλο. Πόσο μάλλον, όταν ο αγώνας αυτός είναι για το κύπελλο. Το θεσμό των εκπλήξεων!
Η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου φέτος, δεν ξεκίνησε καλά ή όπως επιθυμούσε στην Α’ κατηγορία. Παραμένει χωρίς νίκη στα τρία μέχρι τώρα παιχνίδια του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας (2 ισοπαλίες – μια ήττα), χωρίς να είναι η ομάδα που είχαμε συνηθίσει μέχρι πρότινος!
Από την άλλη και αυτή του Ν. Κουρούκλη (διαφορετικοί βέβαια οι στόχοι των δυο ομάδων), ενώ ξεκίνησε με αυτό το σπουδαίο «Χ» από τη σημερινή της αντίπαλο, στη συνέχεια δέχθηκε την ήττα στην έδρα της από τους Πρόννους, με αποτέλεσμα η ψυχολογία της ομάδας να μην είναι στα πάνω της.
Στόχος στο παιχνίδι της Κυριακής είναι το καλό αποτέλεσμα που θα της δίνει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης, στη συνέχεια και στη ρεβάνς στον «Άγιο Αντώνη».
Θεωρούμε ότι θα παρακολουθήσουμε ένα παιχνίδι με πολύ ενδιαφέρον και τις ομάδες να επιθυμούν το αποτέλεσμα που θα κάνει τη ρεβάνς πιο εύκολη, ιδιαίτερα για την γηπεδούχο Εικοσιμία.
Πως έφτασαν ως εδώ οι δυο ομάδες:
Οι «κυανόλευκοι» της Λειβαθούς, με μια μεγάλη ανατροπή επί των Φωκάτων.
Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, τυπικά γηπεδούχοι, ηττήθηκαν από την ομάδα της Λακήθρας με σκορ 0-2 και εκεί που όλα φαινόταν τελειωμένα, σε ότι αφορά την τύχη τους στον θεσμό, στον επαναληπτικό και πλέον ως τυπικά φιλοξενούμενοι, πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή με ένα επιβλητικό 0-4 και πήραν έτσι το εισιτήριο της πρόκρισης.
Η ομάδα από το Ληξούρι ήταν η τυχερή της πρώτης κλήρωσης, αφού πέρασε εδώ χωρίς να δώσει κάποιον αγώνα.
Διαιτητής ο κ. Ι. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Κ. Κιόση και Ν. Αντωνιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου