Σάββατο, Νοεμβρίου 25

Νίκη πρόκρισης για τον Παλληξουριακό 3-1 τη Σάμη στον καραβόμυλο


Σε ένα παιχνίδι που είχε νωπές τις μνήμες από τον περυσινό τελικό, σήμερα το απόγευμα στον Καραβόμυλο, ο Παλληξουριακός πήρε σημαντική νίκη πρόκρισης από την Σάμη και βλέπει με μεγάλη αισιοδοξία τη ρεβάνς του «Αγίου Αντωνίου» και την πρόκριση του στους «4» του θεσμού.
Έτσι θα λέγαμε ότι περυσινός πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας, που φέτος ως γνωστόν συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, πήρε μια ρεβάνς από τον περυσινό χαμένο τελικό, όταν η Σάμη, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, του είχε στερήσει το κύπελλο (νταμπλ) με τη νίκη της και σκορ 3-1.
Στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, είδαμε ένα πραγματικό ντέρμπι, με πάθος, πείσμα, δύναμη να διακρίνει τις προσπάθειες των δυο ομάδων και αρκετές διαμαρτυρίες.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Παλληξουριακός είχε την υπεροχή, όμως δυσκολευόταν να σπάσει την πολύ καλά οργανωμένη αμυντική τακτική των γηπεδούχων με αποτέλεσμα τα μακρινά σουτ να μην βρίσκουν στόχο, ώσπου ήρθε το πέναλτι που θα σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά της ομάδας της Σάμης και θα φέρει το 0-1. Οι γηπεδούχοι ωστόσο πριν λίγο είχαν και ένα δοκάρι.
Στην επανάληψη οι «κυανόλευκοι ισορρόπησαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιους κινδύνους στην εστία του Αντωνίου.
Όμως οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι αυτοί που θα πετύχουν το 0-2. Στη συνέχεια θα δεχθούν μετά από λίγο το 1-2 και το παιχνίδι να γίνει ντέρμπι και πάλι. Όμως, ένα λάθος στο κέντρο από τους γηπεδούχους θα φέρει το 1-3 και κάπου εκεί θα τελειώσουν όλα, μιας και η απογοήτευση και λίγο ο εκνευρισμός των γηπεδούχων ήταν, η αιτία να πέσει ο τρελός μέχρι εκείνη την ώρα ρυθμός του αγώνα.
Σίγουρα η προσπάθεια των γηπεδούχων ήταν μεγάλη και έκαναν ότι μπορούσαν, απέναντι στην ομάδα που εκπροσωπεί το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Μπορούμε να πούμε μάλιστα ότι η σημερινή ήταν η καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνιση τους.
Συγκινητική η παρουσία του σκόρερ της Σάμης Νίκου Μωραίτη, ο οποίος από το 40’ περίπου, έπαιζε με τέσσερα ράμματα στο κεφάλι σε μια σύγκρουση του στον αέρα με τον Λούλουδα.
Επίσης ο τραυματισμός του Φλαμιάτου και η αντικατάσταση του στη συνέχεια άλλαξε πολύ τα πλάνα του Κ. Πίππου.
Ο Παλληξουριακός και σε αυτό το παιχνίδι παρουσιάστηκε όπως τον περιμέναμε και τον ξέραμε. Ήταν η ομάδα με το πάθος και τη σοβαρότητα της Γ’ Εθνικής και κατάφερε να πάρει μια νίκη, μισή και πλέον πρόκριση.
Τέλος ο κόσμος και πάλι ήταν πολύς στον Καραβόμυλο και στήριξε με πάθος τις προσπάθειες της ομάδας τους, οι οποίοι πρέπει να έμειναν ικανοποιημένοι από αυτήν, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο.
Φάσεις και γκολ
Στο 9’ οι γηπεδούχοι θέλουν να απειλήσουν με ένα μακρινό σουτ του Γ. Καβαλλιεράτου, όμως η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ από την εστία του Αντωνίου.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων στο 18’ με το μακρινό σουτ του Στ. Βαλεντή να αποκρούεται με διπλή προσπάθεια από τον Φλαμιάτο.
Δύσκολη επέμβαση του Φλαμιάτου στο 25’ στο διαγώνιο σουτ από αριστερά του Κ. Αντωνάτου, αφού θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα απομακρύνει την μπάλα.
Και φτάνουμε στη φάση ή αν θέλετε στις φάσεις που θα συζητηθούν αρκετά.
Συγκεκριμένα στο 27’ ο Νικολοβιέννης με έξυπνη πάσα θα βρει δεξιά στην περιοχή τον Ι. Αμούργη, αυτός θα προχωρήσει και θα κάνει το διαγώνιο σουτ, όμως θα σταθεί άτυχος μιας και η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων και θα φύγει λίγο πλάγια.
Ο Πολλάκης μετά την μεγάλη πάσα θα φύγει στην αντεπίθεση, θα βρεθεί απέναντι από τον Φλαμιάτο, όπου και οι δυο θα βρεθούν στο χορτάρι, ο διαιτητής κ. Χρηστάτος βλέπει πέναλτι και δείχνει την άσπρη βούλα. Οι διμαρτυρίες, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στην κερκίδα είναι έντονες, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι.
Το πέναλτι αναλαμβάνει ο Ζαφειράτος, ο Φλαμιάτος θα πέσει σωστά και θα διώξει την μπάλα που βρίσκει στο δοκάρι και επιστρέφει στον σκόρερ, ο οποίος εύκολα πια, με προβολή θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-1. Προς στιγμή θα υπάρξει ένα αλαλούμ, αφού ο διαιτητής δείχνει να ακυρώνει το γκολ με τον πρώτο βοηθό να υποδεικνύει σωστά την κατακύρωση του τέρματος και τελικά να αποδέχεται την απόφαση του.
Στο 35’ ο Περιβολάρης εκτελεί το μακρινό φάουλ, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ, πάνω από την εστία του Αντωνίου.
Το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με ένα δυνατό σουτ από τα δεξιά στην περιοχή του Μπράτι και τον Κ. Μωραίτη να αποκρούει δύσκολα στην αριστερή του γωνία.
Έτσι με τον Παλληξουριακό μπροστά 1-0 στο σκορ θα οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη το παιχνίδι άναψε, έγινε αρκετά θεαματικό και τα υπόλοιπα 3 γκολ το επιβεβαιώνουν.
Η πρώτη καλή φάση για αυτή την περίοδο θα είναι για τους γηπεδούχους με τον Βλασσόπουλο να βγάζει ωραία πάσα στα δεξιά για τον Ι. Αμούργη, αυτός θα μπει ταχύτατα στην περιοχή και θα σουτάρει, για να πέσει στη δεξιά του γωνία ο Αντωνίου και να σώσει την εστία του.
Στο 57’ οι «ερυθρόλευκοι» θα πετύχουν το 0-2 με σουτ του Μπράτι, μετά την σέντρα από δεξιά του Κόμητα.
Η απάντηση της ομάδας του Κ. Πίππου θα είναι άμεση, αφού στο επόμενο λεπτό θα μειώσουν σε 1-2 και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι.
Ο Μετάι θα βρει δεξιά τον Ι. Αμούργη, αυτός με μια φανταστική ενέργεια θα μπει στην περιοχή και από τη γραμμή του άουτ θα γυρίσει την μπάλα στον Νικολοβιέννη που θα σουτάρει στην κλειστή γωνία του Αντωνίου, αυτή θα βρει στο δοκάρι και στην επιστροφή της, ο Ν. Μωραίτης με κοντινό πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα.
Στο 66’ ο Νικολοβιέννης εκτελεί το φάουλ από δεξιά στην περιοχή, ο Ν. Μωραίτης όμως δεν προλαβαίνει να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.
Τρία λεπτά μετά θα έχουμε το 1-3 για τους γηπεδούχους, που θα κερδίσουν την μπάλα στο κέντρο, ο Κοκκόσης θα βγει στην αντεπίθεση, και στη σέντρα του, η μπάλα θα κοντράρει στον Βλασσόπουλο, θα φτάσει στην περιοχή στον Αγγ. Βαλεντή που θα την γυρίσει στον Κόμητα που έρχεται από δεξιά και με σουτ στην απέναντι γωνία του Μωραίτη, θα την στείλει για τρίτη φορά στα δίχτυα των γηπεδούχων.
Στο 83’ ο Κ. Μωραίτης θα πραγματοποιήσει εντυπωσιακή διπλή απόκρουση στα ισάριθμα σουτ των Αρμάντο και Αγγ. Βαλεντή.
Με νέες διαμαρτυρίες θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι όταν στην μονομαχία Πολυδωράτου – Νικολοβιένη στην περιοχή, ο ποδοσφαιριστής της Σάμης θα βρεθεί στο χόρτο, με τον διαιτητή όμως να δείχνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Έτσι με  αυτό το 1-3 η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου πάει θα λέγαμε άνετα στη ρεβάνς του «Αγίου Αντωνίου».
Όσο για τους γηπεδούχους, θα κρατήσουν την πολύ καλή τους εμφάνιση.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Ι. Καλογηρά.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Κ. Πίππος), Φλαμιάτος (37’ Μετάι- 90+2’ Μιχαλάτος, Παπαθεοδωρόπουλος, Μωραίτης Κυρ., Βιτωρράτος, Καβαλλλιεράτος (71’ Ζαχαράτος), Μωραίτης Ν., Αμούργης Α., Βλασσόπουλος, Νικολοβιένης, Περιβολάρης, Αμούργης Ι. (80’ Παπαδημάτος.
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Αντωνίου, Αραβαντινός, Πολυδωράτος, Λούλουδας (46’ λ.τ. Καππάτος), Λυκούδης, Κόμητας, Στ. Βαλεντής (41’ Μπράτι-64’ Αρμάντο), Πολλάκης (64’ Αγγ. Βαλεντής), Ζαφειράτος, Κ. Αντωνάτος, Κοκκόσης.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου