Σάββατο, Μαρτίου 19

"Παγωνιά" στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου..... Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Αστέρας Ληξουρίου 0-0

Πριν από λίγο, σε ένα πολύ παγωμένο βράδυ, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε το σημερινό πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής, Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Αστέρας Ληξουρίου θα μοιραστούν τους βαθμούς, αφού αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0).

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι θα μπουν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν στην κόντρα με αιχμές τους Γαβαλά – Γ. Μαρούλη, χωρίς ωστόσο να μπορούν να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων.

Μετά το 15λεπτο οι «πράσινοι» του Αργοστολίου, θα ισορροπήσουν και θα είναι πλέον αυτοί που θα πατάνε καλύτερα γήπεδο. Όμως ούτε και αυτοί θα μπορέσουν να ανοίξουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα και να δημιουργήσουν πίεση στην εστία του Μαρκέτου, αφού και οι περισσότερες επιλογές τους δεν έφερναν αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο, οι φιλοξενούμενοι θα είναι καλύτεροι και αυτοί που θα έχουν την κατοχή της μπάλας, θα δημιουργούν προϋποθέσεις ευκαιριών στην εστία του Παλημέρη, όμως χωρίς σωστές επιλογές, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι σε ότι αφορά το τελικό αποτέλεσμα που θα μείνει χωρίς σκορ και στο 0-0.

Φάσεις και γκολ

Στο 9' ο Μούτσα θα βγάλει ωραία πάσα στην περιοχή και δεξιά, όμως δεν προλαβαίνει ο Noakes στην προβολή και χάνεται μια καλή ευκαιρία.

Στο 40' οι φιλοξενούμενοι θα κλέψουν με τον Γαβαλά την μπάλα, ο οποίος θα προχωρήσει από δεξιά στην περιοχή και θα κάνει την παράλληλη πάσα για τον Μαρούλη, με τον τελευταίο να καθυστερεί και αποτέλεσμα να προλάβουν οι αμυντικοί και να απομακρύνουν την μπάλα, σε μια δύσκολη στιγμή για την εστία τους.

Τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μισό στο παιχνίδι στο 42' με τον Xhelici να βρίσκει στην περιοχή και δεξιά τον Τοζάι, ο οποίος θα κάνει το διαγώνιο σουτ και θα στείλει την μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Παλημέρη.

Έτσι, θα ολοκληρωθεί ένα πρώτο ημίχρονο με πολύ λίγες φάσεις.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι καλύτεροι θα πιέσουν για το γκολ, θα χάσουν κάποιες καλές ευκαιρίες, όμως αυτό το 0-0 δεν θα αλλάξει μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα και οι δύο ομάδες θα μοιραστούν τους βαθμούς!

Στο 54’ ο Γ. Μαρούλης θα βγει επικίνδυνα στην κόντρα, όμως ο Παλημέρης με έγκαιρη έξοδο θα βγει και θα μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Στο 56’ ο Τοζάι εκτελεί το φάουλ από δεξιά, η μπάλα θα βρει στον Κατσούρη και θα πάρει πορεία για τα δίχτυα της ομάδας του, όμως πάνω στη γραμμή ο Χύκα θα την απομακρύνει με το κεφάλι και θα σώσει από το 0-1.

Ο Φωής στο 59’ με μια πολύ ωραία σέντρα από δεξιά, θα βρει στην περιοχή τον Walker, που καθυστερεί στο τελείωμα με αποτέλεσμα να δώσει χρόνο στους αμυντικούς να τον «μπλοκάρουν» και στη συνέχεια η μπάλα να καταλήξει στην αγκαλιά του Παλημέρη.

Στο 61’ ο Τοζάι θα κάνει μια σέντρα από δεξιά στο β’ δοκάρι, εκεί ο Διονυσάτος θα κάνει κακό τελείωμα και θα στείλει την μπάλα άουτ, σε μια μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο νεαρός Τοζάι στο 72’, μετά από ωραία ενέργεια από τον άξονα, θα πιάσει το δυνατό σουτ και η μπάλα θα περάσει ελάχιστα, πάνω από την εστία του Παλημέρη και θα καταλήξει άουτ.

Φτάσαμε στο 90+5’ και τους φιλοξενούμενους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να «κλέψουν» το τρίποντο, το οποίο βάσει της εικόνας τους στον αγωνιστικό χώρο το άξιζαν.

Ο Τοζάι εκτελεί το φάουλ και «γεμίζει» στην περιοχή, εκεί ο Βώρος μόνος, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, θα κάνει το πλασέ για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Παλημέρης, ενώ στη συνέχεια ο Διονυσάτος αστοχεί στο πλασέ που επιχειρεί.

Αμέσως μετά, είχαμε και το τελευταίο σφύριγμα στο παιχνίδι, από τον διαιτητή της συνάντησης κ. Κατερέλο και αυτό το 0-0 θα είναι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Ένα αποτέλεσμα που μάλλον βολεύει τους γηπεδούχους και κάπου δεν αρέσει στους γηπεδούχους.

Διαιτητής ο κ. Ε. Κατερέλος με βοηθούς τους κ.κ. Β. θωμά και Ν. Αντωνιάδη.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παλημέρης, Ποιμενίδης, Παπαβασιλείου (46’ Χύκα), Μαρινάκης, Χαραλαμπόγλου, Μούτσα (λ.τ. 76’ Πάπα), Κατσούρης, Φωής, Ντεράι, Walker, Noakes (80’ Κορσιάνος).

Αστέρας Ληξ.:(Σ. Αναλυτής), Μαρκέτος, Βώρρος, Xhelici (62’ Δελαπόρτας), Μαρούλης Στ., Διονυσάτος, Γαβαλάς, Τοζάι, Αναλυτής Γ., Μαρούλης Γ. (86’ Κατσιγιάννης), Συριάτος (26’ λ.τ. Γιακουμάτος), Νταλάρδας.

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου