Τετάρτη, Μαρτίου 16

Επέστρεψαν στις επιτυχίες τα Διλινάτα με νίκη 5-0 επί του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Σε σημερινό εξ’ αναβολής παιχνίδι για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ τοπικής κατηγορίας, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τα Διλινάτα, αφήνοντας πίσω την ήττα και όπως αυτή ήρθε στον Καραβόμυλο από τη Σάμη, θα επικρατήσουν του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 5-0 και θα ανέβουν βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του «μεγάλου χωριού» θα πιάσει τους Πρόννους στην 5η θέση με 25 βαθμούς.

Αντίθετα, οι «πράσινοι» του Αργοστολίου, θα παραμείνουν «κολλημένοι» στην 8η με 22 βαθμούς και σίγουρα χάνουν έδαφος στο στόχο που έχουν βάλει, για μια καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη!

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος, ενός μέτριου αγώνα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το πρώτο μισό ήταν αρκετά ισορροπημένο και τους φιλοξενούμενους να θέλουν να χτυπήσουν στην κόντρα, χωρίς όμως να βρίσκουν τον τρόπο να σπάσουν την αντίπαλη άμυνα, αφού οι επιλογές τους κατέληγαν σε λάθος μεταβιβάσεις ή ατομικές ενέργειες που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο και μετά το πρώτο 10λεπτο, οι τυπικά γηπεδούχοι θα αναλάβουν την πρωτοβουλία, θα είναι καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και τελικά θα πάρουν μια σχετικά εύκολη, όσο και δίκαιη νίκη, απέναντι σε μια καλή ομάδα, η οποία σίγουρα πάλεψε, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, για το καλύτερο, όμως με την απόδοση του δεύτερου 45λεπτου ήταν πολύ δύσκολο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 16', θα είναι για τους φιλοξενούμενους με τον Παγανία να απομακρύνει δύσκολα την μπάλα, στο σουτ του Τσάκου, μέσα από την περιοχή, μετά την πάσα του Χύκα.

Στο 26' οι τυπικά γηπεδούχοι θα απαντήσουν με τον Δημ. Πολλάτο, ύστερα από ωραία ενέργεια από αριστερά, να βρίσκει με παράλληλη πάσα στην περιοχή τον αμαρκάριστο Φ. Τζωρτζάτο, το σουτ του οποίου όμως αποκρούεται πάνω στη γραμμή τέρματος του "τριφυλλιού" από τον πολύ καλό σήμερα Ν. Μαρινάκη.

Μετά όμως από 6' θα σταθούν πιο τυχεροί, αφού θα ανοίξουν το σκορ 1-0 με κοντινή κεφαλιά του Φ. Τζωρτζάτου, ύστερα από την σέντρα από δεξιά του Στεφανάτου.

Μια σέντρα σουτ του Κουμαριώτη στο 34' παραλίγο να φέρει ένα αυτογκόλ, αφού η μπάλα θα κοντράρει στο σώμα του Χαραλαμπόγλου και θα περάσει άουτ, ελάχιστα πάνω από την άδεια εστία του Καρλή.

Αυτό το 1-0 θα είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο δεύτερο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν κάπως καλύτερα, όμως μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι και πάλι θα αναλάβουν την πρωτοβουλία, θα είναι πλέον αυτοί οι καλύτεροι και τελικά θα κάνουν το παιχνίδι ευκολότερο, πετυχαίνοντας ακόμη τέσσερα τέρματα για ένα εύκολο υπέρ τους τελικό 5-0!

Στο 48’ ο Δημ. Πολλάτος θα βγει εντελώς αμαρκάριστος στην κόντρα και μέσα από την περιοχή, απέναντι από τον Καρλή, θα στείλει την μπάλα άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 2-0.

Άτυχοι θα σταθούν οι «πράσινοι» στο 50’, αφού μετά το κόρνερ από αριστερά του Φωή, στην κεφαλιά του Ντεράι η μπάλα βρίσκει στο κεφάλι του Στεφανάτου και καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παγανία, και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Σε ένα συρτό σουτ του Φωή από τα όρια της περιοχής στο 56’, μετά την πάσα του Τσάκου, η μπάλα  θα περάσει λίγο έξω, από το δεξί δοκάρι του Παγανία και θα καταλήξει άουτ.

Στο 69’ μετά την ωραία συνεργασία μέσα στην περιοχή, Φ. Τζωρτζάτου – Κουμαριώτη ο τελευταίος θα κάνει το σουτ και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 και κάπου εκεί, η πλάστιγγα της νίκης αρχίζει να γέρνει προς την πλευρά των Διλινάτων.

Ένα πολύ δυνατό σουτ του Τσιλιμιδού στο 79’ θα στείλει την μπάλα να περάσει, λίγο πάνω από την εστία του Καρλή για να καταλήξει άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, ο Φ. Τζωρτζάτος μετά την εξαιρετική κάθετη του Δημ. Πολλάτου θα βρεθεί απέναντι από τον Καρλή (αγωνιζόταν όλο σχεδόν το β’ μέρος τραυματίας) και με πλασέ θα πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και το 3-0 της ομάδας του.

Ο Κουμαριώτης στο 83’ απειλεί και πάλι με ένα μακρινό, δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα καταλήγει λίγο πάνω από την εστία του Καρλή άουτ.

Στο 86’ οι γηπεδούχοι θα πετύχουν και το 4-0.

Ο Φ. Τζωρτζάτος θα βγει στην κόντρα από αριστερά, θα μπει στην περιοχή και θα παίξει παράλληλα στον αμαρκάριστο Μάρκου, ο οποίος σχεδόν σε άδεια εστία, πλασάρει εύστοχα και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για 4η φορά στο παιχνίδι.

Τέλος 1’ πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ο Κουράνης θα κάνει το σουτ, η μπάλα θα βρει σε σώματα αμυντικών και θα καταλήξει στον αμαρκάριστο Τσουραμάνη, ο οποίος από κοντά απλά θα σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 5-0 της ομάδας του!

Έτσι, τα Διλινάτα θα πάρουν μια σχετικά εύκολη νίκη, θα επιστρέψουν στις επιτυχίες και θα ανέβουν βαθμολογικά.

Αντίθετα, οι «πράσινοι» σήμερα ήταν αρκετά νευρικοί και δεν μπόρεσαν να σπάσουν την άμυνα των τυπικά γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Χατζηγεωργίου και Π. Κομητόπουλο.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας),  Παγανίας, Στεφανάτος, Αβντιούκοβ, Πολλάτος Αλ. (57’ λ.τ. Πούλα), Κουμαριώτης, Τζωρτζάτος Χρ. (62’ λ.τ. Τσουραμάνης), Τζωρτζάτος Φ., Τσιλιμιδός (81’ Κουράνης), Πολλάτος Δημ. (81’ Μάρκου), Χεϊμπέϊα (81’ Ρέτζα), Τζωρτζάτος Αλ..

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Καρλής, Χύκα, Παπαβασιλείου (46' Βανδώρος), Κατσούρης, Μαρινάκης, Χαραλαμπόγλου, Τσάκος (67' Κλωνής), Φωής Ντεράι, Ποιμενίδης, Noakes (74' Κουμακάκης).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου