Παρασκευή, Μαρτίου 18

Η Pre game της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο 19-20/3/2022 η συνέχεια με την 18η αγωνιστική

στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με 5 παιχνίδια

Συνέχεια αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, στο πρωτάθλημα Α' τοπικής κατηγορίας, με τους 5 αγώνες του προγράμματος της 18ης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια. Δύο το Σάββατο στο Αργοστόλι και τρία την Κυριακή σε Αργοστόλι (2) και Ληξούρι.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παιχνίδια Εικοσιμίας - Πρόννων και Παλληξουριακού - Σάμης.

Στο δεύτερο γιατί εκεί θα έχουμε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την και μαθηματικά κατάκτηση του φετινού τίτλου από τους «ερυθρόλευκους» 4 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος!!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δεν αναμένονται αλλαγές στην βαθμολογική κατάταξη, ή στη καλύτερη των περιπτώσεων να είναι ελάχιστες.

Αυτή την αγωνιστική τους 3 βαθμούς, ξεκούραστα και χωρίς αγώνα, από τον Εθνοφρουρό, που έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα θα πάρει ο Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Στατιστικά

Αήττητη και μάλιστα με το απόλυτο 17Χ17 παραμένει μέχρι τώρα, μετά από 17 αγωνιστικές η ομάδα του Παλληξουριακού.

Χωρίς νίκη παραμένει ο Εθνοφρουρός, ο οποίος έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα!

Καλύτερη επίθεση: Α.Ο. Παλληξουριακός με 81 τέρματα (πετυχαίνει 4,76 γκολ ανά αγώνα) !!

Καλύτερη άμυνα: Α.Ο. Παλληξουριακός 4 τέρματα (δέχεται 0,23 γκολ ανά αγώνα)

Χειρότερη επίθεση: Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός με 4 τέρματα (πετυχαίνει 0,23 γκολ ανά αγώνα)

Χειρότερη άμυνα: Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός με 78 τέρματα (δέχεται 4,58 γκολ ανά αγώνα).


         

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές των αγώνων

α/α

Αγώνας

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σαββάτο  19-3-2022   ώρα 15:30

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Πρόννοι

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Καναλλάτος Ν.

Χατζηγεωργίου Ν.

2.

Σάββατο  19-3-2022  ώρα 18:30

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Αστέρας Ληξ.

Χρηστάτος

Σπύρος

Κατερέλος Ε.

Θωμάς Β.

3.

Κυριακή  20-3-2022  ώρα:15:30

Δ.ΑΚ. Αργοστολίου

Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Ερύσσου

Χατζηγεωργίου

Νικόλαος

Μενεγάτος Ε.

Μιχαλιτσιάνου Χ.

4.

Κυριακή  20-3-2022  ώρα:16:00

Δημοτικό Ληξουρίου «Α.Ο. Παλληξουριακός»

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Σάμης

Καναλλάτος

Νικόλαος

Κομητόπουλος Π.

Κατερέλος Ε.

5.

Κυριακή  20-3-2022  ώρα:18:30

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

Θωμάς

Βασίλης

Αντωνιάδης Ν.

Χατζηγεωργίου Ν.

           

Αναλυτικά η 16η Αγωνιστική

Σάββατο 19/3/2022

Με το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής, μεταξύ Εικοσιμίας - Πρόννων, αύριο Σάββατο 19/2, στις 3 και 30’ το απόγευμα, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου συνεχίζεται το τοπικό πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας.

Ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού και οι δύο αντίπαλοι εν μέρει, εδώ και πολύ καιρό έχουν βρεθεί εκτός στόχων διεκδίκησης του φετινού τίτλου, ενώ οι φιλοξενούμενοι εντελώς, μιας και έχουν αποκλειστεί και από το κύπελλο, στο οποίο ως γνωστόν, οι γηπεδούχοι στο μεγάλο τελικό θα αντιμετωπίσουν τον υποψήφιο πρωταθλητή Παλληξουριακό.

Παρόλα αυτά, οι δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, θα επιδιώξουν μια καλή αγωνιστική παρουσία, αλλά και τους τρεις βαθμούς προκειμένου, οι «κυανόλευκοι» από τη Λειβαθώ να διατηρηθούν στην 2η θέση, ενώ οι «κιτρινοπράσινοι» των Πρόννων, να ανέβουν περισσότερο βαθμολογικά, σε μια χρονιά που δεν τους πήγε σύμφωνα με τον αρχικό στόχο, έχοντας τελικά μια μέτρια παρουσία!

Μετά από 17 παιχνίδια, η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 37 βαθμούς (11-4-2), ενώ αυτή του Δημ. Κουρκουμέλη στην 5η, ισόβαθμη των Διλινάτων με 25 (7-4-6).

Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι και τις δύο ομάδες, έτοιμες να πετύχουν μια νίκη που θα δώσει ελπίδες για το κάτι παραπάνω, σε ότι έχει να κάνει με το τελικό πλασάρισμα.

Στον πρώτο γύρο, στο Δημοτικό Σκάλας, οι «κυανόλευκοι» της Λειβαθούς είχαν πάρει τη νίκη με σκορ 3-0!

         
Με το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας και την 18η αγωνιστική, μεταξύ Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς – Αστέρα Ληξουρίου, το βράδυ στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και με τον προβληματικό, ακατάλληλο φωτισμό του (αλήθεια απορίας άξιο το πως διεξάγονται βραδινά παιχνίδια σε αυτό;), συνεχίζεται η δράση, στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και τις δύο ομάδες να διεκδικούν το καλύτερο.

Οι γηπεδούχοι, με μια αρκετά καλή για τα δεδομένα τους στην κατηγορία πορεία, θα προσπαθήσουν να προσθέσουν ακόμη μία νίκη στο ενεργητικό τους, με σκοπό να ανέβουν περισσότερο βαθμολογικά.

Όμως και οι γηπεδούχοι πολύ βελτιωμένοι τον τελευταίο καιρό, απαλλαγμένοι πλέον από το άγχος της παραμονής, παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και παίρνουν αποτελέσματα.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, στόχος τους και εδώ, είναι να τερματίσουν στην καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη, ολοκληρώνοντας τη φετινή σεζόν με χαμόγελα.

Οι «πράσινοι» του Αργοστολίου, μετά από 17 αγώνες και εξασφαλισμένη την παραμονή τους στην κατηγορία, παραμένουν στην 8η θέση της κατάταξης με 22 βαθμούς και απολογισμό 7 νίκες - 1 ισοπαλία – 9 ήττες.

Ο Αστέρας και ο ίδιος με εξασφαλισμένη επίσης την παραμονή του στην Α’ κατηγορία, βρίσκεται μια θέση παρακάτω και συγκεκριμένα στην 9η με 21 βαθμούς, έχοντας μέχρι τώρα και σε 16 παιχνίδια, 6 νίκες – 3 ισοπαλίες – 7 ήττες.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και υπό το φως των προβολέων, στο παραπάνω παιχνίδι, περιμένουμε καλό θέαμα, ανάμεσα σε δύο πολύ καλές και ισοδύναμες ομάδες.

Θεωρούμε και τις δύο ικανές για το οποιοδήποτε αποτέλεσμα, γεγονός που το κάνει αμφίρροπο.
Στον πρώτο γύρο, στο Δημοτικό Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός", οι «πράσινοι» του Αργοστολίου, είχαν πάρει μια πολύ σημαντική νίκη με σκορ 2-1!

         

Κυριακή 20/3/2022

Η 18η αγωνιστική μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα την Κυριακή 20/3, όπου στις 3 και 30’  το απόγευμα στο ίδιο γήπεδο, ο γηπεδούχος Α.Ο. Διλινάτων, φιλοξενεί την Έρυσσο σε ένα παιχνίδι που δεν έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον ίδιο, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που «καίγονται» για βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι απαλλαγμένοι από το άγχος, αφού εκτός ενός καλού τελικού πλασαρίσματος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, δεν έχουν κάποιον άλλο στόχο, θέλουν να συνεχίσουν με νίκη και παράλληλα να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο βαθμολογικά, από την 5η θέση.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι σε μια πολύ δύσκολη αποστολή, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, θα παραταχθούν με όνειρο την κατάκτηση κάποιου «χρυσού» βαθμού, που θα τους δίνει περισσότερη άνεση και λιγότερο άγχος στη συνέχεια.

Η ομάδα του Α. Σιμάτου παλεύει με τον Ηρακλή Πρόννων για μια θέση στον «ήλιο» και την εκ νέου παρουσία της, την επόμενη χρονιά στην Α’ κατηγορία.

Κάτι που αν τελικά συμβεί θα είναι ένα ιστορικό γεγονός, αφού στην πρώτη παρουσία της στην Α’ τοπική κατηγορία, θα καταφέρει μια σημαντική παραμονή!!

Τα Διλινάτα φέτος, με αρκετά προβλήματα απουσιών, δεν μπορούν να βρουν έναν σταθερό κορμό ούτε αγωνιστικό ρυθμό, τα οποία να εμπνέουν εμπιστοσύνη και ποιότητα, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί αρκετοί βαθμοί και μετά από 17 αγώνες να βρίσκονται στην 5η θέση της κατάταξης, ισόβαθμοι των Πρόννων με 25 βαθμούς (7 νίκες – 4 ισοπαλίες – 6 ήττες).

Η Έρυσσος από την πλευρά της, κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια και το παλεύει για παραμονή, όντας ένα βήμα πιο μπροστά από τον Ηρακλή Πρόννων, ώστε να πετύχει το στόχο της!

Βρίσκεται, ύστερα από 17 παιχνίδια στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς, 5 πάνω από την κόκκινη γραμμή, έχοντας πετύχει μέχρι τώρα 3 νίκες – 1 ισοπαλία, ενώ έχει δεχθεί και 13 ήττες!!

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, την Κυριακή δεν μπορούμε να περιμένουμε ένα θεαματικό παιχνίδι, όμως θεωρούμε ότι, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα επιθετικό με αρκετά γκολ.

Φαβορί φυσικά, σαν πιο ποιοτικοί και καλύτεροι είναι οι γηπεδούχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι, σε ένα παιχνίδι που δεν έχουν να χάσουν κάτι, θα προσπαθήσουν να κερδίσουν ότι, καλύτερο μπορέσουν, έχοντας αρχικά σαν βασικό στόχο να φανούν ανταγωνιστικοί και μετά την έκπληξη.

Στον πρώτο γύρο στο "Στ. Βασιλάτος" των Βασιλικάδων, η ομάδα των Διλινάτων είχε πάρει μια εύκολη νίκη με σκορ 5-0. 

         

Η αγωνιστική συνεχίζεται λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 4 μ.μ. στο Δημοτικό Ληξουρίου, όπου ο Α.Ο. Παλληξουριακός, είναι πανέτοιμος να γράψει το 18Χ18 που θα του δώσει τον φετινό τίτλο και το έναυσμα των πανηγυρισμών της φιέστας του πρωταθλητή 2021-2022, φιλοξενεί τον Α.Ο. Σάμης με τον τελευταίο να έχει σαν στόχο να φανεί περισσότερο ανταγωνιστικός, από τις προηγούμενες τρεις φετινές μεταξύ τους αναμετρήσεις, ιδιαίτερα από εκείνο το 11-0 υπέρ των γηπεδούχων στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, στο ίδιο γήπεδο.

Για τους «ερυθρόλευκους» δεν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να γραφτεί, αφού αυτά που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα, τα έχουμε αναφέρει σε συνεχή ρεπορτάζ μας.

Αυτό που μόνο μπορεί να αναφερθεί είναι το ότι, αυτή η ομάδα φέτος είναι αχτύπητη και σίγουρα από εδώ και πέρα, ο Ηλίας Ζερβός περισσότερο θα χρειαστεί να δουλέψει και να προετοιμάσει, από όλες τις απόψεις, την ομάδα των playoffs και φυσικά αγωνιστικά του δίνεται πλέον η δυνατότητα, το θέμα όμως είναι ότι, δεν θα βρει στην πορεία του ομάδες ανταγωνιστικές, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, ώστε να έχει δυνατά παιχνίδια, λίγο πριν την ώρα της κρίσης.

Αυτό μάλλον θα πρέπει να το ψάξει σε φιλικά με ποιοτικές ομάδες εκτός νησιού, κάτι που έγινε και πριν λίγο καιρό, με αντίπαλο στη Γαστούνη τον τοπικό Αίαντα.

Η Σάμη, με μια αρκετά νεανική, πολλά υποσχόμενη, αλλά σχετικά άπειρη ομάδα, κάνει ένα σπουδαίο πρωτάθλημα, βρίσκεται σε υψηλές θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα και στον Άγιο Αντώνη θα παραταχθεί με κύριο στόχο αυτή την φορά, να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλο της και να φανεί ανταγωνιστική απέναντι του.

Στα 16 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα, έχει σαν απολογισμό 10 νίκες – 3 ισοπαλίες – 3 ήττες και βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Στο «Α.Ο. Παλληξουριακός», περιμένουμε ένα ελεύθερο, επιθετικό παιχνίδι, που μπορεί να δώσει αρκετά γκολ και τους γηπεδούχους φαβορί για τι 18Χ18 και τα πανηγύρια!!

Να αναφέρουμε εδώ ότι, οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για 4η φορά φέτος. 

Στις 3 προηγούμενες, δύο για τα ημιτελικά του τοπικού κυπέλου, οι γηπεδούχοι θα πάρουν ισάριθμες εύκολες νίκες (11-0 στο Ληξούρι και 3-0 στον Καραβόμυλο), όπως επίσης και για το πρωτάθλημα στον α’ γύρο στον Καραβόμυλο, αφού θα επικρατήσουν με σκορ 4-0.

         
Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου και παράλληλα της 18ης αγωνιστικής, θα ολοκληρωθεί με ένα σημαντικό, από πλευράς φιλοξενούμενων παιχνίδι, αφού στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στις 6 και 30’ το βράδυ (για τον φωτισμό του Δ.Α.Κ. τα είπαμε παραπάνω), η Εύγερος θα αναμετρηθεί με αντίπαλο τον Ηρακλή Πρόννων και τον τελευταίο να «καίγεται» για βαθμούς.

Δύσκολη η αποστολή της ομάδας από τους Πρόννους, αφού καλείται να παραταχθεί απέναντι σε έναν πιο ποιοτικό της αντίπαλο, που γίνεται πολύ καλύτερος στην έδρα του. Όμως θα το παλέψει!

Οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων, σε μια πορεία μέχρι τώρα που θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη, στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα αγωνιστούν με μοναδικό στόχο το τρίποντο, μάλιστα δύο αγωνιστικές εκτός δράσης, μιας και στη μία πήραν χωρίς ιδρώτα το τρίποντο από τον Εθνοφρουρό που έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα, ενώ στη συνέχεια αναβλήθηκε το επόμενο με τον Πυλαριακό στα Μακρυώτικα.

Μετά από 16 αγώνες, έχουν μείνει αρκετά πίσω βαθμολογικά και συγκεκριμένα στην 7η θέση με 24 βαθμούς, οι οποίοι προέρχονται από 7 νίκες – 3 ισοπαλίες, ενώ έχουν και 6 ήττες!

Οι «κυανόλευκοι» των Τζαννάτων από την άλλη, βρίσκονται σε δυσχερή θέση και πλέον κάθε παιχνίδι είναι κομβικό για αυτούς, μιας και τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα, μετά τη «λευκή» ισοπαλία στα Τζαννάτα, από τον δεύτερο που παλεύει να αποφύγει τη Β’ κατηγορία, τον Α.Ο. Ερύσσου.

Έτσι, στις 5 αγωνιστικές που έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, θέλουν βαθμούς για να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα, αρχής γενομένης από το συγκεκριμένο.

Μετά από 16 αγώνες, βρίσκονται κάτω από την «κόκκινη» γραμμή του υποβιβασμού με 5 βαθμούς και επίσης 5 διαφορά από την ανταγωνίστρια ομάδα της Ερύσσου.

Ο απολογισμός τους «φτωχός» με μόλις 1 νίκη – 2 ισοπαλίες και 13 ήττες!!

Περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, όχι για το θέαμα που μπορεί να προσφέρει, αλλά για το αν και τι μπορούν να διεκδικήσουν οι φιλοξενούμενοι σε μια δύσκολη αποστολή, απέναντι σε ένα καλύτερο από αυτούς αντίπαλο, που είναι φυσικά το φαβορί για τη νίκη.

Στον πρώτο γύρο, στα Τζαννάτα, οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει με σκορ 3-1!

         

Η βαθμολογία

Θέση

Ομάδα

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

Β

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

17

17

0

0

81 - 04

51

2.

Α.Ο. Εικοσιμίας

17

11

4

2

40 - 15

37

3.

Α.Ο. Σάμης

16

10

3

3

51 - 20

33

4.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

15

9

4

2

41 - 11

31

5.

Α.Ο. Πρόννοι

17

7

4

6

32 - 23

25

6.

Α.Ο. Διλινάτα     

17

8

1

8

44 - 31

25

7.

Π.Α.Ο. Εύγερος

16

7

3

6

34 - 29

24

8.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

17

7

1

9

30 - 44

22

9.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

16

6

3

7

24 - 34

21

10.

Α.Ο. Ερύσσου

17

3

1

13

17 - 62

10

11.

Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

16

1

2

13

17 - 64

05

12.

Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός

17

0

0

17

04 - 78

00

 *  Ο Εθνοφρουρός έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα

         

Η επόμενη (19η) αγωνιστική

(26-27/3/2022)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Εικοσιμίας

2.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Διλινάτα

3.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Ερύσσου

4.

Α.Ο. Πρόννοι - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

5.

Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

6.

Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός - Α.Ο. Αστέρας Ληξ. 0-3 α.α.

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου