Τρίτη, Μαρτίου 22

Προτάσεις για το ποδόσφαιρο από τον πρόεδρο του Εθνοφρουρού Ι. Δρακάτο

               ΙΩΣΗΦ ΔΡΑΚΑΤΟΣ                                                22/3/2022

      ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Α.Π.Σ. ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ

                     Τηλ. 6942643270                                                 ΠΡΟΣ Μ.Μ.Ε.     


Προτάσεις για την οργάνωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

1.    Κατηγορίες = Α΄ - Β΄ - Κ16 - Κ14 - Κ12.

Ι) Ε.Π.Σ. άνω των 100 Α.Π.Σ.

Α΄ = 2 όμιλοι Χ 16 ομάδες, Β΄ = οι υπόλοιπες ομάδες σε ομίλους.

ΙΙ) Ε.Π.Σ. κάτω  των 100 Α.Π.Σ.

Α΄ = 16 ομάδες, Β΄ = οι υπόλοιπες ομάδες σε ομίλους.

Α΄ προς Β΄ = 4 ομάδες υποβιβάζονται και Β΄ προς Α΄ = 4 ομάδες προβιβάζονται.

Π.χ. α΄) Αθήνα = 128 ομάδες (Α΄ = 2 όμιλοι Χ 16 ομάδες = 2 Χ 4 = 8 υποβιβάζονται στη Β΄, και Β΄ = 8Χ12 = 8 πρώτοι προβιβάζονται στην Α΄),.

β΄) Πειραιάς = 64 ομάδες (Α΄ = 16 ομάδες = 4 υποβιβάζονται στη Β΄, και Β΄ = 4Χ12 = 4 πρώτοι προβιβάζονται στην Α΄),

γ΄) Ε.Π.Σ.Δ.Α. = 28 ομάδες (Α΄ = 16 = 4 υποβιβάζονται στη Β΄, και Β΄ = 12 = 4 προβιβάζονται στην Α΄),

δ΄) Θεσσαλονίκη = 200 περίπου ομάδες (να χωριστεί σε 2 Ε.Π.Σ. από 100 ομάδες),

ε΄) Να δημιουργηθεί Ε.Π.Σ Λευκάδας.

2.    Διοικητικά

Ι) Ενιαίο καταστατικό Ε.Π.Ο. με τα βασικά για Ε.Π.Ο. - Ε.Π.Σ. - Α.Π.Σ. - Διαιτητές - Προπονητές.

ΙΙ) Ε.Π.Ο. = όλα στην δικαιοδοσία της (στην ουσία όλα τα έχει ήδη), δηλ. την Διοίκηση Α.Π.Σ. - Διαιτητών - Προπονητών.

ΙΙΙ) Οι Ε.Π.Σ. μετονομάζονται σε Ε.Π. (Ένωση Ποδοσφαίρου) τάδε, π.χ. Ε.Π. Βοιωτίας, όπου θα υπόκεινται τα Γραφεία των Α.Π.Σ. των διαιτητών και των Προπονητών.

ΙV) Εκλογές όλοι ανά διετία (αρχαιρεσίες 20 - 31 Δεκεμβρίου, έναρξη θητείας από 1/1). Ε.Π.Ο. = Δ.Σ. 13μελές (ένας από κάθε Περιφέρεια εκλεγμένος από τα Α.Π.Σ. της). Ε.Π. - Α.Π.Σ. - Διαιτητές - Προπονητές = Δ.Σ. 5μελές (Πρόεδρος - Α΄ και Β΄ Αντ/δρος - Γραμματέας - Ταμίας, ο καθένας στην ειδικότητά του και συνεργαζόμενοι).

V) Α.Π.Σ. = 20 - 30 μέλη, οι υπόλοιποι χορηγοί.

VI) Βιβλία λίγα (η Ε.Π.Ο. τα απαραίτητα, οι υπόλοιποι Ε.Π. - Α.Π.Σ. - Διαιτητές - Προπονητές ένα Γενικό με ετήσιες εγγραφές, και διάφορα ντοσιέ, π.χ. ντοσιέ για Φ.Α.). Μία υπογραφή στα έγγραφα (Προέδρου ή Αντ/δρου). Τα έντυπα λιτά. Τέλος στην άσκοπη γραφειοκρατία.

3.    Αγωνιστικά

Ι) Ετήσιο πρωτάθλημα 1/1 - 31/12 (διάλειμμα Ιούλιο και Αύγουστο). Για 10 μήνες δράση (εάν είναι μικρό το πρωτάθλημα τότε για το υπόλοιπο διάστημα να γίνονται φιλικοί αγώνες, με έναν διαιτητή και ιατρό, προκειμένου να παίζουν όλοι οι αθλητές (οι αγώνες αυτοί θα αποτελούν και αξιολόγηση για το κανονικό πρωτάθλημα).

ΙΙ) Να καταργηθούν οι αριθμοί στην πλάτη της φανέλας και να αναγράφεται μόνο το όνομα του ποδοσφαιριστή, π.χ. Δάρας.

ΙΙΙ) Οι αθλητές να μπορούν να συμμετέχουν από 10 ετών με Αίτηση στην Ε.Π.Ο. η οποία τους βγάζει Αθλητική Ταυτότητα και κάθε χρόνο να μπορούν να πάνε σε όποιο σωματείο επιθυμούν (απλή εγγραφή στη Λίστα - τέλος Δελτία, Μεταγραφές κ.ά.).

ΙV) Λίστα για το πρωτάθλημα (20 - 25 αθλητές), με τα βασικά στοιχεία και μία μικρή φωτογραφία, π.χ. Δάρας Κων/νος του Γεωργίου, 1990, αρ. Ε.Π.Ο. τάδε, φωτογραφία. Τη Λίστα υπογράφουν οι: α΄) Πρόεδρος Ε.Π. β΄) Πρόεδρος Α.Π.Σ. και γ΄) Ιατρός.

V) Όχι πρόστιμα. Μόνο διοικητικές ποινές = τόσο εκτός γηπέδων.

VI) Όσον αφορά τις Ακαδημίες, να λειτουργούν μόνο από τα σωματεία που δύνανται να οργανώσουν σοβαρά, με διπλωματούχο προπονητή και παρουσία ιατρού (με μηνιαίες συνδρομές των παιδιών προκειμένου να καλύπτονται τα έξοδα του σωματείου).

4.    Οικονομικά

Ι) Ε.Π. και Α.Π.Σ. = διαχειριστικό σύστημα = αυτοτροφοδοτούμενα, χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις κ.ά.

ΙΙ) Ε.Π. = τα βασικά έξοδα (π.χ. γραφεία, υπαλλήλους κλπ.) να καλύπτονται από την ενίσχυση του κάθε Δήμου. Αφού περικοπούν τα έξοδα και μέχρι εφαρμογής του παρόντος τα Α.Π.Σ. να αποδίδουν ετήσιο μερίδιο εφάπαξ ή με δόσεις, προκειμένου να καλυφθεί το όποιο έλλειμμα.

ΙΙΙ) Α.Π.Σ. = μηδέν έξοδα προς την Ε.Π. - έξοδα υλικού καλυπτόμενα από τους χορηγούς. Τα 5 μέλη του Δ.Σ. να συνδράμουν με 200 € έκαστος ετησίως (1000 € είναι αρκετά για τα έξοδα του Α.Π.Σ.).

ΙV) Λίστα για το πρωτάθλημα (20 - 25 αθλητές), με τα βασικά στοιχεία και μία μικρή φωτογραφία, π.χ. Δάρας Κων/νος του Γεωργίου, 1990, αρ. Ε.Π.Ο. τάδε, φωτογραφία. Τη Λίστα υπογράφουν οι: α΄) Πρόεδρος Ε.Π. β΄) Πρόεδρος Α.Π.Σ. και γ΄) Ιατρός.

V) Εξοδολόγιο. Α΄) εισιτήρια χωρίς κρατήσεις και αν υπάρχει έλλειμμα να καλύπτεται από το Δ.Σ. (άρα έξοδα = μηδέν), Β΄) Διαιτητές- Ιατρός 120 € (4 Χ 30), χωρίς οδοιπορικά (να ορίζονται από κοντινές περιοχές) και χωρίς κρατήσεις από τους διαιτητές στο εξοδολόγιο. Το εξοδολόγιο να αναγράφεται στο Φ.Α. περιληπτικά (τόσα εισιτήρια = τόση είσπραξη). Κάποιοι αγώνες ας γίνονται και με 2 ή και με 1 διαιτητή αν είναι απαραίτητο.

VI) Όχι μικτές αν η Ε.Π.Ο. δεν καλύπτει πλήρως τα έξοδά τους.

VII) Οι προπονητές να αμείβονται με 300€ μηνιαίως (για 2 προπονήσεις εβδομαδιαίως στους μεγάλους και δύο στους μικρούς), ποσό λογικό για ερασιτέχνες.                           

Ε.Π.Σ.Κ.Ι

Ι) Μετονομασία σε Ε.Π.Κ. (Ένωση Ποδοσφαίρου Κεφαλονιάς).

ΙΙ) Μόνο Α΄ Κατηγορία. Οικονομικά συμφέρει, ακόμα και με 14 Α.Π.Σ. (δηλ. 26 αγωνιστικές και με μερικές εμβόλιμες Τετάρτες με ώρα έναρξης 17.00 στον 2ο Γύρο).

ΙΙΙ) Κύπελλο νοκ-άουτ (όχι 4άδες και άσκοπα έξοδα) με ημέρα διεξαγωγής την Τετάρτη μόνο.

ΙV) Κατάργηση της υποχρέωσης χρησιμοποίησης μικρών στην 11άδα από τη στιγμή που θα υπάρχει παιδικο-εφηβικό πρωτάθλημα, το οποίο θα πρέπει να διεξάγεται ολοχρονικά και σε 1 Γύρο (έτσι γίνεται σωστά η παραγωγή ποδοσφαιριστών για το ανδρικό, από το οποίο στο μέλλον θα αποκλείονται οι άνω των 40 ετών). Οι Ε.Π.Σ. Αιτ/νίας και Αχαΐας δεν προβλέπουν καθόλου μικρούς στο ανδρικό πρωτάθλημα, ενώ κάποιες Ε.Π.Σ. διεξάγουν και πρωτάθλημα Κ20.

V) Καθιέρωση πλαφόν στο εξοδολόγιο 120 € (4 Χ 30 διαιτητές - ιατρός), χωρίς οδοιπορικά και κρατήσεις για τους διαιτητές (να ορίζονται από κοντινές περιοχές - όχι π.χ. Θωμάς στους Πρόννους και Μενεγάτος στο Αργοστόλι).

VI) Να υπάρχει υποχρεωτικά ένας Ειδικός Σύμβουλος που θα ενημερώνεται και θα ενημερώνει τα Α.Π.Σ. για οποιαδήποτε νέα τροποποίηση προκύπτει στον Αθλητικό Νόμο, προκειμένου να αποφεύγονται τα λάθη που έχουν δυσάρεστες νομικές ή οικονομικές συνέπειες.

VII) Να υπάρξει καλύτερη οργάνωση στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων (π.χ. κλειδάριθμος) ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις που δημιουργούνται κατά την τέλεση πολλών αγώνων την ίδια ημέρα στο ίδιο γήπεδο.

VIII) Ορισμός Ετήσιου (εφάπαξ ή σε δόσεις) Μεριδίου των Α.Π.Σ. προς την Ε.Π. και κατάργηση τέλους συμμετοχής, συνδρομή κλπ.

ΥΓ. Σήμερα τα σωματεία και πληρώνουν και ταλαιπωρούνται αδίκως. Από τυπικότητες πλήρεις και από ουσία μηδέν, μόνο γραφειοκρατία, χαρτοπόλεμος χαχαχα και χαιρετούρες. Ας καταλάβουν επιτέλους οι ανευθυνο-υπεύθυνοι ότι δεν πειράζει να μην ξέρεις ή να μην καταλαβαίνεις κάτι, πειράζει να επιμένεις στο λάθος. Κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν ψάχνεις ώστε να βρεις τη συμφέρουσα λύση για τα Σωματεία._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου