Κυριακή, Μαρτίου 20

"Χ"ρυσή ισοπαλία για την Έρυσσο 0-0 στο Αργοστόλι με τα Διλινάτα

Σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής σε μια μίνι έκπληξη, ο Α.Ο. Ερύσσου, μετά τη "λευκή" ισοπαλία, θα πάρει έναν «χρυσό» βαθμό από τα Διλινάτα και θα κάνει ένα μεγάλο βήμα παραμονής στην κατηγορία.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα, είχαν μια μικρή υπεροχή, όμως δεν μπορούσαν να σπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Από την άλλη, στο ίδιο διάστημα η Έρυσσος προσπαθούσε με σωστό τρόπο να βάλει την μπάλα κάτω και να δημιουργήσει κάποιους κινδύνους στην εστία του Παγανία, όμως χωρίς να μπορεί να κάνει κάποια σημαντική φάση στην περιοχή των Διλινάτων.

Στο δεύτερο, η εικόνα δεν άλλαξε, οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι την υπεροχή, όμως ήταν ανούσια, ενώ χάθηκαν και κάποιες καλές φάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι και πάλι σωστά στημένοι από τον Ανδρέα Σιμάτο, με στόχο να μη δεχθούν γκολ και από εκεί και πέρα να χτυπήσουν στην κόντρα για την έκπληξη, τα κατάφεραν και με το παραπάνω.

Στο τέλος, θα μπορούσαν και οι δύο ομάδες, που έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να έχουν φύγει από το Δ.Α.Κ. με το τρίποντο της νίκης.

Με αυτό το «Χ» η Έρυσσος θα φτάσει τους 11 βαθμούς, θα μεγαλώσει την διαφορά από την κόκκινη γραμμή και τον Ηρακλή Πρόννων στους +6 βαθμούς και πλέον έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την ιστορική παραμονή της στην Α' κατηγορία και μάλιστα την πρώτη συμμετοχή της.

Φάσεις και γκολ του αγώνα

Στο 21' θα έχουμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τους γηπεδούχους, με τον Φ. Τζωρτζάτο να βγάζει με ωραία κάθετη στην πλάτη της άμυνας τον Δ. Πολλάτο, απέναντι από τον Barjamaj, όμως το πλασέ του  μπλοκάρεται από τερματοφύλακα της Ερύσσου με διπλή προσπάθεια.

Η δεύτερη καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο θα είναι και πάλι για τους γηπεδούχους στο 38' με τον Φ. Τζωρτζάτο να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ, χωρίς ωστόσο να προβληματίσει τον  Barjamaj, που θα μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Έτσι, χωρίς πολλές φάσεις και σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, δεν θα έχουμε σκορ και οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.

Στην επανάληψη, η εικόνα δεν θα αλλάξει και πάλι οι γηπεδούχοι θα έχουν την υπεροχή και θα μπορούσαν στη λήξη του αγώνα να πανηγυρίσουν μια νίκη που τελικά τους την στέρησε ο  Barjamaj.

Στο 50' ο Τσιλιμιδός από δεξιά και έξω από την περιοχή θα κερδίσει την μπάλα από τους αμυντικούς της Ερύσσου, θα πασάρει παράλληλα στην περιοχή στον Τσουραμάνη, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ του με πορεία τα δίχτυα θα αποκρουστεί πάνω στην γραμμή με το κεφάλι από τον Καρούσο και έτσι θα διατηρηθεί το 0-0.

Και πάλι ο Τσιλιμιδός στο 79' με νέα παράλληλη πάσα από δεξιά, θα βρει στην περιοχή τον Κουμαριώτη, το σουτ του οποίου θα στείλει την μπάλα άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 87' να προηγηθούν ή να πάρουν ακόμη και τη νίκη.

Ο Ν. Καββαδίας εκτελεί το μακρινό φάουλ ψηλοκρεμαστά στην αντίπαλη περιοχή, οι αμυντικοί των Διλινάτων δεν μπορούν να απομακρύνουν την μπάλα, η οποία θα φτάσει στον αμαρκάριστο Καραχρήστο ο οποίος θα κάνει το σουτ και θα στείλει την μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παγανία, σπαταλώντας μοναδική ευκαιρία για το προσπέρασμα της ομάδας του στο παιχνίδι.

Με δυο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους θα ολοκληρωθεί τελικά το παιχνίδι.

Στο 90' ο Φ. Τζωρτζάτος εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, η μπάλα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων και τον Στεφανάτο αμαρκάριστο να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Barjamaj.

Και στο 90+3' στην απόκρουση του αγώνα, ο Barjamaj θα κρατήσει το 0-0 και τον "χρυσό" βαθμό για την ομάδα του.

Συγκεκριμένα, ο Κουμαριώτης από αριστερά θα βγάλει την σέντρα στο β' δοκάρι για τον Αλ. Τζωρτζάτο, αυτός θα κάνει το σουτ από πολύ κοντά και σχεδόν εξ' επαφής, ο τερματοφύλακας της Ερύσσου θα κάνει μεγάλη απόκρουση, απομακρύνοντας εντυπωσιακά την μπάλα.

Αμέσως μετά θα ακουστεί το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, με τους γηπεδούχους να κάνουν μια γκέλα και τους φιλοξενούμενους που κατέθεσαν ψυχή στον αγωνιστικό χώρο να φεύγουν με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος στη συνέχεια μπορεί να αποδειχθεί "χρυσάφι" για την ομάδα του Α. Σιμάτου.

Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τον κ. Ε. Μενεγάτο και  την κ. Χρ. Μιχαλιτσιάνου.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας),  Παγανίας, Στεφανάτος, Αβντιούκοβ, Κουμαριώτης, Τζωρτζάτος Διον., Τσιλιμιδός, Πολλάτος Δημ. (44' λ.τ. Κουράνης), Χεϊμπέϊα (67' Τομάζος), Τσουραμάνης (78' Τζωρτζάτος Αλ.), Τζωρτζάτος Σπ., Πούλα (78' Πολλάτος Αλ.).

Έρυσσος:(Α. Σιμάτος), Barjamaj, Καρούσος, Βασιλάτος, Πατρίκιος, Rexha A, Ταβάνι (78' Βασιλάτος), Rexha P., Παπαλεξάτος Κ., Παππάς, Καραχρήστος (90+1' Καραχρήστος), Καββαδίας Ν., Πετρόπουλος (84' Βασιλάτος).

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου