Κυριακή, Μαρτίου 31

Επιτυχημένος και με πλήθος συμμετοχών ο σημερινός 12ος "Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου 2024”

Με απόλυτη επιτυχία και συν 200 δρομείς, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 31/3/2024, ένα από τα κορυφαία αθλητικά δρώμενα στο νησί μας, ο "12ος Βαλλιάνειος αγώνας δρόμου 2024", με μεγάλη όπως προαναφέραμε συμμετοχή και άρτια διοργάνωση από τους υπεύθυνους.

Να θυμίσουμε εδώ ότι, ο παραπάνω αγώνας αποτελεί μια συνδιοργάνωση Π.Ι.Ν. – Π.Ε. Κεφαλληνίας – Δήμου Αργοστολίου, τελεί υπό την αιγίδα του Βαλλιανείου κληροδοτήματος, είχε την υποστήριξη αρκετών χορηγών και ήταν αφιερωμένος στην Ειρήνη.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν τέλειες, η κλασσική διαδρομή επίσης εντυπωσιακή και όλοι μικροί - μεγάλοι χάρηκαν τη συμμετοχή τους, ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη. 

Οι διοργανωτές Διον. Φωκάς, Κατ. Φωκά, Βαν. Σαμόλη, η Π.Ι.Ν. – Π.Ε. Κεφαλληνίας, ο Δήμος Αργοστολίου, αλλά και όσοι βοήθησαν, έκαναν τα πάντα για να έχει επιτυχία ο αγώνας και τα κατάφεραν με το παραπάνω.

Στο μικρόφωνο και την παρουσίαση, έκαναν η Κατερίνα Φωκά και η Βάνια Σαμόλη, η οποία στη συνέχεια έλαβε μέρος και στον αγώνα.

Οι αθλητές των 10 km σε ηλιακές κατηγορίες από 13 έως 61+, μετά την εκκίνηση έτρεξαν την κλασσική διαδρομή του αγώνα, από την πλατεία Βαλλιάνου, τον δρόμο με τους Φοίνικες, στο Ορφανοτροφείο προς Φανάρι έως στο ύψος του Βιολογικού, όπου μπροστά από το εστιατόριο "Όσκαρ", με επιτόπου αναστροφή επέστρεψαν και τερμάτισαν στο ίδιο ακριβώς σημείο με την αφετηρία στην πλατεία Βαλλιάνου.

Η διαδρομή ήταν βατή, ενδιαφέρουσα, με εξαιρετική θέα, σε ένα ειδυλλιακό πάντρεμα πλούσιας βλάστησης και θαλάσσιου στοιχείου σε μία τουριστική περιοχή, προσφιλής σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες, ανεβάζοντας τα χαμόγελα και την ψυχολογία των αθλητών που έτρεχαν στον αγώνα.

Πριν από την εκκίνηση του δρόμου των 10 Km, προηγήθηκαν, όπως πάντα οι καθιερωμένοι παιδικοί αγώνες (50 – 100 και +100 μέτρα), μπροστά από το κτίριο της αντιπεριφέρειας, οι μαζορέτες του εργαστηρίου χορού Piruette, έδιναν ένα πανέμορφο "χρώμα" στην διοργάνωση και οι μικροί δρομείς έδειχναν να το χαίρονται.

Να τονίσουμε εδώ ότι, στις εκδηλώσεις στο χώρο της πλατείας συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Π.Σ. "Μπάλος" – το Εργαστήριο χορού Piruette με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, ενώ πραγματοποιήθηκαν και αγώνες δύναμης.

Η εκκίνηση των 10 km δόθηκε από το μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Διονύση Φωκά.

Οι κατηγορίες ήταν:

13-18 ετών κορίτσια

13-18 ετών αγόρια

19- 34 ετών άνδρες

19-34 ετών γυναίκες

35-49 ετών γυναίκες

35-49 ετών άνδρες

50-60 ετών γυναίκες

50-60 ετών άνδρες

61 + ετών γυναίκες

61+ ετών γυναίκες

61 + ετών άνδρες

Αφετηρία και τερματισμός, όπως προαναφέραμε ήταν η κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στον αγώνα παρέλαβαν, αμέσως μετά τον τερματισμό τους αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ οι νικητές των κατηγοριών βραβεύθηκαν ξεχωριστά.

Συγκινητική και καταχειροκροτήθηκε ήταν η Ασπασία Πεφάνη (ΑμεΑ) που συμμετείχε στον αγώνα.

Οι 3 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης σε άνδρες και γυναίκες:

Άνδρες

1ος  Σπ. Σκαφιδάς με χρόνο 37:57 (ίδιος με τον 11ο)

2ος  Βασ. Λάσκαρης με χρόνο 39:30

3ος  Παν. Κατσαρής με χρόνο 40:49

Γυναίκες

1η  Ανδρ. Κούλη με χρόνο 43:22

2η  Μέμα Δερρέ με χρόνο 51:30

3η  Ζέφη Τζόλα με χρόνο 51:59

Η πολύ όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις απονομές, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου.

Τις απονομές έκαναν ο αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου Σπ. Σαμούρης, η Π.Σ. Γιαν. Κουλουμπή, ο συγγραφέας Αγγ. Μπορονικολός, ο Πρόεδρος του Π.Σ. "Ο Μπάλος" Σπ. Πεφάνης, ο Διον. Μεταξάς, ο Δ/τής της τροχαίας Γ. Ισαουί, η σύμβουλος του Δημάρχου Μαρ. Βεργωτή και τα μέλη της Ο.Ε.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους εθελοντές και όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία ήταν απόλυτα επιτυχημένη!

Και του χρόνου με τον 13ο Βαλλιάνειο!

Θα ακολουθήσουν μεγάλα φωτορεπορτάζ

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου