Σάββατο, Μαρτίου 23

"Λάμψη" Αστέρα στο ντέρμπι του Ληξουριού με νίκη πρωτιάς 6-2!!

Με νικητή και πρωταθλητή της κανονικής περιόδου, τον Αστέρα Ληξουρίου, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Δημοτικό Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός", το μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο τον Α.Ο.Κ.Ι., με νίκη και σκορ 6-2, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β' κατηγορίας, αλλά και της Α' φάσης της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι, πιο παραγωγικοί, τελικά θα πετύχουν μία δίκαιη νίκη, η οποία τους δίνει την πρωτιά στην Α' φάση του πρωταθλήματος της "μικρής" κατηγορίας και παράλληλα το απόλυτο πλεονέκτημα των +4 βαθμών, στη Β' φάση της διοργάνωσης και στα playoffs.

Οι "μελανόλευκοι", προσπάθησαν έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξουν τα δεδομένα και να είναι εκείνοι που θα τερμάτιζαν στο ρετιρέ, όμως δεν τα κατάφεραν, καταλαμβάνοντας οριστικά στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Έτσι, στα playoffs θα ξεκινήσουν με το πλεονέκτημα των +2 βαθμών, 2 πίσω από το σημερινό τους αντίπαλο!

Τα γκολ του αγώνα

Οι γηπεδούχοι στο 6' θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 1-0, μετά από την ωραία προσπάθεια από δεξιά στην περιοχή και την παράλληλη πάσα του Γ. Μαρούλη, ο Ν. Βλάχος θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια και με κοντινό πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αλεξανδράτου.

Στο 24' μετά από γύρισμα προς την αντίπαλη περιοχή, ο Δημ. Πολλάτος θα βγει στην κόντρα, θα αποφύγει την έξοδο του Αλυσανδράτου και θα πλασάρει στην κενή εστία για την ισοφάριση και το 1-1.

Στο 40' οι γηπεδούχοι θα ξαναπάρουν το προβάδισμα στο σκορ 2-1. Ο Αν. Αλυσανδράτος εκτελεί το φάουλ από δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, εκεί ο Γ. Αναλυτής με ένα ωραίο σουτ στην κίνηση θα στείλει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Αυτό το 2-1 θα είναι σκορ ημιχρόνου στο ντέρμπι.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 47' ο Αστέρας θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ 3-1, μετά από την εξαιρετική προσπάθεια του Γ. Μαρούλη από δεξιά και το πλασέ που επιχειρεί, ο Μπάλλας στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα θα την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του για να έχουμε έτσι το αυτογκόλ!

Στο 55' ο Χ. Αλιβιζάτος θα μειώσει σε 3-2 με κοντινό πλασέ, απέναντι από τον Αλυσανδράτο, στην πολύ ωραία κάθετη πάσα του Δημ. Πολλάτου και θα ξαναβάλει την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι.

Όμως, στη συνέχεια ο Τοζάι με απευθείας σουτ, έξω από την περιοχή και χωρίς να σκάσει η μπάλα στο χόρτο, μετά το κόρνερ από δεξιά του Βλάχου, θα πετύχει το 4-2 και θα βάλει ουσιαστικά τέλος στα όνειρα πρωτιάς των φιλοξενούμενων.

Ο Τ. Ζυκάι στο 77' θα πετύχει και το 5-2 με πλασέ στη δεξιά γωνία του Αλεξανδράτου, μετά από κάθετη πάσα του Γ. Μαρούλη.

Το "κερασάκι" στην τούρτα θα βάλει ο ίδιος ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Αστέρα, ο οποίος στο 85' θα σημειώσει το τελικό 6-2, όταν ο Χρ. Τζωρτζάτος θα τον βρει με ωραία κάθετη και αυτός, αφού αποφύγει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, πλασάρει στην κενή εστία.

Το σφύριγμα της λήξης του ντέρμπι, θα βρει τους "πράσινους" τους Ληξουρίου να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη, την πρωτιά, αλλά και το bonus που δίνει η συγκεκριμένη θέση.

Αντίθετα, οι "μελανόλευκοι" του Αργοστολίου θα συμβιβαστούν με την 2η θέση και το bonus των +2 βαθμών.

Τέλος να σημειώσουμε ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν και ένα δοκάρι στο 3-1.

Διαιτητής ο κ. Ε. Κατερέλος με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρος και Στ. Πλαχούρα.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Ληξ.:(Σ. Αναλυτής), Αλυσανδράτος Α., Λουκέρης, Κοντογιαννάτος, Συνοδινός, Αλυσανδράτος Αν. (58' Τοζάι), Γιακουμάτος (58' Τζωρτζάτος, Αναλυτής Γ., Μαρούλης Γ. (76' Βεσάι), Ζυκάι, Βλάχος, Μαρούλης Σπ. (58' Διακάτος).

Α.Ο.Κ.Ι.:(Δ. Ζησιμάτος), Αλεξανδράτος, Μπάλλας, Πολλάτος Δ., Πλατανίτης, Βλάντι (67' Κοραμπάτος), Μεσσάρης (67' Σταθάτος), Αλιβιζάτος, Αποστόλου, Πολλάτος Γ., Ζούκα (63' Στρατιώτης), Μπεκίρη.

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου