Σάββατο, Μαρτίου 30

Νίκη πρωτιάς για τον Αστέρα στο ντέρμπι...... 3-2 τον Α.Ο.Κ.Ι. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Σε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι στην πρεμιέρα των playoffs της Β' κατηγορίας, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής, ο Αστέρας Ληξουρίου θα πάρει μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον γηπεδούχο Α.Ο.Κ.Ι. με σκορ 3-2.

Μία νίκη που τον χρίζει φαβορί για την πρωτιά, την άνοδο και τον τίτλο.

Σε γενικές γραμμές, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου παρακολουθήσαμε ένα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον παιχνίδι, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Στο πρώτο 45λεπτο η μπάλα κυρίως παίχθηκε στο κέντρο με αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι ελάχιστες, σε αυτό το χρονικό διάστημα, μια και οι δύο ομάδες έδειχναν να προσέχουν ιδιαίτερα τις άμυνες τους και να χτυπήσουν κυρίως στην κόντρα.

Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασιστικά και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Στη συνέχεια όμως και μετά το 1-1, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έλεγχαν το ντέρμπι, έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες και με ένα επιμέρους 1-2 θα φύγουν με ένα μεγάλο τρίποντο από το Δ.Α.Κ. και νίκη με σκορ 2-3!

Τα γκολ του ντέρμπι

Με το παιχνίδι να παίζεται κυρίως στο κέντρο και στην κόντρα, όπως προαναφέραμε, λογικό ήταν οι φάσεις να είναι πολύ λίγες στο πρώτο μισό.

Έτσι το μοναδικό γκολ σε αυτό το διάστημα θα έρθει στο 33' και θα είναι για τους φιλοξενούμενους.

Ο Γ. Μαρούλης μετά από πολύ ωραία ενέργεια από αριστερά, θα κάνει την παράλληλη πάσα στην περιοχή για τον Ζυκάι και ο τελευταίος απέναντι από τον Αλεξανδράτο πλασάρει εύστοχα για το 0-1.

Αυτό το 0-1 δεν θα αλλάξει και οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ.

Στην επανάληψη, όπως αναφέραμε παραπάνω, οι γηπεδούχοι θα μπουν πιο δυνατά και θα ισοφαρίσουν με τη συμπλήρωση 58'.

Ο Γ. Πολλάτος θα εκτελέσει ψηλοκρεμαστά το φάουλ από δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, εκεί ο Δημ. Πολλάτος θα πιάσει την κεφαλιά και θα σημειώσει το 1-1 στο ντέρμπι.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι φιλοξενούμενοι θα ανεβάσουν ρυθμό, θα χάσουν αρκετές καλές ευκαιρίες και στο 74' τελικά θα πάρουν εκ νέου το προβάδισμα 1-2.

Ο Τοζάι με καταπληκτική κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, θα βρει τον Ζυκάι και ο τελευταίος απέναντι από τον Αλεξανδράτο, που έκανε μεγάλες αποκρούσεις σήμερα, θα κάνει το σουτ και η μπάλα αφού βρει στο οριζόντιο δοκάρι θα καταλήξει στα δίχτυα, σημειώνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι. 

Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ από το νεαρό ποδοσφαιριστή του Αστέρα!

Στο 87' μάλιστα θα πετύχουν το 1-3 και ουσιαστικά θα "κλειδώσουν" τη νίκη τους.

Ο Τοζάι εκτελεί το φάουλ από αριστερά, οι αμυντικοί δεν απομακρύνουν σωστά, η μπάλα θα φτάσει στον Αλυσανδράτο Ανδρ. και ο τελευταίος με ένα εντυπωσιακό σουτ, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι "μελανόλευκοι" το μόνο που θα καταφέρουν στη συνέχεια, είναι η μείωση του σκορ σε 2-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 88' του Χ. Αλιβιζάτου.

Στην παράβαση θα υποπέσει ο Κοντογιαννάτος, όταν θα ανατρέψει στην περιοχή σε προφανή θέση για γκολ τον Δημ. Πολλάτο, γεγονός που θα φέρει και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Αστέρα.

Αυτό το 2-3 θα είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Αστέρα να γίνεται το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, αντίθετα με τους γηπεδούχους που χάνουν σημαντικό έδαφος και βρέθηκαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραϊσκο και Στ. Πλαχούρα.

Οι συνθέσεις

Α.Ο.Κ.Ι.:(Δ. Ζησιμάτος), Αλεξανδράτος, Μπάλλας, Πολλάτος Δ., Πλατανίτης, Μεσσάρης, Αλιβιζάτος, Πολλάτος Γ., Μπεκίρη, Στρατιώτης (53' Κοσμάτος), Skametaj (69' Αποστόλου), Σταθάτος.

Αστέρας Ληξ.:(Σ. Αναλυτής), Αλυσανδράτος Α., Τζωρτζάτος, Μαρκέτος, Αλυσανδράτος Αν., Γιακουμάτος, Τοζάι, Μαρούλης Γ. (78' Σούπας), Ζυκάι, Βλάχος (78' Αναλυτής Δημ. - 90+3' Διακάτος), Μαρούλης Σπ.  (46' Κοντογιαννάτος), Αναλυτής Γ..

Σε λίγο μεγάλο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου