Τρίτη, Μαρτίου 19

Η pregame της πρεμιέρας των playoffs του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2023-2024... Και τώρα ο Πρωταθλητής

Και τώρα οι "4", τα playoffs του πρωταθλήματος και η πρωταθλήτρια ομάδα της φετινής περιόδου, η οποία στη συνέχεια θα αγωνιστεί εκπροσωπώντας το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο, στα μπαράζ πρωταθλητών των Ενώσεων, για ένα "εισιτήριο" που θα την οδηγήσει την επόμενη σεζόν στη Γ’ Εθνική.

Ένας περίπου μήνας σημαντικών αγώνων, όπου οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της σεζόν, σε μια μεγάλη «μάχη» αναμένεται να μας χαρίσουν πολύ όμορφες στιγμές σε ένα μίνι πρωτάθλημα που εδώ ότι δώσεις θα πάρεις, ενώ τα λάθη είναι απαγορευτικά, μιας και ο χρόνος για να καλυφθούν στη συνέχεια τυχόν βαθμολογικές απώλειες, είναι περιορισμένος.

Ο αήττητος Παλληξουριακός (+4 β.) με το απόλυτο της κανονικής περιόδου, είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί.

Ο Πυλαριακός (+2 β.) έδειξε και φέτος σπουδαία ομάδα και θέλει να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός και όπου φτάσει.

Στη συνέχεια η Εικοσιμία (+1 β.) με καλές και κακές στιγμές στη φετινή της πορεία, αν παρουσιαστεί σοβαρή και φτάσει στον ανώτατο βαθμό ετοιμότητας, ίσως να έχει πιθανότητες.

Τέλος, η Σάμη που έδειξε ότι κάτι σοβαρό γίνεται στο "λιμάνι", δηλώνει παρόν μετά από το 2004 σε αγώνες playoffs και θα προσπαθήσει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, διατηρώντας την καλή της παρουσία.

Αύριο Τετάρτη λοιπόν στις 4 και 30 το απόγευμα, είναι όλα έτοιμα και τα δύο παιχνίδια του προγράμματος της πρεμιέρας θα διεξαχθούν σε Μακρυώτικα και Αργοστόλι.

Μεγάλα παιχνίδια στην πρεμιέρα, με τα μάτια των φίλων του τοπικού ποδοσφαίρου να είναι στραμμένα στην Πύλαρο, αλλά και στο Αργοστόλι.

Η ευχή μας να παρακολουθήσουμε σπουδαία παιχνίδια! 

Καλή επιτυχία στις τέσσερις ομάδες!

Ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου Α.Ο. Παλληξουριακός

            

Τετάρτη  20/3/2024

Με το παιχνίδι ανάμεσα σε Πυλαριακό - Παλληξουριακό, αύριο Τετάρτη στις 4 και 30 το απόγευμα στα Μακρυώτικα, κάνουν πρεμιέρα τα playoffs του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, με ένα ενδιαφέρον βαθμολογικά αλλά και αγωνιστικά παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη και το τρίποντο, για να μπουν με το "δεξί" στη σειρά. 

Οι μεν γηπεδούχοι, για να πάρουν κεφάλι στο βαθμολογικό πίνακα και οι φιλοξενούμενοι για να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τη βαθμολογική διαφορά και ιδιαίτερα με ένα αποτέλεσμα που να τους βολεύει στο Δ.Α.Κ. την ίδια ώρα, να βρεθούν από πολύ νωρίς, κοντά στην εκ νέου κατάκτηση του πρωταθλήματος 2023-2024.

Οι γηπεδούχοι, τον τελευταίο καιρό, ανεξάρτητα από την ισοπαλία τους στην Ιθάκη, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, στο αδιάφορο όμως βαθμολογικά παιχνίδι με αντίπαλο την Πρόοδο, παρουσιάζονται πολύ ποιοτικοί, συγχρόνως ανταγωνιστικοί στην έδρα τους, όπου σίγουρα με μια νίκη θα έχουν κάνει τη μεγάλη έκπληξη και θα μπουν στο "κόλπο".

Μπορεί σε αυτή την διαδικασία να μην είναι το φαβορί, όμως όπως έδειξαν στην Α' φάση του Πρωταθλήματος είναι μία σοβαρή, καλοδουλεμένη ομάδα που παλεύει κάθε παιχνίδι για τη νίκη και αυτό θα κάνουν στο αυριανό, απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο τους και φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Οι φιλοξενούμενοι, πρωταθλητές κανονικής περιόδου, σε μία εντυπωσιακή και πάλι χρονιά, ολοκλήρωσαν την Α' φάση αήττητοι και με το απόλυτο 18Χ18, χωρίς ουσιαστικά να απειληθούν, ολοκληρώνοντας την με μία διαφορά της τάξης των 10 βαθμών, από τον δεύτερο της κατάταξης, σημερινό τους αντίπαλο Πυλαριακό!

Οι "ερυθρόλευκοι", μια ομάδα "χτισμένη" από κράμα για πρωταθλητισμό, πολύ ποιοτική και με "μεγάλο" ρόστερ, είναι αντικειμενικά το φαβορί και αυτό θέλουν να το αποδείξουν με το "καλημέρα" του μίνι πρωταθλήματος, σε μία δύσκολη έδρα, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

Αύριο λοιπόν στα Μακρυώτικα, περιμένουμε ένα δυνατό, ποιοτικό παιχνίδι και τις δυο ομάδες να θέλουν νίκη για να ξεκινήσουν θετικά την προσπάθεια τους.

Αποτελέσματα κυπέλλου και κανονικής διάρκειας

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν τη φετινή σεζόν για 5η φορά και οι φιλοξενούμενοι μετρούν μόνο νίκες!

Οι 4 προηγούμενες ήταν: 

Για τη φάση των ομίλων του τοπικού κυπέλλου, όπου οι "ερυθρόλευκοι" τόσο στον α' γύρο στον Άγιο Αντώνη, όσο και στον επαναληπτικό στα Μακρυώτικα πήραν ισάριθμες νίκες με 6-0 και 3-1 αντίστοιχα.

Για το πρωτάθλημα, οι νικητές της κανονικής περιόδου, επικράτησαν και στα δύο. Συγκεκριμένα 7-0 στον α' γύρο στο Ληξούρι και 1-0 στα Μακρυώτικα τον β´!

            

Την ίδια ώρα, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η πρεμιέρα των playoffs 2023 - 2024 του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, με το δεύτερο και μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής μεταξύ Εικοσιμίας - Σάμης.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες που με το «καλημέρα», μπορεί να δώσει ανάσες και ελπίδες στο νικητή για τη συνέχεια και τη "μάχη" για τον πρωταθλητή ή να τις βγάλει εκτός στόχου από πολύ νωρίς.

Οι γηπεδούχοι, σε μία δύσκολη σεζόν στην οποία, με νέο προπονητικό δίδυμο στον πάγκο τους και μία νεανική ομάδα, έχουν πετύχει απόλυτα στους στόχους τους, κερδίζοντας θέση στην 4αδα και στα playoffs, ενώ είναι η μία εκ των finalist του τοπικού κυπέλλου, στο μεγάλο τελικό της 27ης Μαρτίου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με αντίπαλο τον Παλληξουριακό.

Σίγουρα, αν οι γηπεδούχοι αγωνιστούν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες, σε αυτή την φάση, μπορούν να βάλουν δύσκολα σε οποιοδήποτε αντίπαλο, ενώ δεν θα έχουν ιδιαίτερο άγχος

Στο αυριανό παιχνίδι, ο στόχος είναι μόνο νίκη αφού με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, ιδιαίτερα αν ο Παλληξουριακός περάσει από τα Μακρυώτικα, λογικά δύσκολα στη συνέχεια θα μπορέσει να καλύψει μία τέτοια διαφορά.

Από την άλλη πλευρά, όπως προαναφέραμε στους φιλοξενούμενους πνέει φέτος ένας άλλος άνεμος. Άνεμος αισιοδοξίας και ανασυγκρότησης με μακροπρόθεσμα σχέδια για την ομάδα.

Η Σάμη λοιπόν και πάλι στα playoffs, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια και αισιοδοξεί.

Πιστεύουν στην ομάδα τους και θα κάνουν το καλύτερο για αυτή, στις έξι αγωνιστικές του μίνι πρωταθλήματος, βλέποντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με το "ταμείο" να γίνεται στο τέλος, σε μία έτσι κι αλλιώς επιτυχημένη χρονιά!

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, αύριο το απόγευμα, περιμένουμε ένα ποιοτικό και επιθετικό, παρά την κρισιμότητα του παιχνίδι, από τις δυο ομάδες.

Και οι δύο θέλουν νίκη, αφού διαφορετικό αποτέλεσμα δεν ευνοεί τον στόχο τους και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι, θα παρακολουθήσουμε καλό θέαμα!

Αποτελέσματα κυπέλλου και κανονικής διάρκειας

Και εδώ οι δύο ομάδες θα συναντηθούν τη φετινή σεζόν για 5η φορά, με τους γηπεδούχους, εντός των τεσσάρων γραμμών να παραμένουν αήττητοι.

Οι 4 προηγούμενες ήταν: Για τη φάση των ομίλων του τοπικού κυπέλλου, όπου το πρώτο παιχνίδι της σειράς διακόπηκε σε βάρος της Εικοσιμίας, ενώ στον επαναληπτικό του Καραβόμυλου, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0).

Για το πρωτάθλημα οι γηπεδούχοι επικράτησαν και στα δύο. Συγκεκριμένα 2-1 στον α' γύρο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και 3-1 στον Καραβόμυλο τον β'.

Οι διαιτητές των αγώνων δεν είχαν ανακοινωθεί ως τώρα!

        
Η βαθμολογία

α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
---
---
---
---
-----
4
2.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
---
---
---
---
-----
2
3.
Α.Ο. Εικοσιμίας
---
---
---
---
-----
1
4.
Α.Ο. Σάμης
---
---
---
---
-----
0

        
Η επόμενη Αγωνιστική
(Playoffs - Κυριακή 24/3)

α/α
Αγώνας
1.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Σάμης
2.
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Εικοσιμίας

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου