Σάββατο, Ιανουαρίου 13

“Βήμα” 4αδας για τον Α.Ο. Διλινάτων 2-1 στο ντέρμπι τον Α.Ο. Σάμης

Σε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α' τοπικής κατηγορίας, ο Α.Ο. Διλινάτων θα επικρατήσει του Α.Ο. Σάμης με σκορ 2-1 και θα βάλει τα θεμέλια, όχι μόνο για τη συμμετοχή του στην τελική 4αδα και τα playoffs, αλλά και για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο τελικό πλασάρισμα αποκτώντας πλεονέκτημα στην επόμενη φάση.

Στο πρώτο 45λεπτο παρακολουθήσαμε ένα ισορροπημένο και ποιοτικό παιχνίδι που μπορεί να μην είχε πολλές καλές στιγμές, όμως είχε ρυθμό και καλό θέαμα.

Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή χωρίς ωστόσο να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε τους τρεις βαθμούς, αντίθετα θα δεχθούν ένα αυτογκόλ και την ήττα, απέναντι στους γηπεδούχους που είχαν τις ευκαιρίες.

Τα γκολ και οι φάσεις από το παιχνίδι

Στο 2' ο Καλαφάτης με ωραία ενέργεια από αριστερά θα γυρίσει παράλληλα στην περιοχή για τον Γεωργόπουλο, το σουτ του οποίου από καλή θέση θα στείλει τη μπάλα στο σώμα του Καραγιαννάκη και στη συνέχεια θα απομακρυνθεί από τους αμυντικούς της Σάμης.

Σπουδαία επέμβαση για τον Κ. Μωραΐτη στο 12' όταν θα πεταχτεί στην αριστερή του γωνία και θα απομακρύνει την μπάλα στο δυνατό μακρινό σουτ του Χασάι.

Και στο 19' οι φιλοξενούμενοι θα πανηγυρίσουν το 0-1.

Ο Βιτωράτος θα βγάλει τη σέντρα από αριστερά στην περιοχή, ο Μ. Τρίφι δεν κάνει καλά το πλασέ, η μπάλα στη συνέχεια αποκρούεται από τον Κ. Τζωρτζάτο και στην επιστροφή της ο Ζησιμάτος, αμαρκάριστος από πολύ κοντά θα πλασάρει στην κενή εστία για το προβάδισμα της ομάδας του.

Μετά από 20' οι γηπεδούχοι θα ισοφαρίσουν το σκορ σε 1-1 με ωραίο πλασέ του Χασάι στην έξοδο του Μωραΐτη, μετά από εξαιρετική πάσα του Σπανού.

Αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου και τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες στο σκορ 1-1.

Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο, χωρίς ωστόσο να απειληθούν ιδιαίτερα, με στόχο να χτυπήσουν έξυπνα στην κόντρα και τα κατάφεραν, χάνοντας συγχρόνως, αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να  κυκλοφορήσουν μπάλα, ενώ είχαν την ατυχία από το 42' να αγωνίζονται χωρίς τον φυσικό τους σκόρερ Γ. Καρασαββίδη, λόγω τραυματισμού και έτσι να δυσκολεύει περισσότερο η κατάσταση στο γκολ, ενώ θα δεχθούν την ήττα από ένα αυτογκόλ.

Πάντως, η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στους γηπεδούχους όταν στο 46' ο Κ. Μωραΐτης θα σώσει την εστία του απέναντι από τον Καλαφάτη, αποκρούοντας το πλασέ του σε μία καταπληκτική φάση σε "κομπίνα" φάουλ εκτός περιοχής.

Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να απειλήσουν με ένα μακρινό σουτ του Περιβολάρη που δεν βρίσκει όμως στόχο, αφού η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Παγανία.

Νέα ευκαιρία για τα Διλινάτα στο 64' με τον Ν. Τανουσάι να βρίσκει κάθετα στην περιοχή τον Χασάι, το σουτ του οποίου όμως, καταλήγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κ. Μωραΐτη.

Ο Πούλα στο 66' θέλει να αιφνιδιάσει με ένα μακρινό σουτ, όμως ο Μωραΐτης θα απομακρύνει δύσκολα την μπάλα στη δεξιά του γωνία.

Στο 67' ο Κουράνης θα προτιμήσει να κάνει το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα θα καταλήξει άουτ.

Στο 77' η ομάδα του "μεγάλου" χωριού θα πάρει το προβάδισμα μέσω παίκτη της αντίπαλης ομάδας.

Ο Κουράνης θα πιέσει εκτός περιοχής και δεξιά τον Καραγιαννάκη, αυτός θέλει να γυρίσει την μπάλα στο Μωραΐτη, ο τελευταίος δεν κάνει καλή εκτίμηση της φάσης και η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του, για το αυτογκόλ και το 2-1 των γηπεδούχων.

Καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 80' με τον Ζησιμάτο να βγάζει τη σέντρα παράλληλα στην περιοχή, τον Α. Αλυσανδράτο να σουτάρει από καλή θέση στην κίνηση και τον Παγανία να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα.

Μέχρι την ολοκλήρωση του ντέρμπι δεν είχαμε κάτι άλλο αξιοσημείωτο και έτσι η ομάδα του Γκ. Ρέτσι θα πανηγυρίσει ένα μεγάλο τρίποντο που την διατηρεί στην 4αδα και δίνει καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, με μία πολύ νεανική και ποιοτική ομάδα προσπάθησαν αρκετά και έδειξαν καλά στοιχεία, όμως στάθηκαν άτυχοι στο αυτογκόλ, αλλά και στον τραυματισμό του Καρασαββίδη στο πρώτο ημίχρονο!

Διαιτητής ο κ. Α. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Στ. Πλαχούρα.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Α. Ρέτσι), Παγανίας, Marku E., Τζωρτζάτος Κ., Χασάι, Σπανός (66' Πούλα), Τσιλιμιδός (46' Γκερβένη), Καλαφάτης Ε., Γεωργόπουλος (λ.τ. 60' Τζωρτζάτος Δημ.), Κουράνης Στ., Τανουσάι Ν., Πολλάτος Αλ. (81' Στεφανάτος).

Α.Ο. Σάμης:(Σπ. Παπαδάτος), Μωραΐτης Κ., Σπυράτος (89' Νικολοβιένης), Ζησιμάτος, Καραγιαννάκης, Καππάτος (72' Ν. Μωραΐτης), Βιτωράτος, Τρίφι Μ., Μετάι (89' Παππάς), Τρίφι Μ. (72' Φιλιππάτος), Περιβολάρης, Καρασαββίδης (42' λ.τ. Αλυσανδράτος Α.).

Παρακάτω φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου