Παρασκευή, Ιανουαρίου 5

Η Pre game της 7ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας

Αύριο και μεθαύριο η 7η αγωνιστική του

τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο 6-7/1/2024 και μετά από τρεις εβδομάδες διακοπής, λόγω των εορτών, θα συνεχιστεί το τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, με τους 5 συνολικά αγώνες του προγράμματος της 7ης αγωνιστικής. 

Μια αγωνιστική με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον τουλάχιστον σε τρία τουλάχιστον παιχνίδια.

Στην 7η αγωνιστική λοιπόν, δύο μόλις αγώνες πριν την ολοκλήρωση του β' γύρου και πλέον, κάθε κερδισμένος βαθμός είναι σημαντικός, όπως και κάθε χαμένος "μαχαιριά" στην προσπάθεια των ομάδων, τόσο τη "μάχη" για την 4αδα όσο και σε αυτή της παραμονής.

Σε αυτή την αγωνιστική, ξεχωρίζουν τα πολύ σημαντικά παιχνίδια για την πορεία των συγκεκριμένων ομάδων στη συνέχεια, μεταξύ Προόδου Ιθάκης - Εικοσιμίας την Κυριακή το πρωί και Ευγέρου Πυλαριακού το Σάββατο σε Σταυρό και Αργοστόλι αντίστοιχα. 

Όμως ενδιαφέρον υπάρχει και στο παιχνίδι Σάμης - Πρόννων την Κυριακή στον Καραβόμυλο.

Αγωνιστικά τώρα, το Σαββατοκύριακο 6-7/1/2024, θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια και μένει να δούμε τι θα δούμε μετά τη "μάχη" κουραμπιέ - μελομακάρονου.

Συγκεκριμένα 1 το Σάββατο σε Αργοστόλι και 4 την Κυριακή σε Σταυρό (2) - Αργοστόλι - Καραβόμυλο.

Να ευχηθούμε με την ευκαιρία Καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες σε όλες τις τοπικές ομάδες, τους διαιτητές και τους φιλάθλους!


Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 6-1-2024  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Καραΐσκος Απ.

Κατερέλος Ε.

2.

Κυριακή 7-1-2024  ώρα:10:30

Δημοτικό Σταυρού

Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. - Α.Ο. Εικοσιμίας

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Μενεγάτος Ε.

Χαρίση Κ.

3.

Κυριακή 7-1-2024  ώρα:13:00

Δημοτικό Σταυρού

Οδυσσέας Ιθ. - Α.Ο. Παλληξουριακός 

Αντωνιάδης 

Νεόφυτος 

Μενεγάτος

Χαρίση Κ.

4.

Κυριακή 7-1-2024  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Διλινάτων - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Κατερέλος

Ελευθέριος

Μπαζάρογλου Π.

---------------

5.

Κυριακή 7-1-2024  ώρα:15:00

Δημοτικό Καραβόμυλου

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Πρόννων

Καραΐσκος

Απόστολος

Βουτσινάς Α.

Αβάζαρος Χρ.

         

Αναλυτικά η 7η αγωνιστική

Σάββατο 6/1/2024

         

Η αυλαία της 7ης αγωνιστικής ανοίγει με το πρόγραμμα του Σαββάτου το απόγευμα, με το μοναδικό και πολύ σημαντικό παιχνίδι, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ανάμεσα στην Εύγερο και τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Πυλαριακό.

Ίσως στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής, οι δύο αντίπαλοι θέλουν το τρίποντο προκειμένου να παραμείνουν στο στόχο τους και να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στο όνειρο της τελικής 4αδας και της συμμετοχής τους στα φετινά playoffs.

Ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι, οι οποίοι τελευταία έχουν αρχίσει να βρίσκουν τα πατήματα τους και να παρουσιάζουν ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, έτσι ώστε να ανέβουν βαθμολογικά και η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη.

Αλλά και οι φιλοξενούμενοι, στην μετά Κ. Καβαλλιεράτου εποχή (παραιτήθηκε ο coach) θα παραταχθούν στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με τον ίδιο στόχο, κάτι το οποίο αν πετύχουν θα έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για την είσοδο τους στα playoffs, ενώ θα διατηρήσουν τη δεύτερη θέση της βαθμολογικής κατάταξης.

Μετά τα παραπάνω είναι δεδομένο ότι θα έχουμε ένα μεγάλο ντέρμπι μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων.

Οι "Οράνιε" προέρχονται από μία όχι και τόσο εύκολη ή αν θέλετε αγχώδη νίκη στο ίδιο γήπεδο, απέναντι στον Οδυσσέα Ιθάκης και ύστερα από 6 αγωνιστικές, βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς και απολογισμό 2 νίκες - 1 ισοπαλία - 3 ήττες και τέρματα 8-11.

Οι "κυανέρυθροι" από εντός έδρας ήττα, στο τοπικό με τον Α.Ο. Σάμης με σκορ 1-4 και βρίσκονται στην 2η θέση με 15 βαθμούς, έχοντας στα ίδια παιχνίδια 5 νίκες - 1 ήττα και τέρματα 17-6.

Σίγουρα, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αγωνιστικά και βαθμολογικά παιχνίδι, όπου οι δύο ομάδες θέλουν να το προσπεράσουν χωρία απώλειες. 

Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι στο οποίο θα χρειαστεί υπομονή για να φτάσουν στο στόχο!

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Ε. Κατερέλο.

         
Κυριακή 7/1/2024

Την επόμενη ημέρα πλέον, Κυριακή 7/1/2024, με το παιχνίδι ανάμεσα στην Πρόοδο Ιθάκης και την Εικοσιμία, συνεχίζεται το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας, στις 12:30 το πρωί στο Δημοτικό Σταυρού.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, οι οποίες Δίνουν τη δική τους "μάχη" για τους φετινούς στόχους στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας.

Οι μεν γηπεδούχοι για να παραμείνουν στη "μεγάλη" κατηγορία και οι δε φιλοξενούμενοι να διατηρηθούν στην 4αδα και να ανέβουν περισσότερο βαθμολογικά.

Σίγουρα έχει πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού και οι δύο δεν έχουν κάνει το ιδανικό ξεκίνημα και ευρισκόμενοι στην 7η αγωνιστικοί οι βαθμοί κρίνονται απαραίτητοι.

Η Πρόοδος, με ένα φτωχό απολογισμό μετράει στα 6 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα 5 ήττες και 1 μόλις νίκη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται κάτω από την κόκκινη γραμμή του υποβιβασμού με μόλις 3 βαθμούς ισόβαθμη του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.

Όμως και η Εικοσιμία, σίγουρα θα ήθελε μια καλύτερη συγκομιδή σε σχέση με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της, μιας και μετράει με τη σειρά της 3 νίκες - 1 ισοπαλία και 2 ήττες και έτσι να βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς.

Στον Σταυρό της Ιθάκης, την Κυριακή το πρωί περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τις δύο ομάδες ικανές να πάρουν μια σημαντική νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, που θα δώσουν εκτός των άλλων και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τον κ. Ε. Μενεγάτο και την κ. Κ. Χαρίση.

         

Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Οδυσσέα Ιθάκης και τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό, λίγο αργότερα στο ίδιο γήπεδο, θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της Κυριακής της 7ης αγωνιστικής.

Ένα παιχνίδι στο οποίο φαβορί είναι οι πρωτοπόροι και αήττητοι φιλοξενούμενοι, μιας και σίγουρα υπάρχει ποιοτική διαφορά, σε σχέση με τον αντίπαλο τους, αλλά και των υπολοίπων ομάδων του πρωταθλήματος και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα και η γενικότερη παρουσία τους στις 6 μέχρι τώρα αγωνιστικές.

Οι παραπάνω ομάδες δεν είναι άγνωστες μεταξύ τους, μιας και θα συναντηθούν για 3η φορά φέτος.

Οι δύο προηγούμενες ήταν για τους ομίλους του τοπικού κυπέλλου, όπου οι "ερυθρόλευκοι" δεν συνάντησαν ιδιαίτερο πρόβλημα να επικρατήσουν τόσο στο ίδιο γήπεδο με σκορ 5-0, όσο και στο Ληξούρι με το σκορ εκεί να φτάνει στο 8-0!

Όπως είπαμε και παραπάνω, οι "ερυθρόλευκοι" ποιοτικά είναι καλύτεροι, με περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στο ρόστερ, υπάρχει αρκετή διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες και σίγουρα είναι το μεγάλο φαβορί να διερύνουν το αήττητο, απόλυτο σερί τους στο 7Χ7 στη διοργάνωση.

Μετά από 6 αγωνιστικές, διατηρούν το αήτττητο αλλά και το απόλυτο 6Χ6 και δεν έχουν δυσκολευθεί ιδιαίτερα από τους αντιπάλους τους σε όλα τα παιχνίδια!

Έτσι, βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, οδηγώντας την "κούρσα" με 18 βαθμούς, ύστερα από τις 6 σερί νίκες τους, ενώ προέρχονται από μία άνετη εντός έδρας νίκη με αντίπαλο, την άλλη Ιθακήσια ομάδα και σκορ 9-0!

Οι "κιτρινόμαυροι" της Ιθάκης από την άλλη, βρίσκονται με τα ίδια παιχνίδια στην 7η θέση και πάνω από την "κόκκινη" γραμμή με 2 νίκες και 4 ήττες, τελευταία στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου από την Εύγερο με σκορ 0-1.

Στο Σταυρό, το μεσημέρι του Σαββάτου, περιμένουμε ένα ανοικτό επιθετικό παιχνίδι, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να περάσουν νικηφόρα και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής και με κάποιες προυποθέσεις να την μεγαλώσουν κιόλας.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τον κ. Ε. Μενεγάτο και την κ. Κ. Χαρίση.

         

Την ίδια ημέρα η συνέχεια στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με την αναμέτρηση, ανάμεσα στα Διλινάτα και τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στις 3 το απόγευμα.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι το 3ο που θα συναντηθούν μεταξύ τους οι δύο ομάδες, αφού στους ομίλους του τοπικού κυπέλλου και συγκεκριμένα στον 3ο βρέθηκαν δύο φορές αντίπαλοι στο ίδιο γήπεδο.

Και στις δύο προηγούμενες η ομάδα του "μεγάλου" χωριού θα είναι νικήτρια. Στην πρώτη με σκορ 3-1 και στη δεύτερη 5-2.

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από μία άβολη ισοπαλία στη Σκάλα με αντίπαλο τον Α.Ο. Πρόννων και σκορ 1-1.

Μέχρι τώρα και σε 6 παιχνίδια, η παρουσία τους είναι μέτρια με αποτέλεσμα να έχουν μείνει αρκετά πίσω και συγκεκριμένα στην 8η θέση! με 5 βαθμούς και απολογισμό 1 μόλις νίκη - 2 ισοπαλίες - 3 ήττες με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολύ χαμηλά και μόλις +2 βαθμούς από την "κόκκινη" γραμμή του υποβιβασμού.

Οι φιλοξενούμενοι, προέρχονται από μία βαριά ήττα στο ίδιο γήπεδο, από την Εικοσιμία με σκορ 1-9 και θέλουν να αλλάξουν τα δεδομένα, αφού σε λίγο φτάνουμε στα μισά του πρωταθλήματος.

Σίγουρα, δεν έχουν ξεκινήσει καλά στη διοργάνωση, όπου μετά τη σπουδαία νίκη τους επί του Α.Ο. Πρόννων, ήρθε αυτό το 9-1 το οποίο έφερε εκ νέου προβληματισμό, αν και δεν ήταν σε αυτά τα παιχνίδια που υπολόγιζαν ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν έστω κάποιον βαθμό. 

Με τους ίδιους αγώνες βρίσκονται ουραγοί στο βαθμολογικό πίνακα, ισόβαθμοι της Προόδου Ιθάκης με 3 βαθμούς και απολογισμό 1 νίκη - 5 ήττες!

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου την Κυριακή περιμένουμε ένα δυνατό και ανοικτό παιχνίδι, το οποίο μπορεί να δώσει και αρκετά γκολ.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά στα προγνωστικά, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παλαίψουν τουλάχιστον για τον βαθμό της ισοπαλίας, χωρίς αυτό αν σημαίνει ότι θα μείνουν αδιάφοροι ακόμη και για το τρίποντο.

Διαιτητής ο κ. Ε. Κατερέλος με βοηθό τον κ. Π. Μπαζάρογλου.

Εδώ δεν έχει οριστεί τριάδα.

         

Τέλος, την ίδια ώρα στον Καραβόμυλο, θα πέσει η αυλαία της 7ης αγωνιστικής, με το αρκετά ενδιαφέρον αγωνιστικά - βαθμολογικά παιχνίδι, μεταξύ του γηπεδούχου Α.Ο. Σάμης και των Πρόννων, στο οποίο και οι δύο θέλουν νίκη.

Ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για τη μελλοντική πορέια τους, στο οποίο και οι δύο αντίπαλοι θέλουν νίκη. 

Νίκη που θα δώσει πλεονέκτημα 4αδας και ίσως ενός καλύτερου πλασαρίσματος.

Οι γηπεδούχοι, τον τελευταίο καιρό, μετρούν 3 συνεχόμενες νίκες και μια σχεδόν εξασφαλισμένη πρόκριση στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, δείχνουν ανεβασμένοι αγωνιστικά και ποιοτικά και θέλουν να δώσουν συνέχεια σε αυτές τις επιτυχίες.

Μέχρι σήμερα και στα 6 παιχνίδια που έχουν δώσει, έχουν έναν πολύ καλό απολογισμό με 4 νίκες και δύο ήττες (και οι δύο εκτός έδρας με δύο από τα φαβορί της 4αδας Παλληξουριακό - Εικοσιμία) και βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι με μια όχι ιδιαίτερα καλή παρουσία στα ίδια με τον αντίπαλο τους παιχνίδια, θέλουν και αυτοί τη νίκη, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα μείνουν πίσω.

Σίγουρα, η πορεία τους δεν είναι αυτή που περίμεναν οι άνθρωποι στην ομάδα και αυτό όπως είναι λογικό έχει φέρει κάποιον προβληματισμό.

Ο δικός τους απολογισμός είναι ακριβώς μοιρασμένος σε νίκες - ισοπαλίες - ήττες, αφού μετρούν από δύο.

Βρίσκονται 10 ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή και στην 5η θέση της βαθμολογικής κατάταξης με 8 βαθμούς και προέρχονται από ισόπαλο αποτέλεσμα στην έδρα τους 1-1 με τον Α.Ο. Διλινάτων.

Σημαντικό λοιπόν το αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, γεγονός που μας κάνει να περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι, τουλάχιστον από πλευράς ενδιαφέροντος και τις δύο ομάδες να δίνουν "μάχη" για το τρίποντο.

Οι γηπεδούχοι σε μια δυνατή έδρα, θα έχουν και την συμπαράσταση αρκετών φίλων τους από τη γύρω περιοχή.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Χρ. Αβάζαρο.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

18

6

6

0

0

33 - 01

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

15

6

5

0

1

17 - 06

3.

Α.Ο. Σάμης

12

6

4

0

2

17 - 09

4.

Α.Ο. Εικοσιμίας

10

6

3

1

2

16 - 11

5.

Α.Ο. Πρόννων

08

6

2

2

2

08 - 08

6.

Π.Α.Ο. Εύγερος.

07

6

2

1

3

08 - 11

7.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

    06     6   2   0   402 - 12

8.

Α.Ο. Διλινάτων

05

6

1

2

3

06 - 09

9.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

03

6

1

0

5

11 - 26

10.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

03

6

1

0

5

04 - 29

         
Οι σκόρερ

Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων κατά αλφαβητική σειρά 

της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Αντωνάτος Ηλίας 

Α.Ο. Παλληξουριακός

9

2.

Μπράτι Μέλι

Α.Ο. Παλληξουριακός

7

3.

Καρασαββίδης Γιώργος

Α.Ο. Σάμης

5

4.

Κουμαριώτης Παναγιώτης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

5

5.

Δελαπόρτας Δημήτρης

Α.Ο. Σάμης

4

6.

Κορσιάνος Αντώνης

Α.Ο. Παλληξουριακός

4

7.

Μινέτος Ιωάννης

Α.Ο. Εικοσιμίας

4

8.

Φίλιππας Γεράσιμος

       Α.Ο. Εικοσιμίας

        4

9.

Ηλιόπουλος Χάρης

Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.

3

10.

Καραγιάννης Κώστας

Α.Ο. Εικοσιμίας

3

**  Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με επίσης 3 ή λιγότερα τέρματα

         

Η επόμενη (8η) εμβόλιμη αγωνιστική
(Τετάρτη 10/1/2024)

α/α

Ομάδες

1.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ. - Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.

2.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

3.

Α.Ο. Πρόννοι - Π.Α.Ο. Εύγερος

4.

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Διλινάτων

5

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Σάμης

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου