Τρίτη, Ιανουαρίου 9

Η Pre game της αυριανής 8ης εμβόλιμης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας

Αύριο Τετάρτη 10 και μεθαύριο Πέμπτη 11/1 η 8η εμβόλιμη αγωνιστική του

τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Την Τετάρτη - Πέμπτη 10-11/1, ύστερα από τις δύο αναβολές της 7ης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, θα συνεχιστεί το τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, με τους 5 συνολικά αγώνες του προγράμματος της 8ης εμβόλιμης αγωνιστικής.

Μια αγωνιστική με έντονο το βαθμολογικό της ενδιαφέρον και στα πέντε παιχνίδια που έχουν προγραμματιστεί.

Μετά από 7 αγωνιστικές όλες οι ομάδες θέλουν βαθμούς, για τον στόχο της τελικής 4αδας, αλλά και για την παραμονή τους στη "μεγάλη" κατηγορία.

Σε αυτή την αγωνιστική, ξεχωρίζουν τα παιχνίδια Παλληξουριακού - Πυλαριακού, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, Πρόννων - Ευγέρου στο Δημοτικό Σκάλας, Εικοσιμίας - Διλινάτων στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, αλλά και το τοπικό της Ιθάκης μεταξύ Οδυσσέα - Προόδου με τις δύο ομάδες να παίζουν πολλά για την παραμονή τους στη "μεγάλη" κατηγορία.

Τέλος, την αγωνιστική ολοκληρώνει το βραδινό, επίσης του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, μεταξύ Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Σάμης.

Αγωνιστικά τώρα, την Τετάρτη - Πέμπτη 10-11/1/2024, θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια.

Τα 4 την Τετάρτη 10/1 σε Αργοστόλι (2) - Ληξούρι - Σκάλα και το τελευταίο την Πέμπτη 11/1 στο Σταυρό Ιθάκης

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Πέμπτη 11-1-2024  ώρα:14:00

Δημοτικό Σταυρού

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ. - Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.

Θωμάς 

Βασίλης 

Κωνσταντέλλος Κ

Τοττάκης Χ.

2.

Τετάρτη 10-1-2024  ώρα:15:00

Δημοτικό Ληξ. "Α.Ο. Παλληξουριακός"

ΑΟ Παλληξουριακός - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Κατερέλος

Ελευθέριος

Κωνσταντέλλος Κ.

---------------

3.

Τετάρτη 10-1-2024  ώρα:15:00

Δημοτικό Σκάλας

Α.Ο. Πρόννων - Π.Α.Ο. Εύγερος 

Μπαζάρογλου

Περικλής

---------------

---------------

4.

Τετάρτη 10-1-2024  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Διλινάτων

Βουτσινάς

Άγγελος

Τοττάκης Χ.

Καραΐσκος Απ.

5.

Τετάρτη 10-1-2024  ώρα:18:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Σάμης

Καραΐσκος

Απόστολος

Βουτσινάς Α.

---------------


         

Αναλυτικά η 8η αγωνιστική

         

Τετάρτη - Πέμπτη 10-11/1/2024

ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/1 ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΚΙ

Συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας με την εμβόλιμη 8η αγωνιστική, την Πέμπτη 11/1 και ώρα 2 το μεσημέρι στο Δημοτικό Σταυρού "Ν. Ραυτόπουλος", με το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε Οδυσσέα - Πρόοδο, όπου στο τοπικό ντέρμπι της Ιθάκης παίζουν σχεδόν τα "ρέστα" τους.

Ένα ντέρμπι στο οποίο και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν με μοναδικό στόχο το τρίποντο, που θα τους δώσει ανάσες και ψυχολογία για τη συνέχεια.

Σίγουρα, είναι ένα τοπικό ντέρμπι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα, με τους τυπικά γηπεδούχους να επιθυμούν να επανέλθουν στις επιτυχίες, μετά από 2 σερί ήττες και να ανέβουν βαθμολογικά.

Όμως και οι τυπικά φιλοξενούμενοι, που δεν έχουν ξεκινήσει καλά, θα έχουν τον ίδιο στόχο.

Άλλωστε οι 5 ήττες μέχρι τώρα και μάλιστα οι 4 συνεχόμενες, δεν επιτρέπουν νέες βαθμολογικές απώλειες για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες, μιας και βρίσκονται κάτω από την "κόκκινη" γραμμή υποβιβασμού, ισόβαθμοι του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 3 βαθμούς, από την μοναδική τους νίκη με τους "πράσινους".

Οι "κιτρινόμαυροι" της Βόρειας Ιθάκης, μέχρι σήμερα και στα επίσης 6 παιχνίδια που έχουν δώσει, έχουν σαν απολογισμό 2 νίκες - 4 ήττες, ενώ βρίσκονται στην 8η θέση με 6 βαθμούς και στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο "Ν. Ραυτόπουλος" του Σταυρού, το απόγευμα της Τετάρτης, περιμένουμε ένα ντέρμπι, στο οποίο όλα είναι ανοικτά σε κάθε αποτέλεσμα.

Ένα τοπικό που αναμένεται να κριθεί στη δύναμη και το πάθος των ποδοσφαιριστών από τις δύο πλευρές και το πόσο το θέλει η κάθε μία.

Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθό τον κ. Α. Μπλίκα.

         

Την Τετάρτη και ώρα 3 το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός, φιλοξενεί τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Πυλαριακό, σε ένα παιχνίδι που έχει ενδιαφέρον, τουλάχιστον από βαθμολογικής άποψης, αλλά και στο κατά πόσο θα αυξηθεί η βαθμολογική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.

Δεν μπορεί να υπάρχει αμφισβήτηση για το φαβορί του παιχνιδιού, αφού οι "ερυθρόλευκοι", καλύτεροι, πιο ποιοτικοί και και αγωνιζόμενοι στην έδρα τους δικαιούται τον τίτλο αυτόν, απέναντι σε έναν αντίπαλο που απαιτεί σεβασμό, βρίσκεται στη δεύτερη θέση και στο φινάλε δεν έχει να χάσει και τίποτε, από ένα παιχνίδι που δεν είναι αυτός το φαβορί.

Οι γηπεδούχοι, μετά από 6 αγώνες (έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο), όπως προαναφέραμε βρίσκονται επικεφαλής στο βαθμολογικό πίνακα με 18 βαθμούς, -2  από τον πρωτοπόρο αντίπαλο τους, αήττητοι και με το απόλυτο 6Χ6, το οποίο θα επιδιώξουν να κάνουν 7Χ7.

Οι φιλοξενούμενοι, μετά από 7 αγώνες βρίσκονται στη 2η θέση με 16 βαθμούς με έναν πολύ καλό απολογισμό 5 νίκες - 1 ισοπαλία - 1 ήττα.

Οι δύο αντίπαλοι, θα συναντηθούν μεταξύ τους για 3η φορά τη φετινή σεζόν, αφού όπως είναι γνωστό συμμετείχαν στην 1η σειρά του τοπικού κυπέλλου και συγκεκριμένα στον ίδιο 1ο όμιλο.

Και στα δύο παιχνίδια η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, ήταν αυτή που είχε επικρατήσει.

Πρώτα στο ίδιο γήπεδο με σκορ 6-0 και στον επαναλληπτικό στα Μακρυώτικα με το σκορ εκεί στο 3-1. 

Στο Ληξούρι, αύριο το απόγευμα, περιμένουμε ένα ανοικτό παιχνίδι και τις δύο ομάδες, έτοιμες να προσφέρουν θέαμα και γκολ, κάτι που συμβαίνει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Διαιτητής ο κ. Ε. Κατερέλος με βοηθό τον κ. Κ. Κωνσταντέλλο.

         

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα και ώρα, με ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, ανάμεσα στον Α.Ο. Πρόννων και την Εύγερο στο Δημοτικό Σκάλας, το οποίο κρίνεται κομβικό και για τις δύο ομάδες, αφού όποιος χάσει θα κάνει δύσκολη τη συνέχεια του βασικού στόχου της συμμετοχής του στην τελική 4αδα και τα play offs.

Και οι δύο θέλουν νίκη προκειμένου να διατηρηθούν σε τροχιά 4αδας, αφού με ήττα το όνειρο θα αρχίσει να χάνεται.

Ήδη, μετά από 7 αγωνιστικές έχουν μείνει πίσω με μία, όχι ιδιαίτερα πετυχημένη παρουσία μέχρι τώρα, από άποψης συγκομιδής βαθμών.

Οι γηπεδούχοι, έχουν σαν απολογισμό 2 νίκες - 2 ισοπαλίες και 3 ήττες, σε 7 παιχνίδια και βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς. Αποτέλεσμα το συγκεκριμένο παιχνίδι να αποτελεί κομβικό σημείο για την πορεία τους.

Και για τους φιλοξενούμενους είναι οριακό το συγκεκριμένο παιχνίδι, μιας και βρίσκονται στην ίδια θέση την 5η, με τον αυριανό αντίπαλο τους και τα Διλινάτα, με τον ίδιο απολογισμό και τα ίδια παιχνίδια. 

Πολύ σημαντικό λοιπόν βαθμολογικά το ντέρμπι (έτσι το περιμένουμε) της Σκάλας και για τις δύο ομάδες, το αποτέλεσμα του οποίου θα δείξει τι μπορούν να περιμένουν στη συνέχεια.

Θεωρούμε ότι η ισοπαλία δεν "βολεύει" καμία από τις δύο.

Σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολύ σημαντικό αγωνιστικά και βαθμολογικά παιχνίδι, περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι που οποιαδήποτε ομάδα έχει τις προΰποθέσεις να κατακτήσει το τρίποντο.

Φυσικά, οι γηπεδούχοι παράλληλα θέλουν να εκμεταλλευθούν την δυνατή τους έδρα, κάτι που δίνει ένα επιπλέον κίνητρο.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι λόγω της κρισιμότητας της συνάντησης θα παίξουν ανοικτά - επιθετικά και ίσως παρακολουθήσουμε, όπως συμβαίνει πάντα στα παιχνίδια των δύο ομάδων καλό θέαμα με πολύ αγωνία.

Διαιτητής ο κ. Π. Μπαζάρογλου.

         

Συνέχεια στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπου στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι, της 8ης εμβόλιμης αγωνιστικής, ο Α.Ο. Εικοσιμίας τυπικά γηπεδούχος,  θα φιλοξενήσει τον Α.Ο. Διλινάτων και τις δύο ομάδες να θέλουν, ένα από τα πιο σημαντικά τρίποντα της σεζόν, ώστε να παραμείνουν εντός στόχων.

Ένα τρίποντο ανάσας, ψυχολογίας, αλλά και καλού τελικού πλασαρίσματος στη συνέχεια, αφού και των δύο ομάδων ο στόχος εκτός από τη διάκριση στο κύπελλο, είναι και η είσοδος στην 4αδα με όσο το δυνατό καλύτερο πλεονέκτημα.

Δεν θα λέγαμε ότι Εικοσιμία - Διλινάτα, ξεκίνησαν ιδανικά τη σεζόν ή ότι παρουσιάζουν το θέαμα των προηγούμενων ετών, όμως ο στόχος τους πάντα είναι η διάκριση στις δύο διοργανώσεις και παραμένουν μεταξύ των 4-5 καλυτέρων ομάδων στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Μέχρι τώρα οι "κυανόλευκοι" από τη Λειβαθώ και στα 6 παιχνίδια που έχουν δώσει μετρούν 3 νίκες - 1 ισοπαλία - 2 ήττες...... Μάλλον φτωχός ο απολογισμός τους και βρίσκονται στην  4η θέση της βαθμολογικής κατάταξης με 10 βαθμούς (16-11 τέρματα).

Από την άλλη η ομάδα του "μεγάλου" χωριού με 7 δικά της παιχνίδια βρίσκεται στην 5η θέση, ισόβαθμη των Πρόννων - Ευγέρου με 8 βαθμούς (12-10 τέρματα), μετρώντας συνολικά 2 νίκες- 2 ισοπαλίς - 3 ήττες και πρέπει να τρέξουν, αν θέλουν αν εξασφαλίσουν θέση στην 4αδα!

Αύριο, θα συναντηθούν μεταξύ τους για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν, μιας και έπαιξαν τον πρώτο αγώνα των  προημιτελικών του τοπικού κυπέλλου με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.

Έτσι, η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό της 17ης Ιανουαρίου στο ίδιο γήπεδο.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου περιμένουμε να παρακολουθήσουμε ένα ντέρμπι με δύναμη, πάθος και τις δύο ομάδες ικανές για τη νίκη που θα δώσει βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα, σε όποια τελικά τα καταφέρει.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Χ. Τοττάκη και Απ. Καραΐσκο.

         

Τέλος, στο ίδιο γήπεδο λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 6 το βράδυ, θα πέσει η αυλαία της 8ης εμβόλιμης αγωνιστικής, με το παιχνίδι μεταξύ του γηπεδούχου, ουραγού Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και της Σάμης, στο οποίο και οι δύο "καίγονται" για τη νίκη, για τους δικούς του λόγους ο κάθε ένας.

Οι μεν γηπεδούχοι για να ξεκολλήσουν από τις θέσεις υποβιβασμού και οι φιλοξενούμενοι να κερδίσουν το καλύτερο τελικό πλασάρισμα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να πάνε με πλεονέκτημα στα playoffs.

Οι "πράσινοι", μέχρι τώρα και αν εξαιρεθεί εκείνο το 2-1 επί των Πρόννων την 5η αγωνιστική, πραγματικά δεν έχουν να θυμούνται κάτι άλλο από τη φετινή τους πορεία και στις 6 αναμετρήσεις τους, ως τώρα.

Αποτέλεσμα, να βρίσκονται στην τελευταίες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης, ισόβαθμοι της Προόδου Ιθάκης και πλέον ο κλοιός να "σφίγγει" σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή τους, έχοντας μόνο μία νίκη - 6 ήττες, 3 βαθμούς, ενώ έχουν πετύχει 4 τέρματα και έχουν δεχθεί 29!

Οι φιλοξενούμενοι, που τη φετινή περίοδο έχουν γυρίσει σελίδα, δείχνουν μια πολύ καλή αγωνιστική εικόνα, με την σφραγίδα του Σπ. Παπαδάτου, που εκτός από ποιότητα βγάζουν και πολύ νιάτο.

Κάνουν μια καταπληκτική σεζόν και μετά την τελευταία τους ήττα στο Ληξούρι, μία φυσιολογική εξέλιξη, από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό, έχουν κάνει ένα επιτυχημένο σερί 4 συνεχόμενων νικών με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετά από 7 αγωνιστικές και με πολλές πιθανότητες, μετά από αυτή την αγωνιστική να βρεθούν ακόμη και στην 2η.

Ο απολογισμός τους μέχρι τώρα, είναι 5 νίκες - 2 ήττες. Έχουν πετύχει 19 και έχουν δεχθεί 9 τέρματα.

Πολύ σημαντικό λοιπόν το τρίποντο και για τους δύο αντιπάλους, σε μια αναμέτρηση που σίγουρα έχει φαβορί.

Περιμένουμε ανοικτό, επιθετικό παιχνίδι, κυρίως από την ομάδα της Σάμης, το οποίο θεωρούμε ότι θα δώσει θέαμα και αρκετά γκολ, οι οποίοι έχουν τον πρώτο λόγο για την 5η σερί νίκη τους και 6η στη διοργάνωση.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθό τον κ. Α. Βουτσινά.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

18

6

6

0

0

33 - 01

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

16

7

5

1

1

18 - 07

3.

Α.Ο. Σάμης

15

7

5

0

2

19 - 09

4.

Α.Ο. Εικοσιμίας

10

6

3

1

2

16 - 11

5.

Α.Ο. Πρόννων

08

7

2

2

3

08 - 10

6.

Π.Α.Ο. Εύγερος.

08

7

2

2

3

09 - 12

7.

Α.Ο. Διλινάτων

    08     7   2   2   312 - 10

8.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

06

6

2

0

4

02 - 12

9.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

03

6

1

0

5

11 - 26

10.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

03

7

1

0

6

05 - 35

         
Οι σκόρερ

Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων κατά αλφαβητική σειρά 

της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Αντωνάτος Ηλίας 

Α.Ο. Παλληξουριακός

9

2.

Μπράτι Μέλι

Α.Ο. Παλληξουριακός

7

3.

Καρασαββίδης Γιώργος

Α.Ο. Σάμης

6

4.

Κουμαριώτης Παναγιώτης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

6

5.

Χασάι Κέβιν

Α.Ο. Διλινάτων

5

6.

Δελαπόρτας Δημήτρης

Α.Ο. Σάμης

4

7.

Κορσιάνος Αντώνης

Α.Ο. Παλληξουριακός

4

8.

Μινέτος Ιωάννης

Α.Ο. Εικοσιμίας

4

9.

Φίλιππας Γεράσιμος

       Α.Ο. Εικοσιμίας

       4

10.

Γιαννάτος Αντώνης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

3

**  Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με επίσης 3 ή λιγότερα τέρματα

         

Η επόμενη (9η) αγωνιστική
(13-14/1/2024)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Εικοσιμίας - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

3.

Α.Ο. Διλινάτων - Α.Ο. Σάμης

4.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

5

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Πρόννων

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου