Κυριακή, Ιουλίου 24

Επιτυχημένος ο 3ος αγώνας δρόμου "Θηναίας γης"

Με μεγάλη επιτυχία και ανάλογη συμμετοχή αθλητών, μικρών και μεγάλων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 24/7 το απόγευμα στον Αγκώνα Θηνιάς, ο «3ος αγώνας δρόμου Θηναίας γης 2016».
Ο παραπάνω αγώνας αποτέλεσε μια συνδιοργάνωση, της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ. του Δήμου Κεφαλονιάς,  της τοπικής Κοινότητας Αγκώνα και του Συλλόγου δρομέων Κεφαλονιάς.
Η αφόρητη ζέστη που επικρατούσε, σε όλη την πανέμορφη διαδρομή, μεταξύ των δυο χωριών (Αγκώνα-Καρδακάτων), δεν εμπόδισε τους αθλητές να χαρούν από τη συμμετοχή τους σε έναν ακόμη σπουδαίο αγώνα.
Η οργανωτική επιτροπή και η τοπική κοινότητα Αγκώνα με τον πρόεδρο της  κ. Σπύρο Τουμασάτο, είχαν προετοιμάσει ιδιαίτερα επιτυχημένα την όλη διοργάνωση, κάτι που συζητήθηκε με πολύ θετικά σχόλια, τόσο από τους αθλητές, όσο και από τους παρευρισκόμενους φίλους του δρομικού κινήματος.
Οι συμμετοχή ήταν, όπως προαναφέραμε πολύ μεγάλη σε όλες τις κατηγορίες.
Ο αγώνας ήταν συνολικής απόστασης 7.100 μ.. Η εκκίνηση δόθηκε από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας στον Αγκώνα, εκ μέρους του προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Σπύρου Τουμασάτου και οι αθλητές που συμμετείχαν εβδομήντα τέσσερις (74) τον αριθμό, αφού διήνυσαν μια διαδρομή μέχρι την Παναγία Καρδακάτων, επέστρεψαν και τερμάτισαν στον ίδιο χώρο.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε  στις 7:30 μ.μ. με αγώνες λιλιπούτειων αθλητών σε ειδικές διαδρομές για αυτούς  και με τις κατηγορίες:
Διαδρομή 50 μ.
Έως 5 ετών κορίτσια
Έως 5 ετών αγόρια
Διαδρομή 200 μ.
6-7 ετών αγόρια
6-7 ετών κορίτσια
8-10 ετών αγόρια
8-10 ετών κορίτσια
Διαδρομή 300 μ. 
11-13 ετών αγόρια
11-13 ετών κορίτσια
Αμέσως μετά δόθηκε η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα των 7.100 μ. και τις παρακάτω κατηγορίες:
14-18 ετών κορίτσια 
14-18 ετών αγόρια
19- 30 ετών αγόρια
19-30 ετών κορίτσια
31-40 ετών γυναίκες
31-40 ετών άνδρες
41-50 ετών γυναίκες
41-50 ετών άνδρες
51-60+ γυναίκες 
51-60 άνδρες
61 + γυναίκες
61+ άνδρες
Στον τερματισμό προσφέρθηκαν,φαγητά, τοπικά γλυκά, χυμοί και νερά σε όλους, προσφορά των νοικοκυρών του χωριού.
Στον αγώνα δρόμου, αλλά και στην διελκυστίνδα πήρε μέρος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ανουσάκης.
Με την ολοκλήρωση του μεγάλου αγώνα, για ακόμη μια φορά πραγματοποιήθηκε, ο πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστικός αγώνας της διελκυστίνδας, στον οποίο όπως κάθε χρόνο «κλέβει» την παράσταση και δεν θα ήταν υπερβολικό να αναφέραμε, ότι και αυτή την φορά έπεσαν "κορμιά". Μάλιστα η συμμετοχή ήταν μεγάλη και εκπροσωπούσε τα δυο φύλλα και όλες τις ηλικίες! Στο τέλος πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας, ενώ δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.
Πρώτος στην γενική κατάταξη στους άνδρες τερμάτισε, ο Γεράσιμος Γρίβας  και ακολούθησαν οι  Λάμπρος Παπαλάμπρος - Νίκος Ράλλης 2οι (τερμάτισαν μαζί) και ο Μαρίνος Βαρδαραμάτος 3ος, ενώ στις γυναίκες 1η Βάνια Σαμόλη και ακολούθησαν οι Ράνια Κοσμετάτου 2η και Μαρία Αμβροσιάτου 3η.
Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Σπύρος Τουμασάτος,  και όπως προαναφέραμε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ανουσάκης. Την παρουσίαση παράλληλα με τη συμμετοχή της στον αγώνα, έκανε και φέτος με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο η Βάνια Σαμόλη βοηθούμενη από την Κατερίνα Φωκά. 
Ο κόσμος γέμισε τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και χειροκρότησε με θέρμη τους αθλητές.
Να τονίσουμε και την σημαντική βοήθεια του γυμναστή Παρίση Κουλουμπή, ο οποίος λόγω απουσίας του Διονύση Μεταξά, συντόνιζε άψογα τα αθλήματα εκτός δρόμων.
Τέλος την παράσταση και πάλι έκλεψε ο 72χρονος αθλητής - μηχανή κ. θεόφραστος Δελακάς που έβγαλε με ιδιαίτερη άνεση την διαδρομή των 7.100 μ.
Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους για αυτή την καταπληκτική διοργάνωση...... Και του χρόνου!!!
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου