Τρίτη, Ιουλίου 26

Έτρεξαν για την "κουλούρα" στα Ομαλά... Αναβιώνοντας και φέτος το παλιό έθιμο της περιοχής (Φωτορεπορτάζ)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή του Αγίου Γερασίμου και συγκεκριμένα τα Ομαλά, με σημαντική οργανωτική επιτυχία, αλλά και πολλές συμμετοχές (πάνω από 150 αθλητές), ο παραδοσιακός αγώνας δρόμου "κουλούρα 2016" που διοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς με την τοπική κοινότητα Ομαλών.
Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε την άρτια οργάνωση και την εξαιρετική προσπάθεια των διοργανωτών, με το πρόγραμμα να τηρείται με ευλάβεια και τους πολλούς εθελοντές να έχουν σημαντικό μερίδιο σε αυτή την επιτυχία! Μπράβο σε όλους!
Την διοργάνωση, όπως κάθε χρόνο, στήριξαν οι πολιτιστικοί Σύλλογοι «Βάλσαμος», Βαλσαμάτων και «Μέρμηγκας», Φραγκάτων. Ανάλογη ήταν και η συμβολή των εθελοντών, όπως προαναφέραμε, των επαγγελματιών της περιοχής και φυσικά του Αθλητικού Συλλόγου Ομαλών.
Ήταν μια καθ' όλα επιτυχημένη αθλητική εκδήλωση, ιδιαίτερης ομορφιάς, που κοσμεί και διατηρεί την παράδοση του τόπου μας και εμφυτεύει στα παιδιά μας, την αγάπη για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό!
Έλαβαν μέρος αθλητές μεγάλης, μικρής, αλλά και μικρότερης ηλικίας και συγκεκριμένα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ακόμη και νήπια-προνήπια, με τα τελευταία να κλέβουν την παράσταση δείχνοντας μάλιστα να το απολαμβάνουν. Άλλωστε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θερμό και τα «αποζημίωσε».
Η εκκίνηση για τις μεγάλες κατηγορίες δόθηκε από την πλατεία των Φραγκάτων και οι συμμετέχοντες αθλητές, τερμάτισαν, αφού έτρεξαν μια απόσταση 2.000 μ.. 
Οι κατηγορίες ήταν οι εξής:
Αγόρια – Κορίτσια
Προνήπια – Νήπια
Α΄- Β΄ Δημοτικού
Γ΄- Δ΄ Δημοτικού
Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού
Α΄ - Γ΄ Γυμνασίου
Α΄ - Γ΄ Λυκείου
Άντρες - Γυναίκες
18 ετών - 29 ετών
30 ετών - 39 ετών
40 ετών - 49 ετών
50+
Αμέσως με τη λήξη των αγώνων έγιναν οι καθιερωμένες απονομές στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (στον πρώτο δόθηκε και μια παραδοσιακή κουλούρα, όπως προστάζει το έθιμο), αλλά και σε όσους συμμετείχαν αναμνηστικό δίπλωμα.
Παρόντες στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Αντιδήμαρχος Ομαλών, Σπύρος Ματιάτος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Λειβαθούς Ηλίας Κουρκουμέλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ομαλών, Διονύσης Κουταβάς, οι πρόεδροι των δυο Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής και η εκπρόσωπος του τοπικού Αθλητικού Συλλόγου Ομαλών, κ. Σοφία Μαραβέγια, οι οποίοι έκαναν και τις απονομές.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες από τους διοργανωτές.
Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου!
Ακολουθεί μεγάλο φωτορεπορτάζ με τον φακό της Κατερίνας Φωκά την οποία ευχαριστούμε































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου